Rabarber en aardbeien met kwark

Als afsluiter een heerlijk, maar ook simpel en licht dessert als einde aan een heerlijk voorjaarsmenu.

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

300 gr rabarber
1 vanillestokje
100 gr mascarpone
50 gr ruwe rietsuiker
350 gr magere kwark
1 eetlepel bruine suiker
4 eetlepels sinaasappelsap
100 gr aardbeien
12 bloemen van de aardbeien

Bereiding:

Was de rabarber, snijd de stugge uiteinden eraf en snijd de stelen in kleine blokjes. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een mesje of klein lepeltje.

Roer de vanillezaadjes en de suiker door de mascarpone. Klop de kwark mooi romig en schep deze samen met de helft van de rabarber door het mascarpone mengsel. Wanneer je niet van rauwe rabarber houdt, kun je deze ook vervangen door wat stukjes aardbei. Zet het koud weg in de koelkast.

Verwarm de resterende rabarber samen met de bruine suiker in een pan, giet de sinaasappelsap erbij en laat dit gedurende 2-4 minuten pruttelen. In een schaal overdoen en kort laten afkoelen.

Ondertussen de aardbeien wassen, drogen en halveren. Verdeel de rabarber compote in 4 glazen, schenk de mascarpone-kwarkroom op de lauwwarme rabarber. Garneer de room met stukjes aardbei en eventueel met 3 aardbeienbloemen.