Als je van schnaps houdt en je bent in de buurt van Berchtesgaden, is het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken bij Brennerei Grassl. Je kunt in de winkel een enorm grote selectie aan schnaps en likeuren proeven. Ze zeggen daar zelf: “Voor elke gelegenheid is er wel een passende smaak”.
Of je nu op zoek bent naar de feestelijke afsluiter als grand finale op een uitgebreid menu, een drankje bij een snack of het zoete alternatief voor het dessert, je zult het vinden bij Grassl.
Enzianschnaps zijn er van zoet tot pittig, én met heerlijke aromatische kruiden. Ze weten iedereen te overtuigen.
Etalage met oude flesjes kruidenbitters
Verschillende kruiden en specerijen
Als je er binnenkomt is iedereen gezellig aan het proeven en krijg je, wanneer je wilt, uitleg over al dit lekkers. De productie van de schnaps wordt gemaakt in de huidige brennerei, maar natuurlijk wel volgens eeuwenoude traditionele processen. Naast de winkel kun je een gratis rondleiding krijgen in de huidige brouwerij door de brennereimeister.
Als je met meer dan 20 personen komt is het verstandig je groep van te voren aan te melden.
Nieuwe ketel in de huidige brennerei
Naast de winkel is een berghut ingericht als museum. Hier liggen attributen die ze voorheen gebruikten om de wortels uit de grond te halen en staan de oude koperen ketels van vroeger. De enzianwortels die Grassl gebruikt voor de schnaps worden nog steeds, net als vroeger, hoog in de bergen met de hand geplukt. Deze geneeskrachtige wortels groeien onder de grond en zijn de wortels van de prachtige plant met blauwe bloemen de enzian.
Oude ketel in het museum
Diverse pikhouwelen om de enzianwortels uit de grond te halen
Enzian wortels en kruiden plukken nog steeds volgens de oude traditie
Een oude enzianwortel
Diverse oude flessen schnaps
Ter informatie, wij hebben zelf een aantal likeuren en soorten schnaps geproefd en hebben 5 verschillende flessen mee naar huis genomen.
Tip voor een leuk dagje uit!