Dolomieten Natuurparkwandelingen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving
Natuurbelevenis Dolomieten – idyllische bergmeren, sappige almweiden, groene bossen en natuurlijk de Dolomieten begeleiden u tijdens deze wandeling door 3 natuurparken.
Van de beroemde Pragser Wildsee voert de route over het hoogplateau de Plätzwiese en verder naar de voormalige Olympiastad Cortina d’Ampezzo. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Eén van de vele hoogtepunten is uiteraard een wandeling onderlangs de Drei Zinnen.
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Niederdorf in het Hochpustertal

’s Avonds is er een presentatie van het weekprogramma.

dag 2 Hochpustertal – Pragsertal – Plätzwiese
[kort: ca. 4 uur, +800 hm]
[lang: ca. 5-6 uur, +/- 800 hm]

U begint vandaag met een korte transfer naar de idyllische Pragser Wildsee, waar u door het schitterende, kristalheldere water in vervoering gebracht zult worden. Het Pragsertal behoort met haar donkere naaldbossen en de daarbovenuit stekend kalkwitte rotsmassieven tot de pareltjes van de Dolomieten.
Via de Rossalm bereikt u het hoogplateau van de Plätzwiese, waar de Dürrenstein en de Hohe Gaisl majestueus bovenuit steken. Behalve natuur en rust heeft u hier een overweldigend uitzicht: in de verte kan men de Monte Cristallo, de Tofana en de wereldberoemde Drei Zinnen ontdekken.
U heeft vandaag de keus uit een korte en een langere route. De korte route begint bij Gasthof Tuscherhof in Prags.

dag 3 Plätzwiese – Strudelkopf of Dürrenstein
[Strudelkopf: ca. 3-4 uur, +350 hm, -350 hm]
[Dürrenstein: ca. 4-5 uur, +800 hm, -800 hm]

Uitgangspunt vandaag is de Plätzwiese, die naast de Hohen Gaisl en de Kreuzkofelgruppe tot de populairste wandelgebieden van Zuid-Tirol behoort. Dit wordt mede veroorzaakt door haar buitengewone flora en de vele mooie bergmeren.
In het Natuurpark Fanes Sennes Prags kunt u vandaag wedrom tussen 2 varianten kiezen: de Strudelkopf (korte variant) of de Dürrenstein (lange variant). In beide gevallen wordt u getrakteerd op een schitterend uitzicht.

dag 4 Plätzwiese – Knappenfußtal – Gemärk – Cortina d’Ampezzo
[kort: ca. 2 uur, -475 hm]
[lang: ca. 8 uur, +650 hm, -1.425 hm]

Nadat u de Plätzwiese overgestoken bent, daalt u door het Knappenfußtal af naar Gemärk, de provinciegrens tussen Zuid-Tirol en Belluno. Vanaf daar heeft u 2 mogelijkheden: rechtstreeks naar Cortina d’Ampezzo met openbaar vervoer of de lange variant, de omweg via de Ra Stua Hütte en onderlangs de Col Rosa naar Cortina d’Ampezzo.

dag 5 Wandeling rond Cortina
[lang: ca. 5 uur,  +300 hm, -1.175 hm]
[kort: ca. 3-4 uur,  +75 hm, -975 hm]

Het panorama van het uitgangspunt vandaag is werkelijk betoverend. De enorme rotsgiganten van de Ampezzaner Dolomieten lijken tot in de hemel te reiken: met name de Monte Cristallo en de Cristallogruppe, de Tofana en de Fanesgruppe zijn verantwoordelijk voor dit schouwspel.
U heeft 2 mogelijkheden, t.w. een iets langere tour richting de Forcella Faloria of een variant via de Dolomieu Panoramic Trail. In beide gevallen loopt u naar de Passo Tre Croci. De afdaling naar Cortina gaat langs dezelfde route.

dag 6 Misurina – Rif. Auronzo – Drei Zinnen – Toblach/Niederdorf
[kort: ca. 3-4 uur, +350 hm, -350 hm]
[lang: ca. 4-5 uur, +1.000 hm, -100 hm]

Met een transfer wordt u vanmorgen eerst naar het uitzichtspunt Drei Zinnenblick gebracht. Vanaf hier wandelt u door het Rienztal naar de bekende “Drei Zinnen”. De Drei Zinnen, die in de Eerste Wereldoorlog door de Oostenrijkers en de Italianen fel bevochten zijn, behoren tot de bekendste rotsformaties van de Dolomieten.
Via de Drei Zinnen Hütte loopt u naar de Auronzo Hütte. Vanaf hier gaat u met de bus (ticket niet inbegrepen) weer terug naar het uitgangshotel in Toblach/Niederdorf.
Wilt u het vandaag iets rustiger aan doen, dan kunt u er ook voor opteren om eerst met de bus naar de Auronzo Hütte (ticket niet inbegrepen; ca. € 6,40) te rijden en vanaf daar rond de Drei Zinnen te wandelen, voordat u weer met de bus terug rijdt  naar Toblach.

dag 7 Niederdorf/Toblach – Sexten – Niederdorf/Toblach
[ca. 6 uur, +575 hm, -975 hm]

Deze laatste wandeldag brengt u in één van de mooiste zijdalen van het Pustertal, naar Sexten. U begint met een transfer naar Vierschach, waar u de berglift neemt naar de Helm neemt. Daar heeft u direct een fantastisch uitzicht op de Sextener Dolomieten. U wandelt vervolgens via de Hahnspielhütte, de Sillianer Hütte en de Alpenemeshütte over de Karnische Hauptkamm naar de Kreuzbergpas. Vanaf hier rijdt u met de bus en de trein terug naar Niederdorf/Toblach.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC in uitstekende *** en **** hotels
– 7x ontbijt(buffet)
– indien u halfpension geboekt heeft, minimaal 3-gangen avondmenu’s (5x; niet in Cortina)
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– tickets voor de berglift (Faloria en Helm) en bus-treintickets
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf te voldoen)
– toeslag hoogseizoen: € 59,-  (14.07 – 11.09)
– eenpersoonstoeslag: € 169,-
– toeslag 5x halfpension: € 109,- (in Cortina geen HP mogelijk)

Reisperiodes
Deze reis kan elke zaterdag, zondag, maandag, woensdag en vrijdag gestart worden binnen de periode 12.06 (eerste startmogelijkheid) en 19.09.2021 (laatste startmogelijkheid).
Tussen 04.08 en 20.08 kan er niet gestart worden!

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** en **** hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 739

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest