Lechweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving
De grensoverschrijdende langeafstandswandeling Lechweg, die in juni 2012 geopend is, voert door Oostenrijk en Duitsland en doorkruist de regio’s Vorarlberg, het Tiroler Lechtal en de Allgäu. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Bijzonder is dat de trail langs één van Europa’s laatste wildwater-riviergebieden van de Alpen loopt. Het Tiroler deel van de Lechweg trail is eveneens onderdeel van de Adlerweg.
De magische turquoise rivier markeert de diversiteit aan flora en fauna. Talloze soorten broedvogels en wilde orchideeën zijn te bewonderen in één van de meest bio diverse leefomgevingen van Centraal-Europa. Om een van de laatste wilde rivier landschappen van Europa in stand te houden, werd het Tiroler Lech Nature Park ontwikkeld. De Lechweg trail leidt langs de meest mooie, unieke en opvallende onderdelen van het park.
U loopt deze week, gewapend met een goede routebeschrijving, een kaart en met een licht dagtourenrugzakje van de bron bij de Formarinsee, door het Lechtal naar de monding bij de Alpsee bij Füssen. De bagage wordt dagelijks naar het volgende onderkomen vervoerd.
Programma
dag 1 Welkom bovenin het Lechtal

De Lechweg begint op 1.793 meter hoogte bij de boven Lech gelegen Formarinsee.
verzorging: avondeten
hotel: Hotel Bergheim *** of vergelijkbaar

dag 2 Van de Formarinsee naar Lech
[ca. 5 uur, 16 km, +150 hm, -600 hm]

U wandelt eerst naar de prachtig gelegen Formarinsee. In dit gebied ontspirngt de Lech. In het voorjaar kan men hier naast het wandelpad enkele bronnen bekijken. Verder langs de overs van de Lech via het steenbok monument, wat ons doet herinneren aan het uitzetten van de steenbok in 1958 in dit gebied, naar Lech am Arlberg.
verzorging: avondeten & ontbijt
hotel: Hotel Bergheim *** of vergelijkbaar

dag 3 Van Lech naar Steeg
[ca. 9 uur, 25,5 km, +600 hm, -950 hm]

U wandelt over de panoramaweg naar Steeg. Bij Stubenbach loopt de route boven de Lechschlucht langs. Steeds weer schittert in de diepte het magisch turkooiskleurige water van de Lech. Via enkele serpentines daalt u weer af naar de Lech. Langs haar oevers wandelt u uiteindelijk het dorpje Steeg binnen.
verzorging: avondeten & ontbijt
hotel: Kräuterhotel & Wirtshaus “der Stern” *** of vergelijkbaar

dag 4 Van Steeg naar Elbigenalp
[ca. 6,5 uur, 17 km, +550 hm, -600 hm]

Via de jochweg wandelt u verder naar Holzgau. Op weg naar Bach komt u voorbij de langste en meest spectaculaire, 200 meter lang en 110 meter hoog, voetgangershangbrug van Oostenrijk. De brug overspant de Höhenbachschlucht. De weg gaat verder naar Elbingenalp. Dit plaatsje is geografisch gezien het centrum van het Lechtal en ligt precies in het midden tussen Lech am Arlberg en Reutte.
verzorging: avondeten & ontbijt
hotel: Hotel Gasthof Stern **** of vergelijkbaar

dag 5 Van Elbigenalp naar Stanzach
[ca. 7 uur, 27 km, +800 hm, -950 hm]

Via Häselgehr, Elmen en Borderhornbach loopt u naar Stanzach. Onderweg passeert u ondermeer de prachtige Doser waterval.
verzorging: ontbijt
hotel:  Pension Waldhof *** of vergelijkbaar

dag 6 Van Stanzach naar Wängle
[ca. 7 uur, 20 km, +150 hm, -200 hm]

Welkom bij de wilde rivier. De Lechweg loopt vandaag door het karakteristieke rivierenlandschap. Via de Lechzopf naar Forchach, verder via de Johannesbrücke (de eerste brug over de Lech) naar Weissenbach. Langs de Riedener See loopt de route door Höfen. Hier lopen we weer omhoog naar de panoramaroute, van waar we prachtig uitzicht hebben op Reutte en omgeving. Via de Frauensee bereikt u uiteindelijk de etappeplaats Wängle-Hinterbichl.
verzorging: ontbijt
hotel: Hotel Lilie *** of vergelijkbaar

dag 7 Van Wängle naar Füssen
[ca. 9 uur, 27 km, +850 hm, -900 hm]

Deze laatste dag wandelen we door een zeer vogelrijk gebied richting de bekende kastelen Hochschwangau en Neuschwanstein en het eindpunt van deze Lechweg.
verzorging: ontbijt
hotel: Altstadhotel Zum Hechten *** of vergelijkbaar

dag 8 Terugreis of verlenging

verzorging: ontbijt

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting op 2-psk. in verschillende hotels/gasthofen of pensions
– verzorging volgens programma (4x HP, 7x ontbijt)
– gedetailleerde routebeschrijving (Duits/Engels)
– wandelkaart
– bagagetransport

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– eenpersoonstoeslag: € 100,-
– evt. terugreis van Füssen naar Lech
– evt. transfers tijdens de wandelingen
– verzekeringen

Start is dagelijks mogelijk!

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** en **** hotels in een tweepersoonskamer. Aangezien de hotelcapaciteit beperkt is langs de Lechweg kan het voorkomen dat er uitgeweken moet worden naar een ander, gelijkwaardig hotel. De kwaliteit en het karakter van deze wandelreis worden hierdoor niet beïnvloed.

Vanaf: 745

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest