TransAlp van Oberstdorf naar de Vinschgau

TransAlp van Oberstdorf naar de Vinschgau

Op loopafstand van Oberstdorf naar Zuid-Tirol – waarom niet, zelfs in de winter. Met sneeuwschoenen veroveren we tijdens deze sneeuwschoenwandel vakantie, het eenzame en ongerepte winterlandschap van de Allgäu tot Zuid-Tirol en een oversteek van 6 bergketens in 4 landen!
Uitstekende restaurants en hotels en berghutten, garanderen het beste herstel na een dag stevige inspanning en waar u kunt nagenieten van alle indrukken van die dag.

6 bergketens in 4 landen

Ongerepte winterlandschappen van Allgaü tot Zuid-Tirol

Uitstekende restaurants, berggasthofen en hutten.

Zo.

Oberstdorf – Bärgundhütte – Hochalppass – Hochtannbergpass – Berghotel Körbersee [ca. 5 uur, +850 hm, -400 hm]
Trefpunt 08.30 u in Oberstdorf. Na uitgifte van de apparatuur, nemen we de Walserbus naar Baad (1.244m) in het Kleinwalsertal. We wandelen door het besneeuwde Bärgundtal via een winterse wandelweg naar de Bärgundhütte. Vanaf hier gaat het met sneeuwschoenen over de Hochalppass (1.938m). Van deze oude overgang van de Walsers gaat de weg nu over Hochtannbergpass (1.676m) en verder langs de graat naar het Falkensattel naar Hotel Körbersee (1.656m). In de middag is er tijd voor de LVS-training. Het hotel verwent ons met zeer goed eten. Na deze eerste dag, kunnen we ontspannen in de spa.

Ma.

Lech – Sonnenkopf – Muttjöchle – Panoramagasthof Kristberg [ca. 6 uur, +300 hm, -900 hm]
Na Aufenfeld bereiken we het bekende skigebied van Lech. Na een korte busrit over de Flexenpas (1.773m), maken we gebruik van de kabelbaan op Sonnenkopf, dat ons een aantal hoogtemeters bespaart. Deze prachtige rit brengt ons bij Muttjöchle. Vanaf het Gipfelkreuz hebben we een prachtig uitzicht op het Panoramagasthof Kristberg. De bestemming van onze dag vandaag.

Di.

Partenen – Zeinisjoch – Galtür – Ischgl – Heidelberger Hütte [ca. 4 uur, +800 hm, -300 hm]
Na het ontbijt nemen we de kabelbaan naar beneden in het Silbertal en met de bus gaan we door het Montafon naar Partenen (1.051m). Wandeling op sneeuwschoenen langs de Kops Stausee naar Zeinisjoch (1.822m). Vanaf hier lopen we langs de Zeinisbach naar Galtür (1.584m) in de achterste deel van het Paznauntal. Na een korte busrit naar Ischgl wacht ons als bijzonder hoogtepunt een transfer per pistenbully naar de Heidelberger hut (2.264m), onze bestemming voor vandaag.

Wo.

Unterengadin – Fuorcla Davo Lais – Zuort – Scoul – Val S-charl – Gasthaus Mayor [ca. 7 uur, +/- 700 hm]
Vandaag gaan we naar het Unterengadin. Na een zeer vroege start gaan we van de Heidelberger hut naar de Fuorcla Davo Lais (2.810m) in het Val Laver naar Zuort (1.711m). Na een pauze in dezelfde herberg nemen we een taxi over Vnà (1.243 m) naar Scoul (1.243m). In de late namiddag verwachten we een ander hoogtepunt van de tour: ingepakt met dekens en warme kruik maken we een romantisch ritje op de arrenslee met paarden, een rit door de eenzame en besneeuwde Val S-charl (1.810 m). Na ongeveer twee uur bereiken we het gezellige Gasthaus Mayor, onze slaapplek voor de nacht. Hier kunnen we herstellen van de inspanningen van de afgelopen dag, om nog een keer op kracht te komen voor de laatste dag van de etappe.

Do.

Cruschetta – Val d’Avigna – Taufers – Oberstdorf [ca. 6 uur, +450 hm, -950 hm]
De eenzame kruising van het S-charl-Joch (2.251 m) – ook wel Cruschetta – Val d’Avigna vormt de laatste etappe van onze sneeuwschoen week. Direct aan de pas steken we de Italiaans-Zwitserse grens over. Na afgelegen hutten komen we aan in Taufers, waar wij onze week gezellig besluiten met koffie en cake. Dan nemen we de bus samen terug naar Oberstdorf, aankomst ongeveer 19.00 u.

Inbegrepen
– berggids
– 4x HP
– 2x berglift
– 6x busrit
– 1 rit per arrenslede
– sneeuwschoenen, telescoopstokken en LVS materiaal in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– verzekeringen

€975
5 dagen
6 - 12 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (sneeuwschoen- wandelen)

Middelzwaar - geschikt voor gevorderden en sportieve beginners. Sneeuwschoenwandelervaring is een voordeel. U bent tredzeker en u heeft voldoende conditie om gemiddeld 500 tot 800 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 4 - 6 uur.
Groepsreis
DuitslandItalieOostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten