Review Zomer Outdoor Experience Kroatië

Een van onze nieuwe reizen dit jaar is de Zomer Outdoor Experience Kroatië.

Kroatië is een land dat uitermate geschikt is voor diverse wateractiviteiten zoals kajakken en raften. Maar Kroatië heeft nog meer te bieden. Tijdens deze reis gaan we bijvoorbeeld ook fietsen door het Nationaal Park Krka, en we maken een wandeling door het Nationaal Park Paklenica. Spot tijdens de wandeling door Nationaal Park Paklenica de steenarend, of misschien zien we wel een bruine beer! Geniet bij de watervallen in Nationaal Park Krka van de schitterende bloemenpracht en ga op zoek naar een van de vele salamanders.

Maar ook aan cultuur komen we deze reis niets te kort. Tijdens deze reis kunnen we een bezoek brengen aan diverse eeuwenoude steden.

Zadar

Deze eeuwenoude havenstad aan de Adriatische kust is zeker het bezoeken waard, geniet hier van het heerlijke mediterrane klimaat en van de historische gebouwen.

Split

Split is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. Wandel hier over de populaire en met palmen bezaaide promenade en breng een bezoek aan het, UNESCO World Heritage, paleis van Diocletianus.

Trogir

Het historisch centrum van Trogir staat sinds 1997 op de UNESCO World Heritage lijst, en is tevens een must om te bezoeken. Deze oude stad is bekend om zijn feeërieke straten en huizen met indrukwekkende architectuur, doorspekt van kunst en een warme ambience.

Review van een van onze klanten (10.06.17)

Wij zijn terug van een fantastische week in Kroatië, super. Het was een beetje anders dan we hadden verwacht omdat het meer een groepsreis dan een individuele reis was dus dat was even omschakelen. Maar voor ons neefje was het perfect om op te worden genomen in het gezelschap met een Amerikaans gezin en een superleuke Australische, zijn Engels ging met sprongen vooruit. Wij vonden het erg positief dat we dus niet met andere Nederlanders waren. Het hotel was prima, en alle materialen waren prima verzorgd, van de fietsen tot de kajaks, tot de helmen en de wetsuits. Alles even compleet en professioneel. Wel een hoop gereis naar de locaties maar dat betekent dat we ook een hoop gezien hebben en de vaste standplaats betekende wel dat je niet ook nog met koffers moest slepen en je druk maken over dingen die niet op tijd droog waren. Slim dus. Skradin was een leuk plaatsje, schitterend gelegen met een fijn zwemstrandje om nog even bij te komen na weer een avontuurlijke dag.

En we hebben genoten van de schitterende natuur in de verschillende parken.

Onze gids Conan was een in alle opzichten fantastische vent. Superlatieven ontbreken om zijn inzet, toewijding, kennis van de natuur en zijn land te beschrijven. Een renaissance outdoor man, van alle markten thuis. Zijn zorg en toewijding voor de groep als geheel en ieder individu was ongehoord. En hij was ook nog grappig en ongelooflijk goed gezelschap. Kortom, een gids uit duizenden. 

 Ik zou iedereen met kinderen deze reis van harte aanbevelen. Het is, zeker voor Nederlandse kinderen, de ideale manier om iets heel anders te doen en veilig te ontdekken dat je meer durft en kan dan je dacht en dat dat bovendien hartstikke leuk is. Fijn dus, dat we via jullie deze reis hebben gevonden.