Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hoe zit dat met betalen of je telefoon opladen op de berghut?

Hoe zit dat met betalen of je telefoon opladen op de berghut?

Contant betalen op de berghut

Geloof het of niet, een hooggelegen berghut heeft geen internet. Nogal logisch misschien, maar dat betekent ook vaak dat je er niet kunt pinnen. De lagergelegen hutten hebben vaak wel internet, maar niet altijd een pinapparaat. Dus een tip om altijd aan te denken zodra je de bergen ingaat = Neem contact geld mee!

Bereik

Maar, ik stel je gelijk even gerust, je hebt wel vaak bereik op de berghutten tegenwoordig. Is de hut aan de kant van de vallei dan heb je meestal connectie met de internetpalen uit de buurt. Ben je wat verder de natuur in? Dan kan het zijn dat je weinig of slecht bereik hebt. Op sommige hutten heb je helemaal geen bereik. Lekker rustig! Belangrijk is dat de noodoproep 112 meestal wel verbinding krijgt. En mocht in gevaar komen en geen bereik hebben? Zorg dan dat je weet waar de dichtstbijzijnde hut ligt.

Telefoon opladen

De meeste hutten vinden het geen probleem als je even je telefoon op wil laden. Er liggen dan vaak stekkerdozen klaar, ergens in de gezamenlijke ruimte om de telefoons op te laden. Houd wel rekening met je medemens, iedereen wil graag de telefoon even opladen. In de kamers of op het lager zijn er meestal geen stopcontacten. De hoger gelegen hutten, dezelfde als die zonder internet en pinapparaat, voorzien hun elektriciteit door aggregaten. Dat is erg kostbaar en vandaar dat de elektriciteit er vaak afgesloten worden tussen 22.00 – 06.00uur ’s morgens. Heb je behoefte aan iets meer onafhankelijkheid?

Tip: neem een (zon oplaadbare) powerbank mee, dan is je telefoon altijd vol. En, je telefoon uitzetten en pas met gevaar aanzetten is ook batterij besparend! Zet ‘m liever niet op vliegtuigstand als je aan de wandel bent, dan ben je niet vindbaar via je GPS. ’s Avonds in de hut kan dit natuurlijk wel prima!

Ben je in nood? 112 werkt in heel Europa, maar duurt eventjes voordat je juist bent doorgeschakeld. Ben je in de Alpen? Bel dan 140 voor de Bergrettung.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.