Dolomieten Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Omschrijving

U volgt deze week de, volgens vele wandelgidsen en wandeltijdschriften als mooiste bestempelde, Dolomieten Höhenweg nr. 1. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Tijdens elke etappe wordt u verrast met grootse landschaps- en natuurindrukken van de wereldberoemde Dolomieten. De wandeling loopt door 3 verschillende taalgebieden en de daarmee verbonden culturen: van het Duitstalige Hochpustertal loopt u via het Ladinische Fanes-gebied naar het Italiaanstalige gebied ten Zuiden van de Passo Falzarego. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er fel gevochten om de grenzen van dit gebied. Stille getuigen hiervan zijn de vele loopgraven en diepe stollen langs de route. Behalve deze zichtbare sporen van het vroegere Alpenfront, die tegenwoordig ook in een openluchtmuseum te zien zijn, biedt deze Dolomieten Höhenweg ook de ideale mogelijkheid deze prachtige bergwereld in al haar facetten te leren kennen. Buitengewone landschappelijke schoonheid, grandiose uitzichten, heerlijke wandelroutes, puur avontuur – een genot voor elke bergliefhebber!

Programma

zo. Heenreis en aankomst in het Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

 

ma. Pragser Wildsee – Sennes/Fodara
[ca. 5 uur, +1.000 hm, -525 hm]

We starten bij de parel onder de Dolomietenbergmeren, de Pragser Wildsee (1.494 m). U wandelt door het romantische gebied van het Natuurpark Fanes-Sennes-Prags, dat tot de grootste beschermde natuurgebieden van Zuid-Tirol behoort. In de schaduw van het imposante Seekofel-massief bereikt u de op de Dolomieten Höhenweg nr. 1 gelegen Seekofel Hütte (2.320 m) en vervolgens de Sennes Hütte (2.126 m) of de Rifugio Fodara Vedla (1.972 m). We overnachten in één van de 2 laatstgenoemde berghutten (kamer met douche/WC). Geen bagagetransport!

di. Sennes/Fodara – Cortina
[optie via Rif. Ra Stua: ca. 7-8 uur, +475, -1.225 hm]
[optie via Höhenweg nr. 1:ca. 8 uur, +1.500, -925 hm]

Vanmorgen starten we vanuit de Senneshütte of de Rif. Vodara Vedla met een schitterend bergpanorama, bestaande uit enkele van de mooiste bergtoppen van de Dolomieten: Hohe Gaisl (3.146 m), Cristallo (3.221 m), Sorapis (3.205 m) en Tofane (3.243 m). Via almweiden en uitgestrekte vlakten met kruipdennen wandelen we dwars door de Dolomieten, die sinds juni 2009 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Na de wandeling door het Valon Scuro en langs de voet van de Tofane, één van de bekendse en meest markante bergtoppen van de Dolomieten en tevens huisberg van Cortina,  bereiken we Cortina.
Cortina is “gastheer” geweest van verschillende grote sportevenementen, waaronder de Olympische Winterspelen van 1956. Ook tegenwoordig vinden er ‘s winters nog steeds verschillende wereldcupwedstrijden plaats.

Alternatief voor fervente bergwandelaars is de route van Pederü omhoog naar de Fanes Alm en vervolgens de Dolomieten Höhenweg nr. 1 volgend tot aan Forcella Travenanzes en afdalen naar de Falzarego Pas. Het laatste stuk naar Cortina rijdt u per bus (tickets niet inbegrepen in de prijs).

wo. Cortineser Dolomieten

[ca. 4-5 uur, +650 hm, -750 hm]

Vandaag gaat u te voet de zgn. Cortineser Dolomieten ontdekken, zoals de Cinque Torri, Nuvolau, Lagazuoi en de Tofane.

do. Cortina – Passo Staulanza/omgeving
[ca. 5-6 uur, +425 hm, -875 hm]

Uitgangspunt voor de wandeling van vandaag is de Passo Giau (2.233 m), welke één van de mooiste bergpanorama’s van de Alpen biedt. Vanaf hier wandelt u naar de Ambrizzola. Genietend van de rijke Alpenflora, lopen we door weiden en almen richting het Zuiden. Voor u verheft zich één van de hoogste Dolomietentoppen, de Monte Pelmo (3.168 m). Enkele jaren geleden heeft men op een afgebroken rotsblok voetsporen van dinosauriërs gevonden. De eindbestemming van vandaag is de Passo Staulanza (1.773 m), waar u in een berghut/berggasthof overnacht. Geen bagagetransport!

vr. Passo Staulanza – San Vito di Cadore – Niederdorf/Toblach
[ca. 5 uur, +300 hm, -1.100 hm]

Vandaag vervolgt u uw weg op de Dolomieten Höhenweg en wandelt u rond de Monte Pelmo, die u gisteren al vanuit de verte heeft kunnen bewonderen. Van de Passo Staulanza wandelen we door lichte bossen met weinig hoogteverschillen rond de Pelmetto en de Pelmo. Op weg naar de Rif. Venezia (1.946 m) kunnen we met een beetje geluk murmeltieren spotten. Vervolgens dalen we af, met voortdurend uitzicht op de aan de andere kant van het dal gelegen Monte Sorapis (3.205 m) en de Antaleo (3.264 m), naar San Vito di Cadore.
Vanaf hier transfer naar Niederdorf/Toblach.

za. Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachting in goede *** hotels
– 2x overnachting in berggasthofen
– 7x ontbijt(buffet)
– kort, informatief gesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel (let op! tijdens 2 overnachtingen in berggasthofen/berghutten geen bagagevervoer. U loopt dus deze dagen met uw benodigdheden voor 2 nachten in de rugzak; incl. lakenzak!)
– uitvoerige reisbescheiden (in Duits of Engels)
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de wandelweek
– transfer op dag 2 (Toblach-Pragser Wildsee) en dag 5 (Cortina-Passo Giau)
– transfer op de laatste dag van San Vito di Cadore terug naar het Hochpustertal

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten (is bij te boeken, min. 3-gangen menu’s)
– verzekeringen
– toeristenbelasting; voorzover nodig, ter plaatse zelf te voldoen
– eenpersoonstoeslag: € 129,-
– toeslag halfpension (niet in Cortina): € 95,-
– toeslag hoogseizoen (start 30.06 t/m 07.09): € 55,-
– extra nachten in Niederdorf/Toblach op aanvraag

Reisperiodes 2019
Deze reis kan gestart worden op zondagen tussen 16.06 en 15.09
let op 1: vanaf 08.09 wordt er op dag 4 en dag 5 een andere route gevolgd
let op 2: geen vertrek mogelijk op 7  juli!

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** hotels en gasthofen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 569

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Soort reis
Bergwandelen, met bagagevervoer
Niveau Technisch (bergwandelen)
*
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest