Wild Trail – Dolomieten

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wild Trail 7 dagen
Nieuw
Omschrijving
Wild Trail – Dolomieten

De naam zegt het al en wij willen aan deze eisen voldoen. Over ‘wilde paden’ door de hele noordelijke Dolomieten. Onze inheemse Dolomieten worden doorkruist via lang verlaten paden, vergeten oorlogspaden, of vaak volledig padloos.

De afzonderlijke etappes worden bovendien gekruid met luchtige abseilpunten over steile wanden, indrukwekkende overhangen en natuurlijke rotsramen.

Je overnacht in heel verschillende accommodaties. Beginnend in een prachtige rifugio met uitstekend Italiaans eten, vervolgens in eenvoudige berghutten die een dak boven ons hoofd bieden, naar rustieke alpenweiden waar we buiten of in een tent overnachten en verzorgd worden door de alpenmensen.

Flexibiliteit en de wens om de wildste en meest verborgen uithoeken van de Dolomieten te leren kennen zijn de beste ingrediënten voor een succesvolle week. Echte klimvaardigheden zijn voor de overtocht niet nodig. Een of twee lastige puindoorgangen kunnen echter niet worden voorkomen. Ook moeten er enkele korte, blootliggende nokdelen over worden geklauterd. De klimmoeilijkheid zal echter nooit hoger zijn dan de 2e graad en de berggids is sowieso aanwezig om assistentie te verlenen op de abseilpunten. Om van de afzonderlijke etappes te kunnen genieten, moet je echter zelfstandig en veilig in ongebaand terrein kunnen lopen. Met een hoogteverschil van maximaal 1.300 meter per dag zijn dit behoorlijke dagtochten, maar vereisen geen overmatige fysieke conditie.

Programma

zaterdag Individuele heenreis naar Toblach

zondag t/m vrijdag Programma

De laatste voorbereidingen worden getroffen, de rugzak wordt ingepakt en het programma en de laatste details worden doorgenomen en dan is het zover: de start van een onvergetelijk avontuur, dat de komende 6 dagen alle aandacht zal opeisen.

zaterdag Terug naar de bewoonde wereld & individueel vertrek 

Terugreis naar Toblach alwaar we afscheid nemen van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachting in berghut
– 2x overnachting in tent
– ontbijt, lunchpakket en diner
– 2x bagagevervoer voor de slaapzakken
– transfer tijdens de reis
– indien je reist met de trein wordt je opgehaald bij het station
– berggids voor de 7 dagen

Niet inbegrepen 
– heen- en terugreis
– reisverzekering

Onderkomens

Je overnacht tijdens deze unieke trektocht in een berghut en in een tent in de openlucht.

Vanaf: 1.395

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest