Lechweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving
De grensoverschrijdende langeafstandswandeling Lechweg, die in juni 2012 geopend is, voert door Oostenrijk en Duitsland en doorkruist de regio’s Vorarlberg, het Tiroler Lechtal en de Allgäu. Dit is een wandelvakantie met bagagevervoer dus je loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Bijzonder is dat de trail langs één van Europa’s laatste wildwater-riviergebieden van de Alpen loopt. Het Tiroler deel van de Lechweg trail is eveneens onderdeel van de Adlerweg.
De magische turquoise rivier markeert de diversiteit aan flora en fauna. Talloze soorten broedvogels en wilde orchideeën zijn te bewonderen in één van de meest bio diverse leefomgevingen van Centraal-Europa. Om een van de laatste wilde rivier landschappen van Europa in stand te houden, werd het Tiroler Lech Nature Park ontwikkeld. De Lechweg trail leidt langs de  mooiste, uniekste en opvallendste plekjes van het park.

Je loopt deze week, gewapend met een goede routebeschrijving, een kaart en met een licht dagtourenrugzakje van de bron bij de Formarinsee, door het Lechtal naar de monding bij de Alpsee bij Füssen. De bagage wordt dagelijks naar het volgende onderkomen vervoerd.

We kunnen de Lechweg ook aanbieden als 6-daagse variant (4 wandeldagen; vanaf € 629,-) en als een 10-daagse variant (8 wandeldagen; vanaf  € 1.059,-). Wil je meer weten over deze varianten, neem dan even contact met ons op.

Programma
dag 1 Welkom bovenin het Lechtal

Individuele heenreis naar het koninklijke Lech am Arlberg.

dag 2 Rondwandeling Formarinsee
[ca. 4,5 uur, 14 km, +50 hm, -500 hm]

De wandelbus brengt je naar de idyllische Formarinsee, waar de Lechweg op 1.793 meter hoogte zijn start heeft. Geniet van de prachtige natuur en uitzichten over het meer voordat de wandeling je terugbrengt naar Lech am Arlberg.

dag 3 Van Lech naar Steeg
[ca. 5,5 uur, 14 km, +/-400 hm]

Je wandelt over de panoramaweg naar Steeg. Bij Stubenbach loopt de route boven de Lechschlucht langs. Steeds weer schittert in de diepte het magisch turkooiskleurige water van de Lech. Via enkele serpentines daal je weer af naar de Lech. Langs haar oevers wandel je uiteindelijk het dorpje Steeg binnen.

dag 4 Van Steeg naar Elbigenalp
[ca. 5 uur, 18 km, +380 hm, -400 hm]

Via de jochweg wandel je verder naar Holzgau. Op weg naar Bach kom je voorbij de langste en meest spectaculaire, 200 meter lang en 110 meter hoog, voetgangershangbrug van Oostenrijk. De brug overspant de Höhenbachschlucht. De weg gaat verder naar Elbingenalp. Dit plaatsje is geografisch gezien het centrum van het Lechtal en ligt precies in het midden tussen Lech am Arlberg en Reutte.

dag 5 Van Elbigenalp naar Stanzach
[ca. 5,5 uur, 20 km, +400 hm, -550 hm]

Via Häselgehr, Elmen en Borderhornbach loop je naar Stanzach. Onderweg passeer je ondermeer de prachtige Doser waterval.

dag 6 Van Stanzach naar Höfen
[ca. 5 uur, 19 km, +50 hm, -150 hm]

Welkom bij de wilde rivier. De Lechweg loopt vandaag door het karakteristieke rivierenlandschap. Via de Lechzopf naar Forchach, verder via de Johannesbrücke (de eerste brug over de Lech) naar Weissenbach. Langs de Rotlech loopt de route door Höfen.

dag 7 Van Höfen naar Füssen
[ca. 5,5 uur, 16 km, +400 hm, -450 hm]

Deze laatste dag wandelen we door een zeer vogelrijk gebied richting de bekende kastelen Hohenschwangau en Neuschwanstein en het eindpunt van deze Lechweg.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting op 2-psk. inclusief ontbijt
– Lech Card
– 4 Gästekarten voor gratis busritten
– 1x originele “Lechweg-Käse” van Naturkäserei Sojer uit Steeg
– gedetailleerde routebeschrijving (Duits/Engels)
– navigatie-App en GPS-data beschikbaar
– bagagetransport
– service hotline

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
– eenpersoonstoeslag: € 199,-
– toeslag hoogseizoen: € 150,- (03.07 – 27.08)
– terugreis van Füssen naar Lech (bus duur circa 3 uur, 2x overstappen) of naar Steeg (circa 2 uur, 1x overstappen)
– parkeren: bij het starthotel zijn enkele gratis parkeerplaatsen (niet te reserveren) of je kunt parkeren in de openbare parkeergarage (ca. €20,- per week)
– verzekeringen
– extra overnachtingen in Lech am Arlberg; prijs op aanvraag

Reisperiode
Start is dagelijks mogelijk van 17.06 – 24.09.2023

Onderkomens

Je verblijft deze reis in *** en **** hotels in een tweepersoonskamer. Aangezien de hotelcapaciteit beperkt is langs de Lechweg kan het voorkomen dat er uitgeweken moet worden naar een ander, gelijkwaardig hotel. De kwaliteit en het karakter van deze wandelreis worden hierdoor niet beïnvloed.

Om je een indruk te geven, hebben we hieronder per dag de voorbeeldhotels op een rijtje gezet:
dag 1 – Hotel Lärchenhof
dag 2 – Hotel Lärchenhof
dag 3 – Kräuterhotel der Stern
dag 4 – Hotel Stern
dag 5 – Hotel Föhrenhof
dag 6 – Hotel die Lilie
dag 7 – Hotel Hirsch

Vanaf: 799

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Hond
Hond toegestaan
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest