Meraner Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Meerdaagse huttentocht tussen palmen en firn
De Meraner Höhenweg is ca. 30 jaar geleden geopend en ligt ten noorden van Merano. De originele route loopt   in een grote boog om de Texelgruppe heen. Wij hebben echter voor een variant gekozen. We volgen nog steeds het zuidelijke deel vanaf het bergstation van de Hochmut Seilbahn via Katharinaberg, het Schnalstal en het Pfossental tot aan het Eisjöchl met de Stettiner Hütte. Het noordelijke volgen we tot Pfelders. Vanaf hier dringen we diep door in het hart van het Naturpark Texelgruppe. Door het Faltschnaltal lopen we omhoog naar het Spronserjoch met de gelijknamige Spronser Seen, een verzameling van talloze grote en kleine bergmeren. Via de oergezellige en authentieke Oberkaser Alm en de bekende Tappeinerweg bereiken we uiteindelijk het uitgangspunt in Merano.
We lopen deze tocht door een zeer gevarieerd cultuur- en natuurlandschap, van groene almweiden en bossen tot hoogalpien terrein met zicht op de gletsjerwereld van de Ötztaler Alpen. We overnachten in kleine berg- en almhutten en comfortabele hotels. Begin- en eindpunt van deze unieke wandelreis is Merano.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • Meraner Höhenweg met een hoogalpien tintje
  • Naturpark Texelgruppe met de Spronserseen
  • authentieke Oberkaser Alm
Programma
zo. Therme Meran – Panoramalift – Dorf Tirol – Seilbahn Hochmut – Nasereithütte
[ca. 4-4,5 uur, +1.000 hm, -650 hm]

Individuele heenreis naar Merano. Trefpunt om 10.30 uur op het plein voor de Therme Meran (tevens parkeergarage). Kennismaking en bespreking van het programma onder het genot van een cappucino. Und dann geht’s los: via de Panoramalift, Dorf Tirol en de Hochmut Seilbahn sprokkelen we op een comfortabele en snelle manier de eerste hoogtemeters bijeen. Vervolgens wandelen we over de Meraner Höhenweg en verschillende boerderijen naar de Nasereithütte (1.523 m).

ma. Nasereit Hütte – 1000-Stufen Schlucht – Katharinaberg
[ca. 4-4,5 uur, +950 hm, -900 hm]

Via verschillende oude boerderijen en de indrukwekkende 1000-Stufen-Schlucht en een prachtige hangbrug wandelen we naar Katharinaberg (1.245 m). Overnachting in een hotel.

di. Katharinaberg – Vorderkaser – Eishof (2.076 m)
[ca. 5 uur, +950 hm, -125 hm]

Het eerste stuk van de etappe van vandaag wandelen we nog hoog boven het Schnalstal, maar al vrij snel slaan we het Pfossental in. Via verschillende almhutjes, zoals de Vorderkaser (1.693 m),  Mitterkaser (1.954 m) en de Rableid Alm (2.004 m) lopen we naar de Eishof (2.076 m).

wo. Eishof – Stettiner Hütte – Lazinser Alm – Zeppichl (1.684 m)
[ca. 6,5-7 uur, +825 hm, -1.225 hm]

Vanmorgen wandelen we eerst naar de hoogstgelegen berghut op de Meraner Höhenweg, de Stettiner Hütte (2.875 m). Dit is tevens het hoogste punt van deze week. De Stettiner Hütte is begin 2014 voor een groot deel verwoest door een lawine; In 2017 is er voor de verzorging van de wandelaars op de Meraner Höhenweg een noodonderkomen gerealiseerd. Vanaf dit jaar  zal een begin worden gemaakt met de nieuwbouw.
Na een welverdiende pauze hier boven beghinnen we aan de afdaling; in het begin behoorlijk steil, maar vanaf de Lazinser Alm gaat het wat geleidelijker bergafwaarts tot Pfelders, waar we de nacht zullen doorbrengen.

do. Zeppichl – Faltschnalalm – Spronserjoch – Oberkaser
[ca. 4 uur, +950 hm, -675 hm]

Vandaag verlaten we de Meraner Höhenweg en steken we dwars door de Texelgroep heen. Door het Faltschnaltal lopen we omhoog naar het Spronserjoch (2.581 m). Vanaf hier is het niet ver meer naar de romantische Oberkaser, een almhut op 2.131 meter hoogte gelegen temidden van de Spronser Seen. Dit gebied wordt beheerst door talloze grote en kleinere bergmeren.

vr. Oberkaser – Hochmut – Dorf Tirol – Tappeinerweg – Merano
[ca. 4,5 uur,  +200 hm, -1.400 hm]

Vandaag de laatste wandeldag van de week. Via de Jägersteig en de Muthkopf dalen we af naar het bergstation Hochmut. Comfortabel zweven we naar beneden naar het dalstation in Dorf Tirol. Vervolgens wandelen we via de prachtige Tappeinerweg verder en eindigen we middenin in het centrum van Merano. Voordat we afscheid nemen, laten we eerst onder het genot van een drankje nog even deze mooie week de revue passeren.

 

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachting in versch. berg- en almhutten (meerpersoonskamers)
– 2x hotelovernachting (2-persoonskamers)
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 3x berglift

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Merano (Parking Therme Meran: € 66,-/7 dagen)

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 825

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten, verschillende hotels/gasthofen
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest