Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

De mooiste huttentochten van 2022

De mooiste huttentochten van 2022

Wakker wordend op een berg, met uitzicht over bergtoppen zo-ver-je-kijken-kunt. Links een imposant besneeuwde berghelling. Rechts het pad naar beneden. Het enige geluid komt van je eigen ademhaling en de knisperende steentjes onder je voeten, op weg naar de volgende hut. Whoa! Dit zijn de mooiste huttentochten van 2022.

Zin om de bergen in te gaan en de meest prachtige plekken te ontdekken? Dat verlangen begrijpen wij als geen ander. Daarom hebben wij van Tirol Outdoor Experience voor jou de allermooiste en meest indrukwekkende huttentochten samengesteld!

Ontdek samen de bergen, en ga op individuele huttentocht (je hond mag soms ook mee!). Of ga de bergen in met familie, en ontdek een van onze familietrekkings. Of ga gezellig met je partner, vrienden, collega’s of wié dan ook mee op een van onze groepsreizen door de bergen. Het is jouw feestje!

Dit zijn de mooiste huttentochten van 2022:

Individuele huttentochten

Met individueel bedoelen we: niet in een groep en zonder persoonlijke bergwandelgids. Tijdens deze huttentocht wandel je zelfstandig door de bergen. Uiteraard aan de hand van onze wandelkaart en routebeschrijving. Dat kan samen of met meerderen, en soms mag je hond ook mee.

Dit zijn de mooiste individuele huttentochten voor 2022:

1. Lasörling Trek: zon, sneeuw en bergen in Oostenrijk!
Op naar Oost-Tirol! Je wandelt zes dagen aan de zonzijde van de Alpenhoofdkam zelfstandig van hut naar hut. Pas op voor pracht en praal, want tijdens deze huttentocht krijg je regelmatig parels op je netvlies geslingerd. Zoals de besneeuwde bergtoppen van Großvenediger, in het Venedigergebied.

✓ Zes dagen;
✓ Geschikt voor (licht) gevorderde bergwandelaars;
✓ Op deze tocht mag je hond gezellig mee!

2. Peter Habeler Ronde: de Italiaanse hoogte in!
Je gaat de hoogte in! Tijdens deze huttentocht wandel je vijf dagen zelfstandig rondom de bergtoppen van de westelijke Zillertaler Alpen. Je treedt in de voetsporen van de beroemde bergbeklimmer Peter Habeler. Let op: het is echt een hoogtewandeling en gaat voor adembenemende (;-)) uitzichten zorgen. 

✓ Vijf dagen;
✓ Geschikt voor ervaren bergwandelaars;
✓ Grensoverschrijdende huttentocht (zowel in Italië als Oostenrijk).

3. Dolomieten Large: genieten van het Werelderfgoed
Schitterende uitzichten, lekkere drankjes en gezellige berghutten. Dat is wat je tijdens deze huttentocht van zes dagen gaat ervaren. Je wandelt door het mooiste gebied van de Dolomieten: Naturpark Schlern-Rosengarten. Geniet van de meest prachtige uitzichten in Noord-Italië!

✓ Zes dagen;
✓ Geschikt voor beginnende en licht gevorderde bergwandelaars;
✓ Een heerlijke wandelbestemming vanaf juni tot oktober!

Groepsreizen huttentochten

Ga mee op een van onze groepsreizen en ontdek de bergen met één van onze gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids! Laat je leiden langs adembenemende routes en leer gelijkgestemde bergwandelaars kennen. We houden onze groepsreizen lekker klein: we wandelen met maximaal 9 personen door de bergen.

Dit zijn de mooiste groepsreizen huttentochten van 2022:

1. Ötztaler Trekking met Wildspitze: hiken tussen de gletsjers in Oostenrijk
Wandel zeven dagen door de sterk vergletsjerde Ötztaler Alpen en pak verschillende bergtoppen mee. Zo beklimmen we de Wildspitze! Deze huttentocht is er eentje voor de ervaren bergwandelaar: vrij van hoogtevrees, tredzeker en conditioneel sterk. Check, check en check? Dan is deze huttentocht absoluut voor jou!

✓ Zeven dagen;
✓ Alleen voor geschikt voor ervaren bergwandelaars;
✓ Inclusief beklimming van de Wildspitze (3.774 meter).

2. Rond de Dachstein: wandel door het UNESCO-Werelderfgoed in Oostenrijk
Maak je klaar voor een echte droomtour! We wandelen vijf dagen in het prachtige berggebied rondom de Dachstein. Denk aan: romantische dorpjes (Hallstatt), gletsjers, karstlandschappen en indrukwekkende bergmeren. Je gaat niet weten waar je kijken moet, zó prachtig.

✓ Vijf dagen;
✓ Geschikt voor licht gevorderde bergwandelaars;
✓ Adembenemende droomtour door UNESCO-Werelderfgoed.

3. Brenta Trek: dwars door de Dolomieten
Op zoek naar een prachtige huttentocht? Dan heb je die nu gevonden! In zes dagen wandelen we dwars door de prachtige Brenta Dolomieten. Die staan bekend om klettersteigroutes, maar daar maken we tijdens deze huttentocht geen gebruik van. Wat we wel gaan doen? Genieten van de meest adembenemende uitzichten!

✓ Zes dagen;
✓ Geschikt voor gevorderde bergwandelaars;
✓ Fantastische huttentocht door de adembenemende Dolomieten.

4. Meraner Höhenweg: wandel langs bergmeren in Italië
We wandelen in zes dagen rond én door het hart van Naturpark Texelgruppe, langs verschillende prachtige bergmeren en groene almweiden. In de verte kunnen we de gletsjerwereld van de Ötztaler Alpen aanschouwen! Fijn detail mocht je niet met je bagage willen sjouwen: tijdens deze huttentocht wordt je bagage dagelijks voor jou vervoerd!

✓ Zes dagen;
✓ Inclusief dagelijks bagagevervoer;
✓ Geschikt voor licht gevorderde bergwandelaars. 

Familietrekkings

Wil je de bergen ontdekken met het hele gezin? Ga mee op onze familietrekkings! Tijdens deze reis gaat een ervaren bergwandelgids met jullie mee. De groepsgrootte gaat van 5 tot maximaal 12 personen.

Dit zijn de mooiste familietrekkings van 2022:

1. Dolomiti di Fassa: Italiaans genieten met het hele gezin!
Een prachtige huttentocht voor het hele gezin! We wandelen in vijf dagen door de prachtige Dolomieten. Het Vigo di Fassa is ons begin- en eindpunt. De grootste hoogteverschillen overbruggen we met behulp van bergliften. We overnachten in typische Italiaanse berghutten met dito maaltijden.

✓ Vijf dagen;
✓ Italiaanse maaltijden;
✓ Geschikt voor licht ervaren bergwandelaars. 

2. Ammergauer Familietrekking: imposante bergen in het zuiden van Duitsland
Ga mee op deze klassieke huttentocht door Duitsland! We lopen in vier dagen langs almweiden, zeer gevarieerde flora en fauna en waanzinnig mooie uitzichtpunten. Hebben jullie als gezin al enige ervaring met huttentochten? Dan is dit jullie reis!

✓ Vier dagen;
✓ Geschikt voor ervaren bergwandelaars.

Nieuw in het reisprogramma voor 2022!

Lijkt het je helemaal fantastisch om de bergen te ontdekken, maar wil je liever op één plaats overnachten? Dan hebben wij de perfecte reis voor jou! Ga mee op groepsreis naar Zermatt!

In zeven dagen wandel je aan de voet van de markante Matterhorn in Zwitserland. Die imposante berg is niet alleen tijdens het wandelen te zien, maar je hebt er ook nog uitzicht op vanuit je hotel. Waar je dus de hele reis verblijft! Vanaf je hotel maak je vijf indrukwekkende wandelingen. Maak je klaar voor een aantal hoogtepunten!

✓ Zeven dagen;
✓ Geschikt voor wandelaars met een goede conditie.

We hebben natuurlijk nog veel meer avontuurlijke huttentochten! Die vind je hier.

Wil jij dit jaar een onvergetelijke huttentocht lopen? Neem contact met ons op! Bel, mail of WhatsApp met ons. Wij helpen graag!

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.