Bergwandelen met vaste standplaats in de Alpen

Wandelen in de bergen is hetgeen wij het liefste doen. Is het dragen van een rugzak voor jou te zwaar of wil je op een comfortabele manier kennismaken met bergwandelen? Dan zijn onze standplaatsreizen echt iets voor jou! Benieuwd geworden naar onze bergwandelreizen met vaste standplaats? Lees dan snel verder.

Al deze standplaatsreizen zijn uitermate geschikt voor beginners en “licht” gevorderde bergwandelaars. Je ontvangt namelijk van ons een routeboek met diverse dagtochten van verschillende zwaartes. O ja, en wil jij graag bergwandelen met de hond? Bij de nummers 1, 2 en 5 mag ook jouw hond mee.

1. Tiers, Rosengarten (individueel)

Vanuit een gasthof met viersterren hotelcomfort bieden wij je een onvergetelijke wandelweek in één van de mooiste berg- en wandelgebieden van het Italiaanse Zuid-Tirol.
Het Naturpark Schlern-Rosengarten en omgeving staan garant voor wandelgenot in optima forma. Wij hebben de mooiste wandelingen in dit deel van de Dolomieten voor je beschreven.

Onze jarenlange ervaring in dit unieke gebied staat garant voor een onvergetelijke wandelvakantie. En heb je een dag geen zin om te wandelen, dan zijn er voldoende andere mogelijkheden. Wat te denken van een dagje Bolzano met de aardpyramiden van de Ritten en het Messner Mountain Museum of Merano met Schloss Trautmannsdorf. Zelfs een dagje Riva aan het Gardameer ligt binnen handbereik.

2. Fulpmes, Stubaital (individueel)

Vanuit een comfortabel viersterren-hotel in Fulpmes ga je zelfstandig te voet de mooiste plekjes van het Stubaital ontdekken. De wandelmogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde bergwandelaars zijn talloos. Je ontvangt van ons een routeboek waarin wij de mooiste wandeltochten voor je hebben beschreven. Heb je een keer geen zin of is het weer te slecht, dan lonkt een dagje Innsbruck. Of geniet eens lekker van de wellness mogelijkheden in het hotel.

3. Mayrhofen, Zillertal (individueel)

Een week bergwandelen in het leukste en actiefste dal van Oostenrijk, het Zillertal. Vanuit een comfortabel driesterren-hotel in Mayrhofen ontdek je aan de hand van ons routeboek en de wandelkaart zelfstandig de mooiste plekjes van de Zillertaler Alpen.

4. Sarnthein im Sarntal (groepsreis)

Ontspanning & comfort, wijn & spijs en wandelen in de Sarntaler Alpen. Vanuit een comfortabel driesterren-hotel in Sarnthein ga je met één van onze bergwandelgidsen de mooiste plekjes van de Sarntaler Alpen ontdekken. De wandelmogelijkheden zijn talloos, het definitieve programma bepalen we dan ook elke avond en kunnen we zo laten afhangen van de weersverwachting, het niveau van de groep en de wensen van de deelnemers. Uitgangspunt is dat we gemiddeld 4 tot 6 uur per dag onderweg zijn.
En na elke wandeldag wacht het fantastische hotel met geweldige keuken, ontspannende wellness en zwembad.

5. Wandelweek in het hart van de Dolomieten (groepsreis)

Rosengarten, Schlern, Plattkofel, Seiser Alm: wandelen in het centrum van de Dolomieten. Ons steunpunt, de prachtige Tierser Alpl Hütte, is gelegen tussen Rosengarten en Seiser Alm. Deze ideale ligging biedt ons de mogelijkheid om gedurende 5 wandeldagen dit bijzondere deel van de Dolomieten te ontdekken. Heb je geen zin om dagelijks van hut naar hut te wandelen, dan is dit zeker iets voor jou.

Wil jij deze zomer bergwandelen met net dat beetje extra comfort? Klik dan snel verder. Heb je nog vragen of wil je advies hebben van Arres? Bel, mail of WhatsApp met ons, wij helpen graag.