Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Reizen in de zomer van 2020

Reizen in de zomer van 2020

De zomer en de daarmee langverwachte vakantie komt langzaam maar zeker in zicht. Tijd dus om even stil te staan bij de actuele situatie in de belangrijkste Alpenlanden. En om meteen maar met het goede nieuws te beginnen: we verwachten dat er, hoewel nog niet overal, de komende zomer toch weer gewandeld kan worden in de Alpen. De EU streeft ernaar om stapsgewijs alle grenzen binnen het Schengen-gebied de komende weken weer te openen, zodat er nog voor de zomervakantie weer vrij gereisd kan worden.

Of je echter overal in berghutten kunt overnachten is nog onzeker. Maar dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan maatregelen, die het mogelijk moeten maken, is een feit. Wij verwachten dat er op zijn vroegst eind mei meer duidelijk zal zijn over de openstelling van berghutten in de verschillende landen.

Oostenrijk

In Oostenrijk worden de de komende weken de beperkende maatregelen aanzienlijk versoepeld. Wat betekent dat voor het toerisme?

Vanaf 30 mei mogen alle hotels, appartementen en restaurants weer open weliswaar met inachtneming van de Oostenrijkse regel: 1 meter afstand tot elkaar. Over berghutten is op dit moment helaas nog niets bekend, maar normaliter gaan de meeste hutten ook pas later open.
Veel berghutten zijn nu al wel druk bezig met het herinrichten van hun accommodatie, zodat ze straks voldoen aan de afstandsbeperkingen. Zo zal in de meeste gevallen het lager veranderd worden in meerpersoonskamers. Dat dit gevolgen heeft voor de capaciteit moge duidelijk zijn.

Maar er zullen ook berghutten zijn, die helemaal niet opengaan, omdat ze geen mogelijkheden hebben om te voldoen aan de voorschriften.

Zwitserland

Hotels, restaurants en berghutten kunnen in principe met inachtneming van de hygiëne- en afstandsmaatregelen vanaf 11 mei weer open. 

Italië

Ook in Italië worden de maatregelen langzaam maar zeker versoepelt worden. M.i.v. 3 juni wordt het toerisme weer opgestart en gaan de grenzen open. Het wachten is nog op enkele buurlanden, zoals Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk, die de grens met Italië gesloten houden.
Maar de verwachting is dat Italië ook over de weg rond 15 juni weer bereikbaar is.

Duitsland

In de voor de bergliefhebbers belangrijke deelstaat Beieren mogen de hotels/restaurants en terrassen vanaf 29 mei weer open.

Hoe het huttenseizoen in Duitsland eruit zal gaan zien, is op dit moment nog niet bekend.

Het gaat dus voorzichtig de goede kant op. De komende weken dus duidelijk moeten worden of we er ook kunnen komen.

Moet je in dit Corona-tijdperk afzien van een wandelvakantie in de bergen?

Voorlopig dienen we er rekening mee te houden dat, zolang er nog geen vaccin is, het Corona-virus onder ons zal blijven. Het leven zal dan ook met Corona gewoon doorgaan. Veel van onze groepsreizen, met name de huttentochten, vinden hoog in de bergen in de buitenlucht plaats. Het risico om hier besmet te raken is vele malen kleiner dan bij andere reizen, mits men zich houdt aan de Coronaregels, zoals 1 meter afstand en het regelmatig desinfecteren van de handen. Het probleem zit echter bij de berghutten. Zij zijn dan ook momenteel met de verschillende Alpenverenigingen druk bezig om overnachtingen in de zomer toch mogelijk te maken. Maar duidelijk is wel dat als ze opengaan, de capaciteit aanzienlijk beperkt zal zijn.
Ga je deze zomer een huttentocht maken, dan mag  desinfecterende gel en een mondmasker niet in de rugzak ontbreken.
.

Mondmaskers met Edelweiss-motief

Je kunt vanaf nu diverse mondmaskers bij TOE bestellen. Ze worden gemaakt van 100% katoen en kunnen op 60 graden gewassen worden. Er gaat een filter van stofzuigerzak in en dat kun je zelf naderhand vervangen. Tevens wordt er momenteel hard gewerkt om onze eigen unieke mondkapjes met Edelweiss-motief te maken. Benieuwd naar onze mondkapjes en de prijs? Bekijk dan snel onze Facebookpagina hier.
Wil je meteen bestellen? Stuur dan een mail naar info@tiroloutdoor.nl, vertel hoeveel stuks u wilt, welke kleur (zwart of groen), of u een dames of heren formaat wilt en het verzendadres.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.