Trans Dolomiti

Trans Dolomiti

Langlaufpareltjes van de Dolomieten
Gedurende deze vakantieweek bezoekt u alle langlaufpareltjes van de Dolomieten, zoals het langlaufmekka in het Hochpustertal, Cortina d’Ampezzo, de Seiser Alm, waar de beste atleten ter wereld trainen, het Fleims- en Fassatal met de klassieker Marcialonga en de Lavazèpas. Het parcours is bij uitstek geschikt voor sportieve langlaufers, zowel voor de vrije stijl als de klassieke stijl. De dagetappes kunnen naar wens ingekort of uitgebreid worden.

UNESCO-Werelderfgoed Dolomieten

Toblacher See met het Langlaufcentrum Toblach

Marcialongaparcours


Dag 1

Heenreis
Heenreis naar Brixen. Brixen is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken en ligt op ruim 80 km van het vliegveld van Innsbruck.

Dag 2

Toblach – Cortina d’Ampezzo [ca. 30-60 km]
We starten vandaag met een transfer naar Toblach. Vanuit het langlaufcentrum in Toblach volgt u het oude spoortraject van de vroegere Dolomietenspoorlijn door het Höhlensteintal. Halverwege heeft u de keus om of neer te strijken voor een heerlijke Kaffee mit Strudel bij de Toblachersee of dat u meteen verdergaat naar het bekende Drei Zinnen Blick en vervolgens door naar de Langlaufarena van Cortina d’Ampezzo. Heb je nog energie over, dan loop je weer terug naar Toblach. Daarna transfer terug naar Brixen.

Dag 3

Seiser Alm [ca. 25 – 50 km]
Vroege transfer van Brixen naar Monte Pana in het Val Gardena. Van hieruit lopen we naar de Seiser Alm. Aanvankelijk nog door het bos aan de voet van der Langkofel, bereiken we ’s middags de Seiser Alm met haar prachtige uitzichten. Aan het einde van de middag glijden we naar Seis, waar we de nacht doorbrengen. Als de sneeuwcondities het niet toelaten om vanaf Monte Pana te lopen, dan wordt u met een transfer naar de Seiser Alm gebracht.

Dag 4

Seiser Alm [ca. 25 – 50 km]
Vandaag blijven we op de Seiser Alm. U heeft keuze uit verschillende routes. De talloze romantische almhutten nodigen uit om op het terras in de winterzon te genieten van lokale specialiteiten.

Dag 5

Val di Fiemme/Marcialonga 2 [ca. 25 – 50 km]
U begint ’s ochtends vroeg met een transfer van Seis naar Cavalese. Vanuit het langlaufcentrum, waar regelmatig wereldkampioenschappen plaats vinden, gaat u het Val di Fiemme verkennen. U overnacht vandaag in Cavalese.

Dag 6

Fassatal/Marcialonga 1 [ca. 20 – 40 km]
Na een korte transfer naar Moena staat vandaag het eerste deel van de bekende Marcialongaloop op het programma. Na een ontspannende pauze in het Canazei, het hoogste punt van de dag, glijdt u weer terug naar Moena. Aansluitend transfer terug naar Cavalese.

Dag 7

Pass Lavazé [ca. 15 – 35 km]
We starten met een transfer van Cavalese naar de Lavazé pas. Vervolgens loopt u eerst naar Maria Weissenstein, het bekende pelgrimsoord in het Eggental. In het grensgebied van Trentino en Zuid-Tirol is het volop genieten van het uitzicht op de Weißhorn en de Schwarzhorn. ’s Middags bereikt u het hotel in Cavalese. Vanaf hier volgt een transfer naar Brixen.

Dag 8

Afscheid van de Dolomieten en terugreis of verlenging van uw vakantie.

Inbegrepen
– 7x overnachting
– 7x halfpension (ontbijt en avondeten)
– bagagetransport van hotel naar hotel
– transfers volgens programma
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden (routekaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers)
– servicehotline gedurende de reis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– verzekeringen
– toeslag hoogseizoen (start tussen 18.02 en 25.02): € 70,-
– toeslag 1-persoonskamer: € 169,-
– toeslag huurmateriaal (skies, schoenen en stokken): € 69,-
– toeristenbelasting, voorzover van toepassing ter plaatste te voldoen

€979
8 dagen
4 - 8 deelnemers
Internationaal
Groepsreis
Italie
Niet beschikbaar