Slovenië, land van de liefde

sLOVEnië is het enige land ter wereld met het Engelse woord voor liefde (LOVE) in z’n naam. Vanaf 2017 bieden wij ook reizen naar dit betoverende land aan. Ontdek, beleef en geniet van sLOVEnië.

sLOVEnië is het land bij uitstek voor iedereen met een voorliefde voor actieve reizen. Ook voor diegene die houdt van lekker eten en een goede wijn is sLOVEnië dé bestemming om te ontdekken.

Nationaal Park Triglav

Het Nationaal Park Triglav is het bekendste gebied van sLOVEnië. Het park ligt in de Julische Alpen en is vernoemd naar de hoogste berg van sLOVEnië, Triglav (2.864 m). Dit prachtige park is de thuishaven van vele beschermde planten- en diersoorten, zoals  alpensteenbokken, gemzen, moeflons, korhoenders, adelaars en bergmarmotten. Daarnaast is het park rijk aan tal van natuurwonderen. Bezoekers van het Nationaal Park Triglav zijn onder de indruk van de contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en smaragdgroene rivieren.

Julische Alpen

De Julische Alpen zijn zeer geschikt voor een huttentocht, maar ook voor een dagtocht kun je hier prima uit de voeten. Het park is rijk aan rotsachtig gebied, wat het tevens de perfecte plek maakt om te klettersteigen. Een andere manier om het park te ontdekken is op de fiets of mountainbike. Bijvoorbeeld een 8 daagse mountainbike tour in de Soča vallei, met elke dag afwisselende en uitdagende tochten, een week waarin we veel klimwerk tegenkomen. Dit alles wordt beloond met adembenemende uitzichten en fantastische afdalingen.

sLOVEnië is ook rijk aan meren en rivieren, en daardoor zeer geschikt voor allerlei uitdagende watersporten. Hierbij valt te denken aan raften, canyoning, kajakken, hydrospeed en zelfs suppen.

Zomer Outdoor Experience sLOVEnië Adrenaline

Wij hebben een zeer uitdagend en attractieve vakantie samengesteld welke ideaal is voor de echte adrenaline junkies. Tijdens deze week ontdek je het land op het water en in de lucht. Van raften tot aan hydrospeed, met als letterlijk hoogtepunt, waarbij de adrenaline door je lichaam raast, zip-linen.

Zomer Outdoor Experience sLOVEnië

sLOVEnië is ook met kinderen hartstikke leuk om te ontdekken, de meeste activiteiten zijn al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Speciaal voor de kleinsten onder ons hebben wij daarom een actieve vakantie ontwikkeld boordevol avontuur. We gaan raften, zoeven over het dal tijdens zip-linen én ontdekken het mooie landschap te voet tijdens een wandeltocht. Wil jij ook met je kinderen ontdekken hoe avontuurlijk sLOVEnië is, neem dan snel een kijkje naar ons programma.

Culinair

sLOVEnië staat bovendien voor de liefde voor goed eten en lekkere wijnen. Een vakantie naar sLOVEnië is niet alleen actief. Ook de innerlijke mens zal niet teleurgesteld worden. In sLOVEnië weerspiegelt de natuur zich in smaakvol eten en drinken.
De Sloveense keuken is een mix van Italiaanse, Oostenrijkse, Kroatische en Hongaarse invloeden. Liggend langs eeuwenoude handelsroutes op het kruispunt waar de Alpen, de Adriatische Zee en de Pannonische vlakte samenkomen, is de Sloveense keuken beïnvloed door smaken uit vele windstreken.
Met 24 verschillende culinaire regio’s is er volop variatie in dit land.

Er zijn veel originele soorten Sloveense wijn. Bijvoorbeeld in Maribor, waar de oudste wijnstok (bijna 500 jaar oud) in de wereld te vinden is. Het land heeft 28.000 verschillende wijnboeren, loop gerust eens binnen bij een wijnboer voor een heerlijk glas wijn.