Val Maira

Val Maira

Tegen de tijd dat Roland zijn 20 katten heeft voorgesteld, wij even in de potten en pannen hebben kunnen kijken en we onder het genot van een goed glas wijn de laatste nieuwtjes uit het dal hebben mogen aanhoren, dan weten wij meer over het Val Maira dan er in menig boek beschreven staat. 
Roland staat model voor de laatste overgebleven dalbewoners: volhardend, goedmoedig, traditiebewust en ingeklemd tussen enerzijds de realiteit van de bergwereld en anderzijds de echte wereld, die aan het begin van het dal stil is blijven staan.
Het Val Maira is één van die gebieden die zijn oorspronkelijke karakter heeft weten te behouden. Alsof de tijd er heeft stil gestaan. In het hele dal en de vele zijdalen kom je geen enkele berg- of skilift tegen. Daardoor zijn de tourenmogelijkheden haast onbeperkt.
Als onderkomen hebben wij een traditioneel onderkomen uitgezocht, die ons een menukaart biedt, die niet opvalt door zijn lengte, maar meer door de overheerlijke traditionele gerechten met de bijpassende Piemonteser wijnspecialiteiten. Ondanks de vele hoogtemeters, de mooie sneeuwhellingen en het geluk wanneer je bovenop de top staat hoef je deze week dan ook niet te rekenen op het wellicht verwachte gewichtsverlies.

Luilekkerland voor de tourskiër

Traditioneel Piemonteser keuken

Authentiek Val Maira

Zo.

Aankomst
Heenreis en aankomst in het Val Maira. Vanaf Franzenfeste bestaat de mogelijkheid om met de berggids mee te rijden. Handig wanneer u bijvoorbeeld op Innsbruck vliegt.

Ma. t/m Vr.

Tourenmogelijkheden
P. Tempesta (2.679 m), M. La Bianca (2.746 m), Bric Boscasso (2.589 m), M. Midia (2.341 m), Valonasso (2.885 m), M. Scaletta (2.840 m), M. Sautron (3.166 m), M. Corvet (2.984 m), M. Bellino (2.942 m), M. Maniglia (3.177 m), M. Camoscere (2.926 m), Rocca La Marchisa (3.072 m), M. Chersogno (3.026 m), M. Cassorso (2.778 m) en nog veel meer.

Za.

Afscheid
Na het ontbijt nemen we afscheid van de Piemonte en het Val Maira.

Inbegrepen
berggids
– 6x overnachting in 2-persoonskamer
– 6x HP
– mogelijkheid om mee te rijden vanaf Franzenfeste (handig wanneer je bijv. op Innsbruck vliegt)
– op aanvraag lawinepieps in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– materiaalhuur
– eenpersoonskamer is niet te boeken

€1155
7 dagen
5 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over basiservaring met tourskiën. Stijgingen van 800 tot 1200 hoogtemeters (3-5 uur). Spitzkehren tijdens het stijgen kunnen voorkomen; het beheersen van deze techniek strekt dan ook tot aanbeveling. Zeker en veilig kunnen afdalen in parallelschwung is voorwaarde. Korte,steile passages tot 35º zijn mogelijk.
Groepsreis
Italie
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten