Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Even voorstellen: Stephanie

Even voorstellen: Stephanie

“Buiten Gewoon Gezond Doen”

Ik ben 27 en wandelgids. Gekke combinatie voor een Nederlandse dorpsmeid om in de bergen van Oostenrijk te gaan wonen. Maar ik ben ermee opgegroeid, ik hou van de bergen, ik heb veel tijd buiten doorgebracht als kind en we zijn een actieve sportende familie.

The outdoors

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen als skilerares in Tirol. Een geweldig mooie omgeving en omdat er nog zoveel te zien en te skiën is blijf ik er steeds maar terugkomen. Tussendoor heb ik de opleiding Sport, Gezondheid en Management afgerond en heb ik mijn eigen bedrijf ‘Gewoon Gezond Doen’ opgestart als gezondheidsprofessional. Na een aantal jaren brainstormen heb ik de beslissing genomen dat een ‘gezond leven’ niet zonder buiten zijn kan, zonder natuur, zonder the outdoors. Ongeacht hobby’s, werk, dieet, levenstandaard, etc., want begrijp me niet verkeerd deze factoren zijn zeker van invloed, ben ik persoonlijk van mening dat een leven verbetert op het moment dat een persoon met de natuur in aanraking komt.

Na een semester studeren in Noorwegen is dit idee versterkt. We hebben daar het zogenaamde ‘friluftsliv’ gestudeerd, of te wel; leven in de natuur, zonder sportbeoefening als doel of middel te zien. Wat we daar hebben mogen ervaren is wat buiten zijn doet met een persoon;

– Stress vermindert door hiken

– Door stress vermindering ook minder kans op hart- en vaatziekten

– Zintuigen worden actief gebruikt

– Betere creativiteit en focus

– Vitamine D levels verhogen

– Door het in de natuur zijn kom je tot jezelf

Wij werden er gelukkige studenten van, maar we waren van te voren niet de meest typische outdoor kinderen. We zaten niet bij de scouting, gingen op vakantie om te sporten in de natuur en niet om de natuur te genieten en konden geen vuurtje stoken in de sneeuw. Nu zijn we allemaal verbonden met de natuur en hebben nog steeds contact met elkaar om samen te gaan hiken en toeren.

Combinatie van ‘friluftsliv’ en gezondheidsprofessional

Dit omzetten in de praktijk is lastiger en minder vatbaar, dus ben ik de opleiding tot wandelgids gaan volgen. Met het uitgangspunt mensen dichter bij de natuur te brengen, de geweldige omgeving te laten zien waar we in wonen, het genieten van buiten sporten en gewoon onderweg zijn. Zoals tijdens het skiën neem ik vakantie als connectie tussen de twee varianten. De opleiding tot wandelgids was opgedeeld in twee delen en dit waren geweldige weken, met name de eerste week waarin we een goede groep hadden die perfect bij elkaar pasten en waarin we echt studenten waren die graag wat nieuws wilden ontdekken. Veel gelachen, veel gewandeld, veel theorie en vooral veel geleerd. Niet alleen kaartlezen natuurlijk, ook hebben we wat extra oefeningen voor de zintuigen, de coördinatie, het vertrouwen in elkaar en het begrijpen van de natuur gekregen. Deze deel ik graag met geïnteresseerden die met mij reizen in de toekomst!

Hopelijk tot snel, Stephanie Simons

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.