Boekingen

Geen producten in de winkelwagen.

5x leukste berghutten van de Alpen

5x leukste berghutten van de Alpen

Er zijn in de gehele Alpen ontzettend veel berghutten te vinden. Wij hebben, naar onze eigen ervaring, de 5 speciaalste hutten voor je beschreven. Wij hebben de hutten uitgekozen op hun eigen karakteristieke kenmerken. De een kan uitgekozen zijn vanwege zijn mooie architectuur, de andere weer door het heerlijke biologische eten dat er geserveerd wordt of een speciale manier om de klanten ’s morgens vroeg te wekken.

1. TSCHAFONHÜTTE

9-Tschafonhütte

Tussen de Seiser Alm, de Schlern en de Rosengarten op ongeveer 1.737 m ligt de idyllische Tschafonhütte midden in het hart van het natuurpark Schlern-Rosengarten.
Omdat de hut gemakkelijk bereikbaar is kom je hier gezinnen met kinderen maar ook wandelaars en klimmers tegen die hier aan het einde van de dag neerstrijken na het lopen van hun een- of meerdaagse huttentocht. Ze genieten hier van de rust en het heerlijke eten. Alles wat je hier eet is zelf verbouwd en zelfgemaakt. Het is een hut om niet snel te vergeten.

Je komt hierboven niet alleen voor het adembenemende uitzicht op de Rosengarten, Vajolet en Latemar, maar ook voor het heerlijke eten. Josef Lunger (de Hüttenwirt) verbouwd bij de hut zijn eigen biologische groente en kruiden en heeft diverse fruitbomen.
Je kunt er genieten van zelfgemaakte yoghurt met vers fruit uit hun tuin. De melk voor de verse kaas wordt gemaakt van hun eigen koeien. De kinderen kunnen ’s morgens een beker verse melk uit de melkbus halen, die staat in een trog gevuld met ijskoud water.
Ga er niet weg voordat je de “Schmorrn mit Grantn” (Kaiserschmarrn met veenbessen), hebt geproefd. Deze wordt bereid op een open houtvuur.
Na een legendarische zonsondergang in de Rosengarten van King Laurin kruip je hier ’s avonds tevreden en vol indrukken onder de wol.
gebied: Natuurpark Schlern-Rosengarten
hoogte: 1.737 m.
geopend: midden april t/m begin november
www.schutzhaus-Tschafon.com

2. REINTALANGERHÜTTE

9-Reintalangerhütte:TOE

Dit toevluchtsoord aan de rivier de Reintal staat op één van de meest pittoreske plekken van het Wettersteingebergte gelegen tegen de wilde rotswanden. Een prima plek om te vertoeven. De omgeving rondom de Reintalangerhütte is een avontuurlijke speeltuin bij uitstek: weilanden, bomen, rotsen, en kristalhelder water uit de beek de Partnach. De gasten worden door het personeel op een heel speciale manier gewekt. Wie hier overnacht kan de volgende ochtend een instrumentale aubade verwachten. Heel gezellig! Ook Tirol Outdoor Experience komt langs deze hut op onze huttentocht Rond de Zugspitze, wij overnachten hier helaas niet.
gebied: Wetterstein
hoogte: 1.369 m
geopend: van midden mei t/m midden oktober
www.reintalangerhuette.de

3. TASCHACHHAUS

9Taschachhaus

Het Taschachhaus is een grote moderne berghut met 38 bedden in meerbed-slaapkamers en 114 slaapplekken op het matrassenlager. Dat is een grote ruimte met allemaal bedden(matrassen) naast elkaar.
Het Taschachhaus heeft een indoor klimhal en is dus ook een geschikte plek om je skills nog even bij te werken wanneer het slecht weer is. Er worden hier binnen en buiten heel veel cursussen gegeven voor beginnende en ervaren bergbeklimmers. Vaak georganiseerd door de DAV (Deutscher Alpenverein).
Ook Tirol Outdoor Experience heeft cursussen waarbij we op het Taschachhaus overnachten. Bijv. basiscursus compact sneeuw & ijs Oetztal

Ook beschikken ze over een elektrisch aangedreven materiaallift. Deze wordt gebruikt om de hut te bevoorraden en voor kleine materialen. Grote en zware materialen worden per helikopter vervoerd naar de hut.
gebied: Ötztaler Alpen
hoogte: 2.434 m.
geopend: begin juni t/m eind september
www.taschachhaus.com

4. ERZHERZOG-JOHANN-HÜTTE

9Erzherzog-Johann-Hütte

De Erzherzog-Johann-Hütte of in de volksmond ook wel Adlersruhe genoemd is de hoogst gelegen berghut van Oostenrijk en kijkt uit op de GroßGlockner (3.798 m.).
Vanaf deze hut is het nog 2,5 uur lopen naar de top van de hoogste berg van Oostenrijk. Op de hut die al in 1880 voor het eerst geopend werd en daarna al meerdere malen is gerenoveerd, wordt al het eten vers bereid. De apfelstrudel en alle andere Oost-Tiroolse specialiteiten worden er in een houtoven gebakken of klaargemaakt. En dit alles voorzien van een spectaculair uitzicht.
De hut wordt hiervoor bevoorraad per helikopter.
gebied: Glockner Groep
hoogte: 3.454 m.
geopend: eind juni t/m eind september
www.erzherzog-johann-hütte.at

5. STARKENBURGER HÜTTE

9Starkenburger Hütte

Tot slot de Starkenburger Hütte. Waarom deze hut in ons lijstje staat, simpel, jeugdsentiment. Het is een oergezellige hut. Deze hut is in de afgelopen jaren regelmatig gerenoveerd en heeft deze nu gemaakt tot wat hij nu is. Door middel van zonnepanelen die op het dak geplaatst zijn, wordt er energie bespaard en dragen ze zo bij aan een schoner milieu. Hier is de liefde voor de bergsport bij Arres begonnen. Hij liep hier als jongetje met een Oostenrijkse berggids naartoe. Dit was tijdens een vakantie met zijn ouders in de Stubaier Alpen. Hij heeft door deze ervaring in de bergen later zelf een opleiding tot bergsportinstructeur  gevolgd en heeft daarna zelf vele cursussen geleid in Alpen. Hij biedt met de reizen van Tirol Outdoor Experience onze klanten de mogelijkheid om net zoals hij gegrepen te worden door het bergvirus.
gebied: Stubaier Alpen
hoogte: 2.237 m.
geopend: midden juni t/m begin oktober
Website Starkenburgerhütte

Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.