Val Gardena

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving

Wandelen met bagagevervoer in het Val Gardena.
Het startpunt van deze wandeltocht is de oudste stad van Tirol, namelijk Brixen. Omringd door eeuwenoude gebouwen kun je op tal van historische paden door de voormalige bisschoppelijke stad wandelen. De reis voert eerst over de huisberg van Brixen, de Plose, naar het Villnöss-dal met zijn torenhoge Geisler-toppen en verder naar het hart van de Dolomieten. Het Val Gardena, ook wel Grödental of Gherdeina genoemd, is een Ladinisch taalgebied en staat bekend om zijn imposante bergen en houtsnijwerk, die de moeite waard zijn om te bekijken.

Programma
dag 1 Aankomst in Brixen

Individuele aankomst in het hotel in Brixen. Wandel rustig door de arcades van de stad Brixen, bewonder de kathedraal en het bisschoppelijk kasteel.

dag 2 Brixen – Plose – Villnöss

[ca. 3,5-4 uur, +350 m, -500 m]
[variant: ca. 5,5-6,5 uur, +460 m, -1.350 m]

Je kunt de wandeltocht comfortabel beginnen met de kabelbaan naar de huisberg van Brixen – de Plose. Aangekomen bij het bergstation op 2.050 meter boven zeeniveau opent zich een adembenemend panorama – de Dolomieten laten zich van hun mooiste kant zien. Kies je voor de variant dan wandel je verder over de Kuratensteig naar het rustige Villnöss (Funes). Bekend is het pittoreske Ranui-kerkje, omgeven door groene weiden.

dag 3 Villnöss – Val Gardena

[ca. 5,5 uur, +875 hm, -960 hm]
[variant ca. 4 uur, +875 hm, -200 hm]

Vanaf het startpunt St. Magdalena gaat de wandeling hoger en hoger naar de Broglessattel. Geniet van het unieke uitzicht op de Villnösser Geisler, met als belangrijkste top de Sass Rigais (3.025 m). Dit gebied vormt een bergkam en scheidt het Villnössdal van het Gardenadal. Het merendeel bevindt zich in het gelijknamige natuurpark Puez-Geisler. De weg leidt nu naar beneden in het 25 km lange zijdal van het Eisacktal met de gemeenten Ortisei, St. Christina en Selva. Er bestaat de mogelijkheid om de tocht in te korten door de Standseilbahn Raschötz te pakken (tickets niet inbegrepen).

dag 4 Val Gardena – Seceda – Val Gardena

[ca. 6,5-7,5 uur, +670/1.030 hm, -1.230 hm]
[variant ca. 4 uur, +630 hm, -730 hm]

Start rustig vandaag, met de bus naar St. Christina. In het Ladinisch sprekende Val Gardena ligt de Seceda Alm aan de zonnige kant van het dal. Genesteld in het natuurpark Puez-Geisler en onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed Dolomieten. De talrijke Dolomietentoppen geven een onvergelijkbaar panorama, maar ook de bekende bergen zoals de Ortler of Großglockner. Het zijdelingse uitzicht vanaf de Seceda op de sierlijke Geisler-toppen is een van de meest populaire foto’s van de Dolomieten. Er is een mogelijkheid om een kortere weg te nemen met de kabelbaan Seceda naar beneden in het dal (tickets niet inbegrepen).

dag 5 Val Gardena – Selva (Wolkenstein) – Val Gardena

[duur: 5-6 uur, +600 hm, -900 hm]

Start vandaag met de bus naar Selva. Vandaag verken je het Val Gardena te voet. Vanaf de Selva leidt een rustig pad eerst naar Plan de Gralba en over de Tiejasattel naar de Piz Sela. Geniet van het panorama van de machtige rotswanden van de Sassolungo en het grootse Sella-massief. De wandeling gaat verder omlaag naar St. Christina, waar de grootste met de hand uitgesneden kerststal ter wereld staat. Het is gemaakt door een groep van 18 beeldhouwers. Het is mogelijk om de tocht in te korten (tickets niet inbegrepen).

dag 6 Val Gardena – Seiser Alm/Alpe di Siusi – Val Gardena

[ca. 5,5-6,5 uur, +640 hm, -640 hm]
[variant 3,5 uur, +510 hm, -510 hm]

De wandeldag begint met een kabelbaanrit naar de Alpe di Siusi. Met een oppervlakte van maar liefst 56 vierkante kilometer is dit één van de grootste almlandschappen ter wereld. Adembenemende uitzichten op de nabijgelegen Dolomietentoppen van de Langkofel, de Plattkofel en de Schlern kenmerken de wandeling van vandaag. Op het hoogplateau, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zijn ongeveer 790 verschillende plantensoorten geïdentificeerd. Terug gaan we weer met de kabelbaan naar het Val Gardena.

dag 7 Val Gardena – Chiusa/Klausen – Brixen

[ca. 5-6 uur, +370 hm, -1.080 hm]
[variant ca. 4 uur, +370 hm, -500 hm]

Vroeger werd de post van Chiusa/ Klausen naar Val Gardena vervoerd via de Poststeig, ook wel de Troi da la Posta. Tegenwoordig dient het oude pad als panoramisch pad door Val Gardena. Eerst trek je over de zonnige helling naar de Pontiveser Klause en door een licht dennenbos naar het pittoreske St. Peter. Kijk nog een laatste keer terug naar de bleke bergen van de Val Gardena Dolomieten. Licht dalend door glooiende weidelandschappen bereik je de stad Klausen met het indrukwekkende Säben-klooster. De trein brengt je terug naar Brixen. Het is mogelijk om de tocht in te korten van Lajen naar Klausen met de bus (tickets niet inbegrepen).

dag 8 Brixen

Individueel vertrek of mogelijkheid tot verlenging.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in meerpersoonskamer in ***hotels/gasthofen.
– 7x ontbijt(buffet)
– indien halfpension bijgeboekt, dagelijks 3-gangen diner
– bagagetransport van hotel naar hotel
– videobriefing
– transfer en bergliften volgens programma                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  – goede routebeschrijving van wandelingen (in Duits of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie-App en GPS data

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– avondeten (halfpension is optioneel)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– tickets voor ritten met liften en openbaar vervoer
– seizoenstoeslag (hoogseizoen € 70,-)
– eenpersoonstoeslag (verblijf in tweepersoonskamer) € 229,-
– toeslag halfpension € 219,-

Reisperiodes
Deze reis kan op zaterdag en zondag gestart worden van 15.06 (eerste startmogelijkheid) tot 22.09.2024 (laatste startmogelijkheid).
Let op: tussen 03.08 en 25.08 kan niet gestart worden

Onderkomens

Je verblijft deze reis in ***hotels/gasthofen, in meerpersoonskamers.

Vanaf: 899

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 12 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest