Boekingen

Geen producten in de winkelwagen.

Inspiratiereis Südtirol

Inspiratiereis Südtirol

Onlangs ben ik uitgenodigd door het bureau voor toerisme van Südtirol om voor Tirol Outdoor Experience de regio te ontdekken. Nu bieden wij natuurlijk al diverse huttentochten aan in Südtirol, maar vanaf 2018 gaan wij ook georganiseerde busreizen aanbieden naar de Alpen, en dus ook naar Südtirol. De nadruk ligt tijdens deze reizen op culturele uitstapjes in dit gebied.

Vanaf Eindhoven vlieg ik in een kleine 2 uur naar Bergamo, vanwaar ik met een huurauto ben gaan rijden naar het mooie Lana. Lana is een klein dorp vlakbij Merano.


Aangekomen in ons hotel, Hotel Schwarzmied, ga ik eerst mijn koffer uitpakken en me even opfrissen. De rest van de groep ontmoet ik bij het diner, dus na het opfrissen gelijk door naar het diner. Deze reis wordt georganiseerd door IDM Südtirol, en naast nog een ander Nederlands reisbureau, zijn er ook mensen uit de reisbranche aanwezig van Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Italië, Moldavië en Amerika. De komende dagen gaan we met zijn allen ontdekken wat Südtirol te bieden heeft.

Woensdag staat een lange en volle dag op het programma. Na het ontbijt gaan we naar Bolzano, waar we een food/cultuur wandeling door de stad maken. De gids verteld ons veel over de historie van de stad, en brengt ons naar plekjes waar je als toerist niet gauw komt. Zo maken we onder andere een stop bij bierbrouwerij Batzen waar ze verschillende soorten bieren produceren. Toch gek, ga je naar Italië, het land dat bekend staat om zijn lekkere wijnen, en dan ga je bier proeven. Maar eerlijk, Batzen maakt heerlijke bieren. O, en de pretzels zijn ook fantastisch.


We eindigen de wandeling bij het liftstation, en nemen de gondellift naar Oberbozen om te gaan lunchen bij Parkhotel Holzner in Ritten. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over het dal. Als lunch krijgen we vooraf forel met tomatencompote en gegrilde asperges, daarna een aspergerisotto met kalfscarpaccio en burrata. En om dit heerlijke menu af te sluiten krijgen we nog een honing crème brûlée met gemarineerde aardbeien.


Na deze heerlijke uitgebreide lunch en te hebben genoten van het lekkere weer en mooie uitzicht, gaan we naar het Eisacktal om bij de bioboerderij Oberhauserhof een kleine workshop “zelf kruidenzout maken” te volgen. We krijgen hier eerst een rondleiding, en er wordt uitleg gegeven over alle kruiden die zij zelf verbouwen. Hierna mochten we zelf onze kruiden samenstellen om zelf ons eigen kruidenzout te maken. We mochten dit allemaal mee naar huis nemen als cadeautje!


We sluiten onze dag af met een bezoek aan Brixen, waar we het lichtfestival World Of Water gaan bezoeken. Aangezien deze show pas om 21.00 uur begint gaan we eerst dineren bij restaurant Traubenwirt. Wederom staat hier de asperge centraal en starten we met een amuse van het huis, een aspergemousse. Het voorgerecht is een ravioli gevuld met geitenkaas en munt in speckboter, het hoofdgerecht is lamsschouder met tijm, aardappel-saffraantaart en witte asperges, en als dessert een chocolademousse met gekaramelliseerde rozemarijn appels. Het diner was werkelijk, fantastisch.


Onze tweede volle dag in Südtirol bezoeken we een wijnboerderij, hier krijgen we een rondleiding door de 7 tuinen met kunstwerken en krijgen we tevens een yoga meditatie. Uiteraard vertrekken we hier niet zonder een aantal van de wijnen te mogen proeven. Bij het nabijgelegen restaurant Mill krijgen we een gastronomische lunch aangeboden. En gastronomisch was deze lunch zeker. In een woord formidabel. Bij iedereen was deze lunch het hoogtepunt qua food van deze reis.


Deze korte maar krachtige reis eindigen we met een dag hotels bezoeken. Met genoeg informatie en inspiratie voor nieuwe reizen voor 2018 keer ik terug naar Nederland.

Houd onze website goed in de gaten, want in het najaar komt ons nieuwe programma voor 2018 online, en vindt u ook informatie over onze nieuwe busreizen.

Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.