Madeira

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving

Wandelen langs kusten en bloeiende tuinen 
Ontdek het veelzijdige en indrukwekkende eiland in de Atlantische Oceaan. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus je loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Van de steile kust tot groene heuvels en kleine baaien, van mistige bossen tot zonnige bananenplantages. Het bloemeneiland Madeira biedt een veelzijdig landschap en het gehele jaar een aangename temperatuur. Het droge oosten, het koele noorden, de schrale bergen, de vochtige hoogvlakte en het zonnige zuiden nodigen uit om dit prachtige eiland te komen ontdekken. in elk jaargetijde bloeien er verschillende bloemen en bomen op verschillende hoogtes.
De vriendelijke bevolking nodigt je uit hun land en hun cultuur te leren kennen. Je ontdekt tijdens deze wandelreis Madeira in al haar facetten.

Programma
dag 1 Welkom op Madeira

Individuele heenreis en aankomst op Madeira
Na aankomst in het kleine visserdorp Porto da Cruz kun je heerlijk ontspannen aan het strand. Ook het bezichtigen van één van de laatste suikerrietmolens is de moeite waard. Je kunt hier de bekende “poncha” proeven, een lokaal drankje gemaakt van suikerrietbrandewijn, honing en vers geperste sinaasappels.

Je vliegt rechtstreeks vanaf Schiphol naar Funchal.
– vanaf het vliegveld rijd je per bus in ca. 30 minuten naar Porto da Cruz of een korte transfer per taxi (ca. € 30,- per rit)
– terug per bus naar het vliegveld in ca. 1 uur of per taxi (ca. 30 min./ca. € 30,-)

dag 2 Wandeling langs de wilde noordkust
[ca. 4,5-5 uur, 15 km, +/-550 hm]

Na een korte transfer naar Machico wandel je langs de indrukwekkende noordkust naar een pas, de Boca do Risco op een oude landweg, die vroeger gebruikt werd voor het onderhoud van de wijnbergen. Tegenwoordig volgt één van de mooiste wandelwegen deze route naar Porto da Cruz. Langs de route zijn nog steeds de voor de landbouw spectaculair aangelegde terrassen te bewonderen.

dag 3 Porto da Cruz – Sao Jorge – Sao Vicente
[ca. 4,5-5 uur, 15 km, +650 hm, -150 hm]

In het traditionele Santana, bekend vanwege zijn typische bouwstijl, begint de wandeling van vandaag.
Via een panoramische route boven de indrukwekkende kust in de richting van Sao Jorge langs kleine tuinen met wijnstokken, rietsuiker, groente en fruit naar een mooi uitzichtspunt. Hier heb je een goed uitzicht op de gehele noordkust van Porto Moniz tot aan Ponta de Sao Lourenco en bij mooi en helder weer kun je zelfs het buureiland Porto Santo zien.

dag 4 Sao Vicente – Porto Moniz, Levada Ribeira de Janela
[ca. 3,5-4 uur, 11 km, +150 hm, -350 hm]

Transfer naar de hoogvlakte van Paul da Serra. Met de wandeling van vandaag komt het groene bergland van Madeira dichterbij. Je wandelt over panoramische wegen door schaduwrijke laurierbossen, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Een geweldig wandelpad leid je door kleurrijke bloeiende bremstruiken naar Fanal, een sprookjesachtig bos en weiland en met korstmos begroeide bomen, groene vlaktes en de grazende Hooglanders creëren een bijzonder mystieke sfeer. ‘s Middags bereik je de badplaats Porto Moniz met een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee. De charmante plaats staat bekend om zijn natuurbaden, gevormd door zwarte lavasteen uit de oceaan.

dag 5 Porto Moniz – Calheta, Levada Nova
[ca. 4,5-5 uur, 17 km, +50 hm, -650 hm]

Na een espresso met een glas Anona of Maracujalikeur wandel je langs de zuidwestkust over de groene heuvels langs verschillende kleine dorpjes. Vooral Prazeres is één van de mooiste dorpen van Madeira. In dit deel van het eiland maak je kennis met het authentieke leven van de eilandbewoners.
Tijdens de wandeling door de heerlijk ruikende eucalyptusbossen zie je regelmatig wildgroeiende Callas, Amaryllus en Agapanthus. Je overnacht in het levendige kustplaatsje Calheta met de mooie zandstranden en gezellige jachthaven.

dag 6 Calheta – Funchal, Levada do Norte
[ca. 5 uur, 15 km, +250 hm, -150 hm]

Korte transfer langs de zuidkust voordat je je langs de panoramische Levada do Norte, de langste en breedste Levada van het zuiden begeeft. Je wandelt door goed onderhouden terrasvlakten en in de tuinen zijn veel verschillende vruchten te ontdekken.
Je loopt bovenlangs kleine dorpjes als Quinta Grande en Campanario naar Cabo Girao, de hoogste en steilste klip van Europa. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht op de beneden je liggende terrassenvelden en op de kust tot aan de hoofdstad Funchal.

dag 7 Rondwandeling Monte & botanische tuinen
[ca. 3 uur, 8 km, +100 hm, -550 hm]

Met de berglift zweef je naar het hoog boven Funchal gelegen bedevaartsoord Monte. Na een bezoek aan de kerk Nossa Senhore do Monte begin je aan de laatste wandeling van deze reis. Door het dal van de Ribeiro de Joao Gomes wandel je door subtropische vegetatie naar de Levada dos Tornos. Snel daarna gaat het begeleidt door fantastische vergezichten op de kuststrook naar beneden naar de levendige oude binnenstad van Funchal. Hier moet je beslist de botanische tuinen eens bezoeken. Op een oppervlakte van 35.000 m2 tref je hier een overzicht van de rijke exotische vegetatie, die het eiland te bieden heeft.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers met douche/WC
– 7x ontbijt
– indien HP bijgeboekt dan min. 3-gangen avondmenu (7x)
– bagagetransport
– persoonlijke toureninformatie (in Duits of Engels)
– transfers volgens programma
– berglift Monte/Funchal
– busrit Cabo Girao – Funchal
– goede bewegwijzering
–  navigatie-App en GPS-tracks beschikbaar
– uitgebreide reisbescheiden
– service hotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, zelf ter plaatse te voldoen)
– lunches
– eenpersoonstoeslag: € 389,-
– toeslag HP: € 229,-
– toeslag tussenseizoen: € 60,- (12.03 – 27.05 en 01.10 – 28.10)
– toeslag hoogseizoen: € 150,- (28.05 – 30.09)

Reisperiodes 
Deze reis kan gestart worden op dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf 07.01 en 09.12.2023

Onderkomens

Je verblijft deze reis in ** en **** hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 789

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Portugal
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest