Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedrijfsreis: actieve teambuilding

Bedrijfsreis: actieve teambuilding

Als bedrijf of afdeling wel eens gedacht aan een uitdaging met uw team op alle fronten?

Constateren is de eerste stap

Wij kunnen u deze uitdaging bieden. Misschien is de communicatie onderling of tussen afdelingen aan verbetering toe of kan het team een motivatieboost goed gebruiken.
Wellicht herkent u als directeur of manager dit soort situaties. Situaties waarin het niet meer lukt om vooruitgang te boeken als het gaat om productiviteit en efficiency of goede commerciële ideeën. Dit soort aspecten zijn geen enkel bedrijf vreemd. Dit kan nu eenmaal gebeuren wanneer na jaren dezelfde mensen met elkaar werken binnen een bedrijf of organisatie. Er ontstaat “sleur”.

Wat doe je eraan

Om motivatie en nieuwe inzichten te krijgen is het van belang het hoofd opnieuw “leeg” te maken. Het mooie van de bergen is dat dit vaak al een heel stuk als vanzelf gaat. Met de goede begeleiding en goede gesprekken met coaches kom je dan een eind op weg.

Hoe gaan wij te werk

Vooraf zal met u in een intakegesprek besproken worden waar de uitdagingen liggen binnen uw team. Wij dragen dan een voorstel aan waarvan wij denken dat het beste resultaat oplevert in uw situatie. Er zal gekeken worden wat voor type reis in de bergen het meest geschikt is.

Huttentocht in de bergen

Ook wanneer er geen directe aanleiding voor is, kan een uitdagende bergwandeltocht van hut naar hut, een enorme verfrissing brengen na thuiskomst. U laat zo uw medewerkers weer eens zien dat u met hen de kar wil trekken en openstaat voor hun ideeën. Tijdens stukken op de tocht is de aandacht bij het lopen verreist. Concentratie en samenwerking zijn van groot belang. Houdt je collega’s in de gaten, hebben zij wellicht wat hulp of een goede motivatieboost nodig op het laatste stuk naar de hut. Trek ze er figuurlijk of letterlijk doorheen. Wanneer zij na een paar dagen weer terug zijn op kantoor, zullen zij dit niet vergeten zijn en zal de samenwerking beter gaan.
Wanneer er met meerdere afdelingen gelopen wordt ontstaat er vaak een soort competitiviteit. Het team dat het beste communiceert, de meeste inzet en doorzettingsvermogen heeft, zal zeker als eerste de tocht volbrengen. Je hebt binnen een bedrijf altijd “voortrekkers”, dit zijn vaak de natuurlijke leiders, en de “meelopers” dit zijn de werknemers die goed opdrachten uit kunnen voeren. Acceptatie van gezag kan van groot belang zijn om een groep goed te laten te draaien. Een natuurlijk leider wordt vaak makkelijker geaccepteerd dan iemand met veel kennis die totaal niet met mensen om kan gaan.

Focus en doel

De omgeving en de activiteit zorgen ervoor dat op sommige stukken goede focus een vereiste is. Luisteren naar iemand, zoals een berggids, kan cruciaal zijn. Wanneer je dit te licht opneemt kan dit vervelende gevolgen hebben. Dit zijn allemaal zaken die gelijk zijn de situatie op de werkvloer.
Met z’n allen een doel hebben is ook zo’n voorbeeld. Het gezamenlijke einddoel is elke dag weer veilig met z’n allen op de berghut aan te komen en met elkaar de dag evalueren. Totdat het uiteindelijke doel, de tocht volbrengen, is behaald.
En dit alles in een prachtige omgeving met inspirerende panorama’s. Dit laat diepe indrukken achter en creëert herinneringen voor het leven.
Niets mooier dan met zijn allen de eindstreep te halen. En iedereen heeft bij terugkomst een kleine persoonlijke overwinning behaald.

Nergens is er een betere omgeving om te leren dan in de bergen!

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.