Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Individuele huttentochten in de Alpen

Individuele huttentochten in de Alpen

Wij houden van bergwandelen en dan het liefste meerdere dagen. Sinds 2020 heeft Tirol Outdoor Experience individuele huttentochten in het reisprogramma opgenomen. Bij deze individuele huttentochten loop je aan de hand van een routeboek, wandelkaart en GPX de huttentocht. De hutten én halfpension is door ons geregeld, de rest is aan jou. Benieuwd geworden naar onze 5 individuele huttentochten? Lees dan snel verder.

Al deze individuele huttentochten zijn uitermate geschikt voor beginners en “licht” gevorderde bergwandelaars. O ja, en wil je bergwandelen met de hond? Bij de nummer 3, de Lasörling Trek, is ook jouw hond welkom op de berghutten.

1. Dolomieten Large


Gedurende 6 dagen wandel je zelfstandig door één van de mooiste delen van de Dolomieten, het Naturpark Schlern-Rosengarten. Je overnacht in verschillende gezellige berg- en almhutten in meerpersoonskamers en onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om onder het genot van een drankje volop te genieten van de omgeving en de schitterende uitzichten.
Door de zuidelijke ligging van het gebied kun je hier nog tot begin oktober wandelen en is de kans op mooi weer en aangename temperaturen groot!

2. Dolomieten Small

Is 6 dagen bergwandelen nog net iets teveel van het goede én wil je toch genieten van de prachtige Dolomieten? Dan is de Dolomieten Small geschikt voor jou. In 4 dagen maak je een schitterende huttentocht door de Italiaanse Dolomieten.

3. Lasörling Trek

Nu al de topper van 2021. In de schaduw van de Großvenediger en aan de zonzijde van de Alpenhoofdkam in Oost-Tirol ligt dit fantastische wandelgebied. Je wandelt 6 dagen lang zelfstandig van hut naar hut en hebt regelmatig de besneeuwde bergtoppen van het Venedigergebied, waaronder de Großvenediger, in vizier. Beschik je over de nodige bergwandelervaring en heb je een goede conditie, dan zul je veel plezier beleven aan deze huttentocht.
Wil je graag een huttentocht met je hond maken? Op alle hutten van de Lasörling Trek is de hond welkom. Geef dit wel door bij je boeking.

4. Meraner Höhenweg

Südtirol, op z’n Italiaans Alto Adige oftewel Zuid-Tirol, de voormalige Oostenrijkse provincie, heeft meer te bieden dan alleen de Dolomieten. Een minstens zo mooi wandelgebied is het boven Merano gelegen Naturpark Texelgruppe.
Je loopt hier in 6 dagen rond en door het gebied. We volgen daarbij de eerste 4 dagen de bekende Meraner Höhenweg. Daarna steken we dwars door het waterrijke gebied heen, voordat we weer afdalen naar de bewoonde wereld. Deze tocht is geschikt voor (licht) gevorderde bergwandelaars.

5. Tannheimer Bergen

Ontdek de imposante bergwereld van het Tannheimertal. Tijdens deze 4-daagse huttentocht met begin- en eindpunt in Nesselwängle wandel je zelfstandig met behulp van een routebeschrijving en een wandelkaart door het grensgebied van Oostenrijk en Duitsland. De overnachtingen liggen vast maar de route bepaal je zelf. Wij doen daartoe enkele voorstellen.
Door de zonnige ligging van het gebied is dit ook bij uitstek een wandeltip voor het voorjaar!

Wil jij deze zomer een individuele huttentocht lopen? Klik dan snel verder. Heb je nog vragen of wil je advies hebben van Arres? Bel, mail of WhatsApp met ons, wij helpen graag.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.