Südtiroler wein- und kastanienweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 6 dagen
Omschrijving
Wandelen aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam in de schaduw van de Dolomieten. In het hart van Zuid-Tirol tussen Brixen, de cultuurhoofdstad van Tirol, Bolzano, de hoofdstad van de regio Zuid-Tirol en Merano, de mediterrane kuurstad.
Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus je loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Tijdens het eerste deel van de week volgen we de kastanjeroute met een prominent uitzicht op de Dolomieten. Het tweede deel loop je door de vele wijn- en fruitgaarden, die het gebied tussen Bolzano en Merano rijk is.
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Brixen

Wanneer je tijdig aankomt verdient het aanbeveling om eens door de oude binnenstad van Brixen te slenteren; de gezellige straatjes, steegjes en de Dom zijn meer dan de moeite waard.

dag 2 Brixen – Klausen
[ca. 5 uur, +580 hm, -620 hm]

Vanaf Brixen wandel je omhoog naar de Pfeffersberg. Je komt langs vele kleine gehuchtjes en bergboerderijen. In het zuiden heb je een prachtig uitzicht op de indrukwekkende Dolomietentoppen. Via Feldthurns en het klooster Säben bereik je uiteindelijk Klausen.

dag 3 Klausen – Ritten – Bolzano
[ca. 5-6 uur, +670 hm, -280 hm]

Een korte rit met de bus naar Barbian, van waar je wandeling over de Ritten, een enorm hoogplateau boven het Eisacktal met een prachtig uitzicht op de Dolomieten en in het bijzonder het Schlern-massief, begint. Na bezichtiging van de bekende aardpyramides lopen we door naar Ritten, waar je met de berglift naar Bolzano zweeft. Nergens anders zijn de Duitse en de Italiaanse cultuur zo sterk met elkaar verbonden, als hier in Bolzano. Als je wilt kun je van Klobenstein naar Oberbozen met het smalspoortreintje de Rittnerbahn reizen.
Tip: geniet van een overheerlijke cappuccino op de Piazza Walther!

dag 4 Bolzano – Kalterer See/Kaltern Dorf – Bolzano
[ca. 4-5 uur, +340 hm, -360 hm]

Het zonovergoten zuiden van Zuid-Tirol verwacht je vandaag. Je wandelt vandaag door één van de bekendste wijnbouwgebieden rondom het bekendste meer van Zuid-Tirol, de Kalterer See. Niet alleen de vele wijnbouwgebieden, maar ook veel burchten, kastelen, kloosters, kerken en boerderijen bepalen het beeld tijdens de wandeling vandaag. Een must voor elke wijnliefhebber is een bezoek aan het Zuidtiroler Wijnmuseum in Kaltern, waar je inzicht krijgt in de wijngeschiedenis van Zuid-Tirol. Als je wilt, kun je de laatste klim van het Kalternmeer naar het dorp inkorten met een bus. Aansluitend keer je terug naar Bolzano met de openbare bus.

dag 5 Bolzano – Lana – Merano
[ca. 6-7 uur, +220 hm, -240 hm]

Na het ontbijt reis je met de trein naar Lana (treinkaartjes inbegrepen). Hier begint de wandeling langs de beroemde Marlinger Waalweg, de langste waalroute van Zuid-Tirol, naar Forst. Waalwegen zijn irrigatiekanaaltjes, die vroeger gebruikt werden om de vele droge wijn- en fruitplantages van water te voorzien. Tegenwoordig lopen er prachtige wandelroutes langs deze walen. Ter hoogte van Schloss Tirol volgen we de bekende Tappeiner Weg naar Merano. Vroeger wist keizerin Sissi het milde klimaat hier te waarderen. Eeuwenoude promenades en prachtige parken nodigen uit om op een ontspannen manier te dag af te sluiten.

dag 6 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC
– 5x ontbijtbuffet
– videobriefing
– bagagetransport van hotel naar hotel
– tickets voor de transfers volgens programma
– uitvoerige reisbescheiden (in Duits of Engels)
– goede bewegwijzering
– navigatie-App en GPS data
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– drankjes
– avondeten
– verzekeringen
– niet vermeldde entreegelden
– toeristenbelasting (indien van toepassing dan zelf ter plaatste te voldoen)
– terugreis van Merano – Bolzano – Brixen (er zijn zeer goede treinverbindingen)
– eenpersoonstoeslag (verblijf in een tweepersoonskamer): € 175,-
– toeslag tussenseizoen: € 120,- (17.04 – 13.07)
– toeslag hoogseizoen: € 200,- (15.07 – 06.10)
– extra nachten in Brixen en/of Merano op aanvraag

Parkeren in Brixen
– bij het starthotel mogelijk
– reserveren niet mogelijk; betaling ter plaatse in het hotel

Reisperiodes
Deze reis kan gestart worden op zaterdag en woensdag tussen 13.04 (eerste startdatum) en 06.10.2024 (laatste startdatum).
Let op: tussen 04.08 en 25.08.2024 kan er niet gestart worden

Onderkomens

Je verblijft deze reis in *** en **** hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 599

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 12 jr.
Hond
Hond toegestaan
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest