Piëmonte

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving

Van de Barbaresco naar de Barolo
Piëmonte, de op 2 na grootste regio van Italië, is misschien wel de meest veelzijdige regio. Niet alleen het pure genieten, maar ook het unieke en afwisselende natuurlandschap met haar kenmerkende heuvels met wijngaarden zover het oog reikt, lokt wandelaars en liefhebbers van lekker eten en heerlijke wijnen naar de Langhe.
’s Werelds beste en duurste wijnen rijpen hier en staan in talloze wijnkelders in historische gebouwen klaar om geproefd te worden.
Ook cultureel gezien heeft Piëmonte veel te bieden. Heel bijzonder zijn de middeleeuwse dorpjes op de glooiende heuvels tussen de schilderachtige dalen heeft. Culinair gezien komt iedereen hier aan zijn trekken: truffels, risotto, kaas aangevuld met een goed glas wijn en een stuk van de “Nocciola di Piemonte”. Paradijselijk is het wandelleven!

Programma
dag 1. Individuele heenreis naar Alba

Welkom in de truffelhoofdstad! Deze Middeleeuwse stad met haar prachtige palijzen en toren – “stad van de 100 torens” – nodigt uit om te voet verkend te worden.
Alba is eenvoudig en goedkoop te bereiken met Easyjet (Turijn) en Ryanair (Milaan).

dag 2. Alba – Treiso
[ca. 4,5 uur, 16 km, +620 hm, -380 hm]

Je wandelt ontspannen langs de Tanaro naar Barbaresco, de eerste “wijnhoofdstad” van je wandelweek. Hier draait alles om dit edele druivensap. Het beste kun je dit “kleine broertje” van de Barolo zelf proeven in de Enoteca Regionale in de omgebouwde kerk San Donato. Je vervolgt je wandeltocht door het typische landschap van de Langhe-streek langs uitgestrekte wijnhellingen naar het schilderachtige Neive. Je overnacht in Treiso in het hart van de Langa del Barbaresco, het plaatsje dat door de Romeinen al zeer gewaardeerd werd als vakantieoord.

dag 3. Treiso – Cravanzana
[ca. 5 uur, 17 km, +430 hm, -530 hm]

Langs de Rocche di Sette Fratelli, een diep ravijn tussen de zachtglooiende wijnbergen, loop je naar het gehuchtje Canta. Met een heerlijk panoramisch uitzicht wandel je richting San Bovo en uiteindelijk bereik je het bloemendorp Castino, gelegen op een heuvel tussen de dalen van de Bormida en de Belbo. In de Middeleeuwen een welvarend centrum met 3 kloosters, kan men zich vandaag de dag vergapen aan de toeristische truffelbossen. De route gaat verder over een heuvelkam tussen kastanje- en hazelnootbomen naar Cravanzana.

dag 4. Cravanzana – Bossolasco
[ca. 4,5 uur, 16 km, +380 hm, -370 hm]

Vanuit het centrum van de hazelnootproductie voert je route licht heuvelend door het Belbotal, bekend om de aardappelteelt, via Feisoglio naar Niella Belbo. De bouwstijl van dit Middeleeuwse dorp wordt gekenmerkt door de doortocht van Napoleon. Vandaar ook de bijnaam “dei francesci”.
Na een heuvelrug met een prachtig uitzicht op de ogenschijnlijk verlaten dorpjes en oude metselwerken bereik je San Benedetto met het gelijknamige meer. Tot slot volgt een korte transfer naar het bekende bloemendorp Bossolasco.

dag 5. Bossolasco – Serralunga d’Alba/Sinio
[ca. 5,5 uur, 17 km, +280 hm, -990 hm]

Vandaag wandel jr door heuvelachtig terrein, steeds weer begeleidt door hazelnootbossen, naar het kleine dorp Serravalle Langhe. Door de Bric della Vacca en de wijnbvergen gaat het verder naar Roddino. Na een korte pauze bij de Marienkerk is het Middeleeuwse boerendorpje Sinio uw volgende bestemming. Hier is het weer wijn wat de klok slaat. Door de wijnbergen slingert het pad zich omhoog naar het plaatsje en de Middeleeuwse burcht van Serralunga d’Alba.

dag 6. Serralunga d’Alba/Sinio – Barolo
[ca. 4,5 uur, 16 km, +590 hm, -640 hm]

Door lichte hazelnootbossen wandel je naar het betoverend gelegen Monforte d’Alba. Al van verre zijn de indrukwekkende klokkentoren en het paleis Scrampi te herkennen. Een verkenning van Monforte door de kronkelende steegjes en een hapje en een drankje in één van de talrijke restaurants of wijnkelders mag natuurlijk niet ontbreken.
Met een betoverend uitzicht op het dal wandel je naar het wereldberoemde wijndorp Barolo, waar je inspanning beloond wordt met een proeverij van deze Italiaanse topwijn.

dag 7. Barolo – Alba
[ca. 5 uur, 12 km, +320 hm, -380 hm]

Je wandelt door de wijnbergen van de beste wijnen ter wereld naar het idyllische dorpje La Morra, dat ook wel het “balkon van de Langhe” wordt genoemd. Je kunt hier nog eenmaal genieten van het indrukwekkende panorama op het gehele Barolo-gebied. Op heldere dagen kun je zelfs de Alpen en de Monte Viso zien. op weg naar Alba passeer je de burchten van Verduno en Roddi.

dag 8. Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers in goede middenklasse hotels en mooie agriturismi (deels met zwembad) en in Alba in ****-hotel
– 7x ontbijt
– bagagetransport
– wijnproeverij
– transfers volgens programma
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden (in Duits of Engels)
– navigatie-App en GPS-tracks beschikbaar
– servicehotline gedurende de wandelreis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis naar Alba
– avondeten, drankjes en lunches
– parkeren: hotelparkeerplaatsen ca. € 15,- per dag (geen voorreservering mogelijk)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf ter plaatse te voldoen)
– eenpersoonstoeslag: € 359,-
– toeslag tussenseizoen: € 70,- (13.04 – 18.05 en 01.09 – 21.09)
– toeslag hoogseizoen: € 160,- (19.05 – 31.08)
– evt. luchthaventransfers vanaf Milaan of Turijn op aanvraag
– extra overnachting in Alba: prijs op aanvraag

Reisperiode
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen vanaf 23.03 en 12.10.2024

Onderkomens

Je verblijft deze reis in *** en **** hotels en agriturismi in een tweepersoonskamer. Sommige accommodaties beschikken ook over een zwembad.

Vanaf: 989

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest