Tussen Karwendel en Rofan

Tussen Karwendel en Rofan

Beleef een fantastische wintervakantie rond de Achensee. Het gebergte vormt tegelijk de natuurlijke grens tussen het Karwendel in het westen en het Rofan in het oosten en biedt daarom een ideaal uitgangspunt voor onze sneeuwschoen- en winterwandelweek. Van wandelingen door besneeuwde dalen tot aan zonnige hoogvlaktes ervaren we de verscheidenheid van de regio rond de winterse Achensee. Rustieke hutten verwelkomen ons tijdens onze vakantie. Een prachtig panoramisch uitzicht over het meer zal ons hier te wachten staan. Na een vermoeiende tour kunnen we ons ontspannen in het wellness gedeelte van het hotel, bijv. in het overdekte zwembad.

Rond besneeuwde almen van de Achensee

Rustieke hutten tijdens de stops

Ver weg van de overvolle pistes

Zo.

Welkom aan de Achensee
Individuele aankomst in Achenkirch. Om 18.00 u wordt u in het hotel begroet door de berggids met aansluitend het gezamenlijke avondeten en informatie over het verloop van de wandelweek.

Ma.

Van het Oberautal naar Gamslahner [ca. 3 uur, +/- 100 hm]
Bij onze eerste gezamenlijke tocht wandelen we door het winterse Oberautal naar Gamslahner.

Di.

Wandeling naar de Feilalm [ca. 4,5 uur, +/- 420 hm]
Van Pertisau stijgen we door de bossen in de richting van de Feilalm, gelegen net onder de Feilkopf. De alm is gelegen met een prachtig panorama en biedt een uniek uitzicht op het Rofangebergte, van de Achensee tot aan Pertisau.

Wo.

Op het Achenkircher hoogplateau [ca. 4 uur, +/- 400 hm]
Middenin het Karwendel gelegen, wacht ons vandaag een heerlijke wandeling naar de Falkenmoosalm. Op 1.311 m boven zeeniveau genieten we wederom van een fantastisch uitzicht over het gehele Rofan en bijzonder indrukwekkend is het dichtbij gelegen Juifen. Na een gezellige wandeling door de winterse weilanden, stijgen we weer verder naar ons einddoel voor deze dag.

Do.

Hoog boven de Achensee [ca. 6 uur, +/- 600 hm]
Tussen het Vorderen Unnütz en het Hochiss ligt het Köchljoch. We stijgen door de bossen richting de Köglalm en verder door de scharte die de overgang van de Achensee naar Steinberg is.

Vr.

Van de Erfurter Hütte naar de Rofanspitze [ca. 4 uur, +/- 450 hm]
Als derde hoogste berg van het Rofan is de Rofanspitze van de Erfurter Hütte uit makkelijk te bereiken. Langs de Adlerweg wandelen we weer richting de top.

Za.

We nemen afscheid van de bergen
Na het ontbijt nemen we afscheid van de winterse bergwereld rondom de Achensee.

Inbegrepen
– 6x HP
– 6x overnachting in 2-persoonskamer
– alle transfers volgens programma
– berggids
– sneeuwschoenen en telescoopstokken in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– evt. bijkomende liftkosten
– lunches en drankjes
– verzekeringen
– toeslag 1-persoonskamer: €70,-
– toeristenbelasting € 1,50 p.p.p.n. ter plekke te voldoen

€665
7 dagen
5 - 14 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (sneeuwschoen- wandelen)

Eenvoudig - geschikt voor beginners; geen sneeuwschoenwandelervaring vereist. U bent tredzeker en heeft voldoende conditie om tot gemiddeld 400 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 5 uur.
Groepsreis
Oostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten