Zufallhütte Ortler-Cevedale

Zufallhütte Ortler-Cevedale

Over imposante gletsjers omhoog met ogenschijnlijk eindeloze toppen in het zuiden, het gehele midden van het Ortlesgebied in Nationaal Park Stilfserjoch. Imposante sneeuwschoenwandelingen over grote gletsjers zijn de garantie voor een onvergetelijk weekend. De uitstekende Zuid-Tiroolse keuken van de Zufallhütte en een ontspannende sauna in de directe nabijheid van de hut, completeren de sneeuwschoenwandeldag en sluit de dag in stijl af. De klassieker onder onze 4-daagse programma’s.

Zeer goede Zuid-Tiroolse keuken

Sauna in de blokhut

Sneeuwschoenwandeltour naar de Cevedale

Do.

Aankomst Martelltal en korte inlooptocht
Trefpunt en begroeting door de berggids om 13.00 u op de parkeerplaats Martelltal, rugzakken gaan op de materiaallift en we wandelen in ong. 30 minuten naar de hut.
Programmabespreking en uitleg over het LVS lawinegereedschap en een kleine inlooptocht in de namiddag.

Vr.

Top van de Butzenspitze [ca. 5 uur, +/- 1.500 hm]
Onze eerste sneeuwschoenwandeltocht neemt ons mee naar de top van de Butzenspitze (3.300m). Van hieruit hebben we een prachtige eerste blik op de Ortler en Königsspitze. We dalen langs dezelfde weg af.

Za.

Sulden – Madritschspitze [ca. 6 uur, +/- 1.000 hm]
Vandaag starten we in de richting van Sulden. Door het Madritschtal gaan we hogerop naar de gelijknamige Madritschspitze (3.265m), van waar we kunnen genieten van het uitzicht op de kant van de Ortler en de plaats Sulden.

Zo.

Cevedale – Gletsjerplateau Zufallferner [ca. 7,5 uur, +1.500 hm, -1.800 hm]
De slottour vindt plaats in een van de bekendste skibergen van de regio, de Cevedale (3.778m). Via het gletsjerplateau van de Zufallferner gaat het onder de Zufallspitzen door naar dé topbeleving van de Cevedale. Afdaling terug naar de hut en na de broodmaaltijd terug naar het dal. Afscheid ongeveer om 16.00 u.

Inbegrepen
– 3x HP in meerpersoonskamer
– 2x slederit
– 2x rugzaktransport
– berggids
– gletsjeruitrusting in bruikleen
– lawine-uitrusting (lawinepieps, schep en sonde) in bruikleen
– sneeuwschoenen en telescoopstokken in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– parkeerkosten
– verzekeringen

€569
4 dagen
5 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (sneeuwschoen- wandelen)

Zwaar - geschikt voor de “specialist”. Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7 uur.
Groepsreis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-02-22

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten