Pinzgau & Pillerseetal

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving

Hoogtewandelingen in de Pinzgau en in het Pillerseetal
Beleef een wandelweek in de mooiste wandelregio van het Salzburgerland, de Pinzgau met zijn bekende vakantieplaatsen Zell am See en Saalbach-Hinterglemm. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Een uitstapje naar Tirol in het idyllische Pillerseetal mag natuurlijk in geen geval ontbreken! Elke dag wordt u begroet door een indrukwekkend bergdecor, elke dag een nieuw gebergte: van het Steinernes Meer langs de steile bergtoppen van de Leoganger en de Loferer Steinberge tot de Kitzbüheler Alpen en de Pinzgauer grasbergen. De bekroning deze week is het uitzicht op meer dan 30 drieduizenders vanaf de Pinzgauer Höhenweg. Van “koning Glockner” en de Kitzsteinhorn-gletscher, Hohe en Niedere Tauern tot de Bayerische Alpen …! Ook culinair komt u niets te kort. Er bestaat de mogelijkheid om op deze reis ook uw hond meenemen.

Programma
dag 1 Individuele heenreis naar Maishofen

Maishofen is goed te bereiken. Met de trein reist u tot Zell am See en vervolgens een korte rit met de bus of taxi, ca. € 15,- p.p., naar Maishofen.

dag 2 Maishofen/omgeving – Maria Alm
[ca. 3 uur (dal) tot 6 uur (met top), 16 km, +1.220 hm, -1.190 hm]

U start deze wandelweek met een heerlijke wandeling via de Kammereggal naar de top van de Schwalbenwand, een beroemde duoberg van de Pinzgauer grasbergen. Een indrukwekkende wandeltocht met onvergetelijke uitzichten op de zeer verschillend gevormde bergmassieven rondom. Door de bossen van het “Hofer Plattl” bereikt u het jausenstation Hinterreit en vervolgens loopt u via de vredeskapel naar Maria Alm, een idyllisch boeren- en pelgrimsdorpje.

dag 3 Maria Alm – Saalfelden/Weißbach
[ca. 4-5 uur, 13 km, +720 hm, -780 hm]

In het spoor van de pelgrimsgangers wandelt u over almweiden en door een prachtig hoogveengebied naar de rotsachtige bergmassieven van het “Steinernes Meer”. Via panoramische hoogtewegen naar de Steinalm, een hooggelegen zonnige almweide met een almhut waar het goed toeven is.
Via het Ritterschloss Lichtenberg wandelt u naar de historische stad Saalfelden.

dag 4 Saalfelden/Weißbach – Fieberbrunn
[ca. 5,5-6 uur, 18 km, +840 hm, -720 hm]

Van de Vorderkaserklamm in Weißbach wandelt u langs wildstromende beken via een zeer afwisselende route naar de prachtige bergweide Hochkaser, een afgelegen pasovergang die tussen de steile bergtoppen van de Leoganger en de Loferer Steinbergen naar Tirol. Via de Niederkaseralm en door het Grieseltal in het prachtige Pillerseetal.

dag 5 Fieberbrunn – Saalbach-Hinterglemm
[ca. 4,5-5,5 uur, 16 km, +990 hm, -920 hm]

Over zacht glooiende boeren almen en met zicht op de Kitzbüheler Alpen wandelt u door een diep dal richting de Burgeralm. Na een welverdiende pauze en goed aangesterkt daalt u uiteindelijk via een prachtige bos- en hoogteweg af naar de beroemde vakantieplaats Saalbach-Hinterglemm.

dag 6 Rustdag of rondwandeling over de almen
[ca. 3,5 uur, 10 km, +/-500 hm]

Geniet u van een welverdiende rustdag vandaag in de Sportregion, profiteer van de vele voordelen van uw Joker-Card en maak een eenvoudige rondwandeling door het dal. De wandeling brengt u langs Forsthofalm naar Saalalm en verder naar Lindlingalm, waar een hangbrug u leidt naar de Baumzipfelweg. Geniet van zelfgemaakte buttermilch (karnemelk) op een almhut en van het mooie panorama op het Glemmtal.

dag 7 Saalbach-Hinterglemm – Maishofen/omgeving
[ca. 6 uur, 17 km, +450 hm, -490 hm]

Deze laatste wandeldag staat u één van de mooiste hoogtewegen van de Alpen te wachten. Vanuit Saalbach neemt u eerst de berglift naar de Schattberg, waar de Pinzgauer wandeling begint. Op een hoogte van bijna 2.000 meter met fantastische uitzicht op de omliggende bergen loopt u richting de Schmittenhöhe. Daar kunt u nog eenmaal genieten van het uitzicht op meer dan 30 drieduizenders. Met de berglift zweeft u comfortabel naar Zell am See en met de bus rijdt u tot slot terug naar Maishofen.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers in goede ***- en ****-hotels en gasthofen
– 7x ontbijt
– i.g.v. halfpension minstens een 3-gangenmenu
– bagagetransport
– bergfahrt met de berglift Schattberg (van medio juni tot eind september; buiten deze periode is er een alternatief wandelprogramma)
– talfahrt met de Schmittenhöhebahn
– Saalbach-Hinterglemm “Sommerjoker-Card” (bergliften gegidste wandelingen, zwembad, etc.)
– goede bewegwijzering
– GPS-tracks beschikbaar
– uitgebreide reisbescheiden
– servicehotline gedurende de wandelreis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis naar Maishofen
– avondeten en lunches
– parkeren: gratis hotelparkeerplaatsen (geen voorreservering nodig)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf ter plaatse te voldoen)
– busritten (Saalfelden – Weißbach, Pillersee – Fieberbrunn, Zell am See – Maishofen), ca. € 15,- p.p.
– toeslag halfpension: € 125,-
– eenpersoonstoeslag: € 149,-
– toeslag hoogseizoen: € 110,- (21.06 – 22.08)

Reisperiodes
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen en zondagen tussen 29.05 en 19.09.2021

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** en **** hotels, en gasthofen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 669

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest