Val di Sole

Val di Sole

Ingeklemd tussen het Zuidelijke Ortlergebied en de Adamello-Presanella ligt het dal van de zon, het Val di Sole. Zoals de naam al doet vermoeden is het een breed en open dal en vooral de zonzijde van het dal bied tal van prachtige skitouren in ideaal terrein. Afgezien van enkele lange beklimmingen, zijn er verder geen bijzondere moeilijkheden te verwachten. Het uitzicht op de majestueuze bergwereld is vanaf de verschillende bergtoppen, die deze week op het programma staan, werkelijk fenomenaal: de Punta San Matteo en de Monte Vioz in het Noorden lijken voor het grijpen en de Adamello en Presanella in het Zuiden maken indruk met hun steile Noordflanken.
Met het oog op de ideale tourenmogelijkheden, die dit dal en haar zijdal, het Val di Pejo, te bieden hebben, is het verbazingwekkend dat het gebied nog bij zo weinig skitourenliefhebbers bekend is. Vanaf Bolzano is het nog maar 1,5 uur rijden. Het hotel is helemaal ingesteld op alpinisten.
Absoluut hoogtepunt van deze week is de overschrijding van de Cima Venezia (3.290 m) naar Ponte di Legno. Vanaf de Passo Tonale en gebruikmakend van de bergliften, wordt na een eerste afdaling in het Mandronekessel de klim van 800 hoogtemeters naar de Cima Venezia bedwongen. Daarna wacht u een onvergetelijke afdaling, deels over de Pisgana Gletsjer, van 3.000 hoogtemeters (!). Landschappelijk en alpinistisch gezien kan deze tour de vergelijking met de grote afdalingen in de Westalpen met gemak aan.

Uitzicht op de Adamello

Culinaire afdalingen

Spectaculaire afdaling Pisgana Gletsjer

Zo.

Aankomst
Heenreis en aankomst in het hotel in Pellizzano.

Ma. t/m Vr.

Tourenmogelijkheden
We hebben deze week keus uit een groot aantal mooie en lonende skitouren. Elke avond wordt samen met de berggids het programma voor de volgende dag doorgenomen.

Za.

Afscheid
Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en van het Val di Sole.

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 6x overnachting in 2-persoonskamer
– 6x HP
– afsluitend diner in een osteria
– afhaalservice station Bolzano
– op aanvraag lawine-apparaat in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– toeslag 1-persoonskamer: €90,-

€895
7 dagen
6 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1000 tot 1500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervaring hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
Groepsreis
Italie
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten