Wild Trail – Costa Barranchi, Sicilië

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wild Trail 8 dagen
Nieuw
Omschrijving
Wild Trail – Costa Barranchi, Sicilië

Bestemming van deze wild trail is een eilandje voor de westkust van Sicilië. Die bereiken we met de draagvleugelboot, binnen een goed uur varen. Doordat het eiland afgelegen ligt, maar meer nog door de bergachtige, wilde en ruige natuur, is “ons eiland” voor het toerisme grotendeels onontwikkeld gebleven. Alleen aan de noordoostkant ligt een klein dorpje dat de laatste buitenpost van de beschaving lijkt, terwijl de rest van het eiland onbewoond is. Er zijn geen wegen, alleen prachtige wandelpaden en elke terugkeer naar het dorp is een terugkeer naar de bewoonde wereld: leuke bars, vers bier, uitstekende restaurants, warme douches, zachte bedden.

De zuidwestkant van het eiland heeft het grootste beschermde zeereservaat van Europa door zijn spectaculaire kliffen, en direct erboven torenen de steile rotwanden af tegen de hemel. Het is alsof delen van de Dolomieten onder de zee zijn gezonken en alleen de toppen en hoogste rotswanden van de overstromingen gespaard zijn gebleven. Dit is het rijk van de kleine wilde moeflon schapen en we volgen hun sporen op blootliggende rockbands, vergelijkbaar met de Bocchette Steig in de Brenta, maar dan zonder staalkabel en in plaats daarvan met de zee onder onze voeten. Hier is het paradijs voor alle liefhebbers van ongerepte natuur in combinatie met bergen, kliffen en zee.

Het kostte verschillende pogingen om een ​​weg te vinden door dit wilde, onontwikkelde kustlandschap rond het hele eiland. Enkele abseilplekken zijn al opgesteld en er zijn gemakkelijke klimgedeelten om te beheersen. Vooral vrij zijn van hoogtevrees en tred zekerheid zijn vereist om veilig te zijn op de smalle, blootliggende richels. Berg- en klettersteigervaring is fijn, ongezekerde passages tot de 2e graad komen voor, evenals klettersteig tot level C/D en vele abseilpunten. Er wordt een goede conditie en concentratievermogen verwacht voor 600 tot 800 hoogtemeters klimmen en dalen, evenals 5 tot 8 uur wandelen in grotendeels ongebaand terrein, mogelijk met extra bagage in de dagrugzak.

Zoals gebruikelijk op onze WILD TRAIL-tochten, brengen we de nachten tijdens de tocht buiten, onder de sterrenhemel door aan zee en laten we de uitrusting en het eten per boot bij ons bezorgen. Een duik in de turquoise zee maakt de dag compleet, verfrist ons en vervangt de avonddouche.

Programma

zaterdag Individuele heenreis naar Palermo

zondag t/m vrijdag Programma

De laatste voorbereidingen worden getroffen, de rugzak wordt ingepakt en het programma en de laatste details worden doorgenomen en dan is het zover: de start van een onvergetelijk avontuur, dat de komende 6 dagen alle aandacht zal opeisen.

zaterdag Terug naar de bewoonde wereld & individueel vertrek 

In de loop van de dag varen we terug naar Palermo en nemen we afscheid van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x appartement/ B&B
– 3x sterrenhemel overnachting, matje & slaapzak
– 2x HP in appartement (geen eenpersoonskamer beschikbaar)
– 2x HP B&B
– 3x HP onder de sterrenhemel
– 4 x Lunchpaket tijdens de trekking
– verzorging van eten en drinken per boot
– bagagevervoer( tot 10 kg p.p.) per boot
– bustransfer vliegveld Palermo – Trapani – Palermo
– tocht met draagvleugelboot
– berggids voor de 8 dagen

Niet inbegrepen 
– heen- en terugreis
– reisverzekering
– evt. vlucht naar Palermo (indien gewenst boeken wij een vlucht voor je)
– evt. toeslag eenpersoonskamer B&B

Onderkomens

U overnacht tijdens deze unieke trektocht vier nachten in een bed&breakfast/ appartement, de overige nachten slaapt u onder de sterren in de open lucht. Eten en drinken wordt over het water aangevoerd.

Vanaf: 1.555

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest