Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hoe moet je je rugzak inpakken

Hoe moet je je rugzak inpakken

De rugzak is in de bergen voor verschillende doeleinden te gebruiken. Tijdens een trekkingtocht, maar ook tijdens een klimtocht. Voor de verschillende tochten, zal ook de rugzak op verschillende manieren moeten worden ingepakt. Vandaag zal ik beschrijven hoe je je rugzak moet inpakken voor een trekkingtocht.

Het gewicht van je rugzak mag nooit meer zijn dan 20 – 25% van je lichaamsgewicht. In de regel wordt het meest ideale gewicht van ongeveer 8 tot 10 kilo aangehouden.

Een rugzak is ingedeeld in 3 compartimenten. In het onderste compartiment plaats je je lakenzak, ondergoed, sokken, pyjama, en andere lichte artikelen.
Stop je kleren in het middelste compartiment, van je rug af. Wanneer je zware spullen als een tent, jas, en eten mee hebt, plaats deze dan in het middelste compartiment dicht tegen je rug aan, en boven je schouders.

Rugzak inpakken

Plaats kleine artikelen die je vaak gebruikt in het bovenste compartiment. Denk hierbij aan een EHBO-set, reperatiesetje, hoofdlampje, pen, papier en persoonlijke verzorgingssetje. In de zijvakken kun je je zonnebril kwijt, net als zonnebrandcreme, repen, kaart, kompas en water. Wanneer je een waterzak hebt, van bijvoorbeeld Platypus, dan zit deze in de rugzak tegen het rugpand aan. Let bij het vullen van de zijvakken erop dat in beide vakken ongeveer evenveel aan gewicht in zit. Dit voorkomt dat je niet in balans bent.

Regen

Om te voorkomen dat wanneer het regent, of je waterfles/zak lekt, alles nat wordt, is het verstandig om in je rugzak een vuilniszak te doen met daarin je materialen.

LET OP!

Wanneer je rugzak ver naar achteren trekt, dan zit het centrale zwaartepunt van je rugzak te ver van je eigen centrale zwaartepunt.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.