Zufallhütte, Marteller bergen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 4 dagen
Omschrijving

Ontdek de witte wereld achterin het Martelltal
MET BEKLIMMING VAN DE CEVEDALE

Ontdek op sneeuwschoenen de idyllische winterwereld met haar besneeuwde bergen in het afgelegen Schwarzwassertal aan de voet van de Hohe Ifen. Kennis en ervarting met sneeuwschoenwandelen is voor deze trip niet vereist. Wel dien je te beschikken over een goede lichamelijke gesteldheid en voldoende conditie en uithoudsingsvermogen voor dagen van 4 tot 6 uur wandelen.
Ons steunpunt deze dagen is de gezellige Schwarzwasserhütte op 1.620 meter hoogte temidden van een winters sprookjeslandschap met tal van lokkende bergen.

  • met beklimming van de Cevedale
  • zeer goede Südtiroler keuken
  • 1 overnachting op de Casati Hütte (3.254 m)
  • huur gletsjeruitrusting inclusief
Programma
dag 1 Zufallhütte

Trefpunt ‘s middags op de parkeerplaats achterin het Martelltal. Gezamenlijk omhoog naar de Zufallhütte (30-45 min.). Bespreking van het programma en opfrissen van de kennis m.b.t. de lawinepieps. Daarna nog een eerste korte inlooptocht.

dag 2 Madritschspitze

[ca. 6 uur, +/- 1.000 hm]
Vandaag lopen we door het Madritschtal naar de gelijknamige Madritschspitze (3.265 m). Vanf hier hebben we een fantastisch uitzicht op de Ortler en het plaatsje Sulden.

dag 3 Suldenspitze

[ca. 6-7 uur, +1120 hm, -150 hm]
Via de Langferner beklimmen we de top van de Suldenspitze (3.376 m). Hier staan we oog in oog met de indrukwekkende  Königsspitze. Een korte afdaling bvrengt ons tot slot op de Casati Hütte (3.254 m), waar we de nacht zullen doorbrengen.

dag 4 Cevedale

[ca. 6-7 uur, +510 hm, -1800 hm]
Deze laatste dag staat de bekendste skiberg van de regio op het programma, de Cevedale (3.778 m). Via het gletsjerplateau van de Zufallferner bereiken we de top. Terug naar de hut en na een snelle lunch dalen we verder af in het Martelltal.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen, meerpersoonskamer of lager
– 3x HP (ontbijt en avondeten)
– 4 dagen begeleiding door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. huur sneeuwschoenen en veiligheidsuitrusting

Onderkomen

U bent dit lange weekend ondergebracht in de achterin het Martelltal gelegen Zufallhütte. Deze hut staat bekend om haar voortreffelijke Südtiroler keuken en een blokhutsauna! De derde nacht brengen we door op de hooggelegen Casati Hütte. U slaapt op meerpersoonskamers. De sanitaire voorzieningen bevinden zich doorgaans op dezelfde etage.
Zorg voor voldoende contant geld, want pinnen op berghutten is doorgaans niet mogelijk.

Vanaf: 714

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest