Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Ramsau bei Berchtesgaden

Ramsau bei Berchtesgaden

Onderweg naar onze bestemming, Ramsau bei Berchtesgaden, stoppen we bij Greding om buiten in het gras een lekker kopje koffie te drinken. Gelijk checken we even de mail, want het werk voor Tirol Outdoor gaat natuurlijk gewoon door. 

Onderweg:altijd weer die telefoonBij het wegrestaurant in Greding is ook een edelstenen winkeltje, nou winkeltje zeg maar gerust winkel. Eenmaal  binnen wacht ons een enorme uitstalling van edelstenen, zoutlampen, en beelden groot en klein. Echt even de moeite waard als je ervan houdt natuurlijk.Greding:edelstenenwinkelGreding:edelstenenwinkel1Na deze edelstenen winkel vervolgen we onze reis naar Ramsau bei Berchtesgaden. We verblijven in vakantiewoning Pusteblume. Ons huisje is voorzien van alle gemakken. Zo hebben we bijvoorbeeld een privésauna, waar we goed gebruik van hebben gemaakt.Pusteblume:slaapkamerPusteblume:douche en saunaDe volgende dag besluiten we om Berchtesgaden zelf te gaan ontdekken. Berchtesgaden is een heel gezellige kleine stad met een geschiedenis. De bekendste berg hier is de Watzmann, deze berg bestaat uit één hoge top en een aantal lagere en daarom wordt er gesproken over de Watzmann mit Frau und Kindern.
Berchtesgaden wordt aan drie kanten begrensd door Oostenrijk. Tegenwoordig is Berchtesgaden een gemeente die van het toerisme leeft, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een belangrijke plaats in Duitsland. Op de Obersalzberg, vlak bij Berchtesgaden, woonden Hitler en andere hoge nazi’s. Vandaag de dag kun je er op het terras genieten van de zon en een kopje koffie drinken, tja…3104638424_3f682c8ec0_bOok het centrum is de moeite waard. Klein, maar gemütlich. Imposante gebouwen met veel krullen, fraai schilderwerk, fonteinen en beeldhouwwerken. Leuke bloemenwinkeltjes en het barst er van de konditoreien. Een assortiment aan taartjes waar een patisserie winkel uit Nederland nog een puntje aan kan zuigen.

Berchtesgaden:sightseeing5 Berchtesgaden:sightseeing4

Tot de volgende keer.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.