tourskiën op de Großvenediger

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 4 dagen
Omschrijving

tourskiën op de Großvenediger
Dit lange hoogalpiene skitourenweekend brengt ons op de gezellige en comfortabele Johannishütte. De omgeving van de hut biedt talloze touremlogelijkheden naar de omringende drieduizenders. Hoogtepunt is natuurlijk de beklimming van de 3.666 meter hoge Großvenediger zelf. Bij het gipfelkruis worden we rijkelijk beloond met perfecte uitzichten op “grote broer” de Großglockner en andere bergtoppen.

  • topbestemming Großvenediger
  • gezellige Johannishütte
  • bruikleen gletsjeruitrusting inbegrepen
Programma
dag 1 Johannishütte

[ca. 2-3 uur, +640 hm]

Trefpunt ‘s middags om 13:00 uur op de parkeerplaats in Hinterbichl. Na de materiaaluitgifte lopen we met de toursklies door het Dorfertal omhoog naar de Johannishütte, waar het huttenteam van Franz en Perle ons al opwacht.

dag 2 Kristallwand

[ca. 5 uur, +/-1.200 hm]

De Kristallwand is een lonende skitour met een prachtige afdaling en mooi uyitzicht op de Großvenediger. Via het dal van de Zettalunitzbach lopen we omhoog naar het begin van de uitgestrekte gletsjer.  De top biedt een geweldig uitzicht over de gehele Hohe Tauern. Deze tocht is tegelijk een goede acclimatisatie voor de bekliiming van de Venediger. De prachtige afdaling over de brede berghellingen brengt ons terug bij de hut.

dag 3 Großvenediger (3.666 m)

[ca. 6 uur, +/-1.540 hm]
Vandaag is het zover, de Großvenediger moet er vandaag aan geloven. Het eerste deel brengt ons op het Drefreggerhaus, waar we kort zullen pauzeren. Wat volgt is een geleidelijk stijgende route over de gletsjer naar de top. De laatste meters gaan over een smalle graat.
Het uitzicht is fantastisch. Bij goed weer kunnen we vanaf de top zelfs de Bernina zien liggen.
Als de omstandigheden goed zijn, dalen we af door een prachtige brede rinne, die tot vlak voor de Johannishütte eindigt.

dag 4 Große Geiger (3.360 m)
[ca. 6 uur, +1200 hm, -1.840 hm]

Met lichte bepakking gaan we op weg naar de laatste bestemming: de Große Geiger of, afhankelijk van de omstandigheden, een andere bergtop in de buurt van de hut. De laatste afdaling gaat via de Johannishütte terug naar Hinterbichl, waar we ‘s middags naar verwachting om 15:00 uur afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen, meerpersoonskamer/lager
– 3x halfpension (ontbijt en avondeten)
– 4 dagen begeleiding door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

U verblijft deze dagen in de zeer mooie en comfortabele Johannishütte., De hut biedt alle comfort wat je mag verwachten van een moderne berghut. U slaapt op het lager of in een meerpersoonskamer. De Johannishütte beschikt over douches en een droogruimte.

Vanaf: 694

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest