Dolomieten Natuurparkwandelingen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Omschrijving
Natuurbelevenis Dolomieten – idyllische bergmeren, sappige almweiden, groene bossen en natuurlijk de Dolomieten begeleiden u tijdens deze wandeling door 3 natuurparken.
Van de beroemde Pragser Wildsee voert de route over het hoogplateau de Plätzwiese en verder naar de voormalige Olympiastad Cortina d’Ampezzo. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Eén van de vele hoogtepunten is uiteraard een wandeling onderlangs de Drei Zinnen.
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Niederdorf in het Hochpustertal

Individuele heenreis naar het hotel in het Hochpustertal.

dag 2 Hochpustertal – Pragsertal – Plätzwiese
[kort: ca. 4-5 uur, +790 hm]
[lang: ca. 6-7 uur, +1.100 hm, – 580 hm]

Je begint vandaag met een korte transfer naar de idyllische Pragser Wildsee, waar je door het schitterende, kristalheldere water in vervoering gebracht zult worden. Het Pragsertal behoort met haar donkere naaldbossen en de daarbovenuit stekend kalkwitte rotsmassieven tot de pareltjes van de Dolomieten.
Via de Rossalm bereik je het hoogplateau van de Plätzwiese, waar de Dürrenstein en de Hohe Gaisl majestueus bovenuit steken. Behalve natuur en rust heb je hier een overweldigend uitzicht: in de verte kan men de Monte Cristallo, de Tofana en de wereldberoemde Drei Zinnen ontdekken. Na de afdaling naar Brückele rij je met de bus naar het onderkomen op de Plätzwiese.
Degenen die het deze eerste wandeldag iets rustiger aan willen doen, rijden eerst met de bus naar Gasthof Tuscherhof in Prags. Vanaf hier wandel je langs de Stollabach via Brückele omhoog naar de Plätzwiese.

dag 3 Plätzwiese – Strudelkopf of Dürrenstein
[Strudelkopf: ca. 3-4 uur, +/-360 hm]
[Dürrenstein: ca. 4-5 uur, +/-850 hm]

Uitgangspunt vandaag is de Plätzwiese, die naast de Hohen Gaisl en de Kreuzkofelgruppe tot de populairste wandelgebieden van Zuid-Tirol behoort. Dit wordt mede veroorzaakt door haar buitengewone flora en de vele mooie bergmeren.
In het Natuurpark Fanes Sennes Prags kun je vandaag wederom tussen 2 varianten kiezen: de Strudelkopf (korte variant) of de Dürrenstein (lange variant). In beide gevallen wordt je getrakteerd op een schitterend uitzicht.

dag 4 Plätzwiese – Knappenfußtal – Gemärk – Cortina d’Ampezzo
[kort: ca. 1,5-2 uur, -460 hm]
[lang: ca. 6-7 uur, +610 hm, -1.300 hm]

Nadat je de Plätzwiese overgestoken bent, daal je door het Knappenfußtal af naar Gemärk, de provinciegrens tussen Zuid-Tirol en Belluno. Vanaf daar heb je 2 mogelijkheden: rechtstreeks naar Cortina d’Ampezzo met openbaar vervoer of de lange variant, de omweg via de Ra Stua Hütte en onderlangs de Col Rosa naar Cortina d’Ampezzo.

dag 5 Wandeling rond Cortina
[kort: ca. 3-4 uur, +100 hm, -990 hm incl. ticket berglift]
[middel: ca. 4-5 uur, +650 hm, -640 hm]
[lang: ca. 5 uur, +270 hm, -1.150 hm]

Het panorama van het uitgangspunt vandaag is werkelijk betoverend. De enorme rotsgiganten van de Ampezzaner Dolomieten lijken tot in de hemel te reiken: met name de Monte Cristallo en de Cristallogruppe, de Tofana en de Fanesgruppe zijn verantwoordelijk voor dit schouwspel.
Ook vandaag heb je weer 2 mogelijkheden, t.w. een iets langere tour richting de Forcella Faloria of een variant via de Dolomieu Panoramic Trail. In beide gevallen loop je naar de Passo Tre Croci. De afdaling naar Cortina gaat langs dezelfde route. Heb je geen zin om met de berglift te gaan dan is ook een rondwandeling in Cortina een mogelijkheid.

dag 6 Cortina d’Ampezzo  – Rif. Auronzo – Drei Zinnen
[kort: ca. 3-4 uur, +/- 350 hm]
[lang: ca. 3,5-4,5 uur, +120 hm, -1.000 hm]

Met een transfer wordt je vanmorgen eerst naar de Auronzo Hütte, direct aan de voet van de wereldberoemde Drei Zinnen. Dit indrukwekkende en markante bergmassief was tijdens de Eerste Wereldoorlog onderdeel  van de felbevochten frontlinie tussen Italië en Oostenrijk. Vanaf hier wandel je ontspannen door het Rienztal naar het bekende uitzichtspunt “Drei Zinnenblick”. Vanaf hier neem je de bus terug naar het uitgangspunt van deze wandelreis in Toblach/Niederdorf.
Wil je het vandaag iets rustiger aan doen, dan kun je er ook voor opteren om vanaf de Auronzo Hütte rond de Drei Zinnen te wandelen. Terug gekomen bij de Auronzo Hütte rij je met de bus terug naar Toblach/Niederdorf.

dag 7 Vertrek
Individuele terugreis of mogelijkheid tot verlening.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC in uitstekende *** en **** hotels
– 6x ontbijt(buffet)
– indien halfpension is bijgeboekt, minimaal 3-gangen avondmenu’s (4x; niet in Cortina)
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– tickets voor de berglift (Faloria) en bus- en treintickets
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie-app met GPS-coördinaten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– busticket van de Rif. Auronzo naar Toblach/Niederdorf
– toeslag hoogseizoen: € 50,-  (12.07 – 09.09)
– eenpersoonstoeslag: € 209,-
– toeslag 5x halfpension: € 99,- (in Cortina geen HP mogelijk)

Reisperiodes
Deze reis kan elke maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag gestart worden binnen de periode 10.06 (eerste startmogelijkheid) en 17.09.2023 (laatste startmogelijkheid).
Tussen 01.08 en 18.08 kan er niet gestart worden!

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** en **** hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 769

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 12 jr.
Hond
Hond toegestaan
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest