Boekingen

Geen producten in de winkelwagen.

De favoriete tocht van… hond Cedric en gids Gabi

De favoriete tocht van… hond Cedric en gids Gabi

Inmiddels gids ik al meerdere seizoenen voor Tirol Outdoor Experience, en de tochten zijn altijd geweldig! Dus eigenlijk vind ik het best moeilijk om een favoriet te kiezen. Maar uiteindelijk vind ik de leukste tochten, de tochten die ik samen met mijn maatje Cedric kan doen. Daarom vertel ik jullie graag over zijn favoriete tocht; een super mooie, hondvriendelijke huttentocht in de Dolomieten, Italië!

Cappuccino en adembenemende uitzichten

De Rosengarten is een geweldig gebied, met het Schlernplateau als hoogtepunt! Voor Cedric was het vorige zomer het eerste seizoen dat hij mee ging met deze tour, maar hij vond het geweldig. De dag-étappes zijn ook voor minder ervaren honden en hun baasjes erg goed te doen. En je word telkens beloont met geweldige uitzichten, zeer afwisselende natuur en oergezellige berghutten. De Dolomieten zijn natuurlijk niet voor niks wereldberoemd, het is vaak net of je door een ansichtkaart loopt. De 3 verschillende overnachtingsplaatsen hebben elk echt hun eigen karakter. Van authentiek Zuid-Tirols in de Grasleitenhut, naar de bergstijgersatmosfeer in het Schlernhaus, om af te sluiten met de kleinschalige huiselijkheid van de biologisch gerunde Tschafon hut. Maar deze hutten hebben ook een aantal dingen gemeen: overheerlijk Italiaans getint eten, perfect cappuccinos, en super gastvrijheid voor mens EN hond!

De paden op, de lanen in!

Naast dat ik natuurlijk mijn spullen meeneem, moet ik ook Cedric zijn uitrusting voorbereiden. Afhankelijk van hoe lang de bergwandeltocht duurt, varieert het pakket voor hem. Voor een meerdaagse tocht zoals deze huttentocht, word Cedric erg blij als ik het volgende voor hem inpakt;

 • Matje om op te slapen
 • Handdoek
 • Jas en extra dekentje (als whippet heeft hij een wat dun velletje)
 • Genoeg voer voor de hele tocht
 • Regen-cover voor mijn en zijn rugzak
 • Anti-diaree pillen
 • EHBO-setje voor mens en hond

Op avontuur

En als alles dan voorbereidt is, dan gaan we op pad! Maar een eerste huttentocht is natuurlijk een flink avontuur dus hierbij nog een paar ‘tips’ om veilig en vol mooie herinneringen weer thuis te komen;

 1. Stap voor stap. Ondanks dat een week met je hond in de natuur rond dwalen heerlijk is, begin niet direct met een lange en zware tocht. Ook je hond moet leren te ‘bergwandelen’. De tredzekerheid en klimvaardigheden moeten zich vaak even ontwikkelen. Begin dus eerst met enkele dagtochten, daarna een korte huttentocht en bouw het zo verder uit. Dan houdt je maatje er ook plezier in!
 2. Kijk en luister. Je hond vertelt je meestal doormiddel van lichaamshouding en andere signalen hoe hij zich voelt. Houdt dus, zeker tijdens een eerste tocht, je hond goed in de gaten zodat er geen oververhitting of oververmoeidheid optreedt. Let erop dat niet alleen jij, maar ook hij voldoende pauze neemt, en dat betekend niet achter de koeien of vogels aanjagen!
 3. Voer met een hoge nutritionele waarde. Simpelweg meer goede voedingsstoffen in een kleinere hoeveelheid voer. En hierdoor heeft je hond minder voer nodig voor dezelfde calorie- en nutriëntinname. En dit betekend minder gesleep die berg op!
 4. Het laatste water is altijd voor jezelf. Hard maar waar! Een mens kan niet zomaar uit elk beekje of plas drinken zonder last van zijn maag te krijgen. Honden kunnen dit wel. Daarbij kunnen honden met hun super neus veel makkelijker stroompjes en plassen vinden om te drinken. Die laatste slokken uit de drinkfles zijn dus voor de baas

Willen jullie met ons op avontuur?

Ook deze zomer lopen Cedric en ik weer de Rosengarten tocht in de Dolomieten! Van 24 juli tot en met 27 juli, en van 21 augustus tot en met 24 augustus. Willen jullie samen met ons genieten van al het moois, leuks en lekkers wat dit stukje Oostenrijks-Italië te bieden heeft? Het heerlijke eten, de geweldige roze bergen, samen edelweiss zoeken en naar marmotten luisteren? Schrijf je dan in voor één van de Honden-Huttentochten via Tirol Outdoor Experience. We kijken er naar uit om samen met jullie op pad te gaan!
*Update 2021: Helaas zijn er steeds meer hutten die honden niet toestaan hierdoor kunnen wij de Rosengarten huttentocht niet meer aanbieden met de hond. Daarvoor in de plaats is de Lasörling Trek gekomen.


En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. In de winter vind je mij op de lange latten of op een snowboard, in de zomer ga ik er graag op uit om liefhebbers te begeleiden op prachtige bergwandeltochten. Al meerdere seizoenen doe ik dit met veel plezier voor Tirol Outdoor Experience, en daarnaast organiseer ik ook mijn eigen tochten via mijn bedrijf Holiday Hikes. Tijdens de honden-tochten, word ik daarbij steevast vergezeld door mijn hond Cedric. Ook hij voelt zich helemaal thuis in de bergen. Hebben jullie zin om een keer met ons op pad te gaan? Boek dan snel jouw favoriete tocht en hopelijk treffen we elkaar spoedig!

Liebe Grüße,

Gabi

Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.