Dolomieten Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Omschrijving

U volgt deze week de, volgens vele wandelgidsen en wandeltijdschriften als mooiste bestempelde, Dolomieten Höhenweg nr. 1. Dit is een wandelvakantie met bagagevervoer, dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Tijdens elke etappe wordt u verrast met grootse landschaps- en natuurindrukken van de wereldberoemde Dolomieten. De wandeling loopt door 3 verschillende taalgebieden en de daarmee verbonden culturen: van het Duitstalige Hochpustertal loopt u via het Ladinische Fanes-gebied naar het Italiaanstalige gebied ten Zuiden van de Passo Falzarego. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er fel gevochten om de grenzen van dit gebied. Stille getuigen hiervan zijn de vele loopgraven en diepe stollen langs de route. Behalve deze zichtbare sporen van het vroegere Alpenfront, die tegenwoordig ook in een openluchtmuseum te zien zijn, biedt deze Dolomieten Höhenweg ook de ideale mogelijkheid deze prachtige bergwereld in al haar facetten te leren kennen. Buitengewone landschappelijke schoonheid, grandiose uitzichten, heerlijke wandelroutes, puur avontuur – een genot voor elke bergliefhebber!

Programma

dag 1. Heenreis en aankomst in het Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

dag 2. Pragser Wildsee – St. Vigil
[ca. 5-6 uur, +800 hm, -1.100 hm]
[variant Pedrü: ca. 5-6 uur, +900 hm, -850 hm]

We starten bij de parel onder de Dolomietenbergmeren, de Pragser Wildsee (1.494 m). Je wandelt door het romantische gebied van het Natuurpark Fanes-Sennes-Prags, dat tot de grootste beschermde natuurgebieden van Zuid-Tirol behoort. In de schaduw van het imposante Seekofel-massief bereik je de Hochalm Fojedöra. Kom binnen en geniet van het zelfgebakken brood en de smakelijke alpenkaas. Door dit verlaten Hochtal wandel je langs de Hochalpensee en bereik je uiteindelijk het hoogste punt. Ver beneden in het dal zie je al de dorpen van het Val Badia.

dag 3. St. Vigil – Abtei
[ca. 6 uur, +960 hm, -700 hm]

De kabelbaan Piz de Plaies brengt je naar het startpunt van St. Vigil. Het pad leidt door eenvoudige bossen en weidevelden naar de Piz de Corn. Aan de overkant torent de Peitlerkofel er bovenuit. Je wandelt verder naar de Ritjoch en hebt daarbij steeds de machtige bergflanken van de Heiligkreuzkofel in het vizier. Aan de voet van de Neuner en Zehnerspitze bereik je het Schutzhaus Heiligkreuz. Na een korte afdaling kun je eenvoudig en comfortabel met de trein naar Abtei reizen.

dag 4. Abtei – St. Kassian
[ca. 3-4 uur, +170 hm, -660 hm]

De berglift brengt je soepel naar de almhutten boven Abtei. Geniet hier van het uitzicht op: de top van de Sella, de Puezgruppe, Peitlerkofel en Kreuzkofel die voor het grijpen lijken te liggen. Door steeds lichter wordende lariks- en dennenbossen loop je richting St. Kassian. Onderweg passeer je zogenaamde “Viles”, zoals de oorspronkelijke nederzettingen in het Val Badia worden genoemd.

dag 5. St. Kassian – (Falzaregopass) – Cortina d’Ampezzo
[ca. 7-8 uur, +900 hm, -600 hm]
[Variant St. Kassian – Falzaregopass ca. 5-6 uur, +1.050 hm, -900/-600 hm]

De wandeldag van vandaag start vanuit je hotel. Eerst loopt het pad nog comfortabel door het dal naar de Capanna Alpina. In de schaduw van de majestueuze bergtoppen Fanes en Conturines de borden naar de berghut Rifugio Scottoni. Vanaf hier begint het pad door een kloof die je naar één van de parels van Alta Badia leidt: het Lagazuoi-meer. Het is een klein, kristalhelder bergmeer aan de voet van de bergtop Scottoni, in dit heldere water weerspiegelen zich de schitterende bergen van de Fanes Dolomieten. Via de Dolomieten Höhenweg wandel je naar de Lagazuoischarte. De afdaling gaat over de Forcella Travenanzes naar de Falzaregopass. Het is mogelijk om de kabelbaan rechtstreeks van de top naar de pas te nemen (niet inbegrepen in de prijs). Vanaf de pas rij je vervolgens met de bus terug naar Cortina.

dag 6. Cortina d’Ampezzo – Son Forca – Ospitale – Hochpustertal
[ca. 5-6 uur, +970 hm, -720 hm]
[variant met Sessellift Rio Gere naar Son Forca : ca. 4 uur, +500 hm, -800 hm]

Deze laatste wandeldag start in het centrum van Cortina d’Ampezzo. Door bos- en almterrein gaat het aanvankelijk nog relatief eenvoudig naar de Rifugio Mietres, van waaruit je nog eenmaal terug kunt blikken naar Cortina. Een waanzinnig uitzicht op het hoogste punt doet je alle inspanningen tijdens de klim naar boven snel vergeten. Aansluitend gaat het bijna alleen nog maar bergafwaarts door het idyllische Val Padeon naar het eindpunt van deze etappe in Ospitale. Met de bus rij je daarna terug naar het Hochpustertal.

dag 7. Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachting in goede 3*** en 4**** hotels
– 6x ontbijtbuffet
– videobriefing
– bagagetransport van hotel naar hotel
– transfers volgens programma (bus en berglift)
– uitvoerige reisbescheiden (in Duits of Engels)
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie-app en GPS-coördinaten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– berglift St. Kassian en Falzaregopass, busticket naar Cortina en Toblach/Niederdorf
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover nodig, ter plaatse zelf te voldoen)
– eenpersoonstoeslag: € 249,-
– toeslag hoogseizoen (08.07 – 28.07): € 70,-
– extra nachten in Niederdorf/Toblach op aanvraag

Reisperiodes
Deze reis kan gestart worden op maandag, woensdag en zondag tussen 19.06 en 15.09.2024
let op: geen vertrek mogelijk tussen  29.07 en 01.09!

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** en **** hotels en gasthofen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 829

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 16 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest