Van Kitzbühel naar de Drei Zinnen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Nieuw
Omschrijving
Over de Alpen van Kitzbühel naar de Drei Zinnen. 

De start van deze wandeltocht met bagagevervoer ligt in Kitzbühel. De wandeling gaat van de Kitzbüheler Alpen door het  Nationalpark Hohe Tauern. Over een oude smokkelroute uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw lopen we naar het Gsieser Törl op de Oostenrijks-Italiaanse grens. Via deze overgang bereiken we uiteindelijk de Dolomieten. Sinds 2009 prijkt dit berggebied op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Duik in de wereld van het Nationalpark Hohe Tauern met zijn dalen, die gevormd zijn in de ijstijd en de buitengewone verscheidenheid aan bloemen. De omgeving wordt alsmaar ruiger, de rotswanden steiler en in de verte lonken de met sneeuw bedekte 3.000-ers. Over het Gsieser Törl loop je zonder dat je het doorhebt van Oostenrijk zo Italië binnen. Door de zachte almweiden wandelen we langs de hutten die al eeuwen in gebruik zijn het Gsieserdal in. Het hoogtepunt van deze tocht is niet meer ver, aan het einde van deze mooie wandelweek wachten ons de Drei Zinnen in het UNESCO-werelderfgoed.

De wandelweek trekt over gemarkeerde berg- en wandelwegen. De tocht past bij iedereen met een goede basisconditie. Pittige beklimmingen worden met de lift overwonnen en er bestaat de mogelijkheid om de tocht te vergemakkelijken of te verkorten met behulp van openbaar vervoer/taxi.

Programma
dag 1 Aankomst in Kitzbühel

Individuele heenreis naar het startpunt in het hotel in Kitzbühel

dag 2 Kitzbühel – Aurach – Jochberg

[duur: ca. 4-5 uur, +540 hm, -380 hm]
[alternatief Hahnenkamm, duur: ca. 5-6 uur, +680 hm, -1.110 hm]
Vanuit Kitzbühel starten we rustig met een wandeling onder de zuidelijke bergen van Kitzbühel langs. Je passeert kleine dorpjes en komt langs oeroude boerderijen met prachtige hangende bloemen. Het dorpse karakter, de verschillende gehuchten, oude nederzettingen en de ligging aan de voet van de Kitzbühler Alpen maken Aurach tot een bijzondere plek. Niet voor niets dat de grote kunstschilder Alfons Walde, uit Kitzbühel, steeds weer de dorpsplaats van Aurach en de kerk gekozen heeft, en daarmee wereldberoemd is geworden. Overnachten doen we vandaag in Jochberg.

dag 3 Jochberg – Gauxjoch – Hartkaserhöhe – Mittersill

[duur: ca. 5-6 uur, +820 hm, -800 hm]
[alternatief: ca. 4-5 uur, +820 hm, -250 hm]
Een shuttle brengt je naar de start van de tocht vandaag. Over de weelderige almen loop je steeds verder de prachtige bergwereld in. Geniet van de rust en de flora en fauna. Over het Gauxjoch vervolgt de route zich naar de Trattenbachalm en richting de Hartkaserhöhe. Langs de bergtoppen loopt de grens van de provincies Tirol en Salzburg. Mocht je de afdaling van vandaag willen aanpassen, dan kun je ervoor kiezen om met de Panoramabahn van de Kitzbühler Alpen II wat hoogtemeters te winnen. Met de bus ga je verder naar Mittersill.

dag 4 Mittersill – Tauernhaus – Venedigerblick – Matrei/Matreier Tauernhaus

[duur: ca. 4-5 uur, +650 hm, -650 hm]
[alternatief Hintersee – St. Pöltener Hütte – Tauernhaus; ca. 6-7 uur, +1.240hm, -1.040hm]
‘s Morgens staat er eerst een transfer van Mittersill door de Felbertauerntunnel naar het Matreier Tauernhaus op het programma. Wie graag een grotere uitdaging wil vandaag, kan ervoor kiezen om via de Hintersee naar de St. Pöltener Hütte te wandelen en daarna het pad te vervolgen naar het Matreier Tauernhaus. Allereerst gaat het pad al stijgend langs almweiden en lariksbossen naar het panorama van het Venediger-gebergte. Op het hoogste punt aangekomen word je beloond met een prachtig uitzicht op de gletsjerwereld van de Großvenediger. Over een goed bewegwijzerde wandelroute, met altijd zicht op de Großvenediger en de omliggende bergen, wandel je in de richting van Innergschlöss en via het mooie Almboden terug naar het Matreier Tauernhaus. Vanuit daar ga je met het openbaar vervoer naar Matrei.

dag 5 Matrei/Matreier Tauernhaus – Mariahilf – Gsieser Törl – Gsiesertal

[duur: ca. 4,5-5,5 uur, +780 hm, -740 hm]
Met de bus rijd je naar Mariahilf in het Defreggental, waar de wandeltocht van vandaag start. Het eerste gedeelte in de schaduw, door de bospaden, en steeds hoger tot je de eerste almen en het Gsieser Törl treft. De weg is vroeger vaak gebruikt en veel oude smokkelverhalen doen zich de ronde. Vooral tussen 1920 en 1930 werd deze smokkelroute tussen Oostenrijk en Italië vaak gebruikt. Het uitzicht over het dal strekt zich tot aan de Dolomieten. Op weg naar het rustige Gsiesertal volgt de ene hut de andere op: de Oberberg-, Kradorferalm of Messnerhütte, om er maar een paar te noemen. Vrijwel overal wordt er stevig gekookt. De traditionele gerechten zijn gewoon te verleidelijk om te weerstaan, de spekknoedels op koolsalade, kaasknoedels, Kaiserschmarrn en de apfelstrudel.

dag 6 Gsiesertal – Frondeign – Wahlen – Toblach

[duur: ca. 3-4 uur, +470 hm, -440 hm]
[alternatief: ca. 5-6 uur, +850 hm, -810 hm]
De wandeltocht brengt ons steeds verder naar het zuiden en de Dolomieten zijn nog slechts een steenworp van ons verwijderd. Vanuit het Gsieserdal gaat het gestaag bergop, tot aan de overgang van Frondeign. De wandeling verloopt grotendeels in de schaduwrijke bossen.
Zoek je meer uitdaging dan kun je vandaag de variant richting de „Schuieralm“ kiezen. Het pad gaat slingerend naar beneden naar Wahlen. Het dal verbreed zich en geeft ons een nieuw uitzicht richting de Neunerkofel, Haunold, Dürrenstein en het Höhlensteindal.

dag 7 Toblach – Drei Zinnen – Toblach

[duur: ca. 3-4 uur, +350 hm, -350 hm]
[alternatief: ca. 4,5-5,5 uur, +1.025 hm, -125 hm]
Met het openbaar vervoer vertrekken we naar de Auronzohütte (ticket niet inbegrepen). Aan de zuidkant van de Drei Zinnen wandelen we allereerst verder naar de Lavaredohütte en vervolgens naar het Paternsattel. Hier, op 2.454m hoogte, geniet je van een heerlijk uitzicht op de 500 meter hoge noordwanden van de Drei Zinnen. Hier begint het mooie noordelijke gedeelte van de wandeling met het typische beeld van de Drei Zinnen. Over het pad wandel je richting de Lange Alm en aan de westelijke kant voorbij, terug naar het startpunt. Wie vandaag meer uitdaging op wil zoeken kan met de bus naar het uitzichtpunt van de Drei Zinnen en vanuit daar de weg naar de Lange Alm beklimmen en rond de Drei Zinnen naar de Auronzohütte en met de bus terug naar Toblach (ticket niet inbegrepen).

dag 8 Toblach

Vandaag is de individuele terugreis vanuit Toblach. Je kunt er ook voor kiezen je reis te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC, in ***hotels en gasthofen.
– 7x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel (max. 1 stuk van 20 kg)
– tickets voor de in het programma opgenomen transfers
– goede routebeschrijving van wandelingen (Duits of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– eenpersoonskamer toeslag (€ 199,-)
– tickets voor ritten met liften en bus (Bustickets voor Mittersill, Gsiesertal en Drei Zinnen (retour) en evt. Drei Zinnen panorama).
– op aanvraag: transfer voor de terugreis van Toblach naar Kitzbühel op zaterdag en zondag; dit is mogelijk vanaf 4 personen en kost circa € 79,00 (op aanvraag). Alternatief: terugreis met openbaar vervoer van Toblach naar Lienz en vervolgens met de Postbus naar Kitzbühel.

Reisperiodes
Deze reis kan op woensdag, zaterdag en zondag gestart worden tussen 21.06 (eerste startmogelijkheid) en 10.09.2023 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

Je verblijft deze reis in ***hotels en gasthofen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 809

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië, Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 14 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest