Skitourenweek in de Fanes

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 6 dagen
Omschrijving

Heerlijk tourskiën in het Naturpark Fanes-Sennes-Prags
Deze week staan de fantastische tourskitochten rond de Lavarellahütte in het mooie Natuurpark Fanes-Sennes-Prags centraal. Het steile rotsachtige Dolomietenlandschap wordt voortdurend afgewisseld met zacht glooeiende hellingen. Het gebied rond de Lavarellahütte telt tal van veelzijdige tourenmogelijkheden met prachtige uitzichtsbergen. Rekening houdende met de sneeuwcondities en het weer, kiezen we elke avond een mooie bestemming voor de volgende dag uit.
Een finse buitensauna op 2.000 meter hoogte, een gezellig onderkomen en de uitstekebnde Zuid-Tiroler keuken maken deze heerlijke skitourenweek helemaal compleet.

  • tourskiën in het Unesco Naturpark Fanes-Sennes-Prags
  • zeer goede Südtiroler keuken
  • rugzaktransport naar de hut
  • ontspanning in de Finse sauna
Programma
dag 1 Lavarellahütte

[ca. 2 uur, +500 hm]

Trefpunt in het begin van de middag bij de Pederü Hütte (1.548 m) in St. Vigil. Nar de kennismaking en een snelle cappuccino beginnen we aan de klim naar de schilderachtig gelegen Lavarellahütte (2.042 m). Onze bagage wordt met een pistebully naar de hut gebracht.
Gezamenlijk avondeten en bespreking van het programma
dag 2 cursus LVS en inlooptocht

Voordat we beginnen aan onze eerste bergtop, beginnen we met een korte, maar belangrijkecursus in de omgang met de lawinepieps. Als inlooptocht kiezen we, afhankelijk van de sneeuw- en weercondities, één van de omringende bergen. Vanaf de top kunnen we volop genieten van het fantastische uitzicht over de Dolomieten en de Fanesgruppe en hebben we de tochten voor de komende dagen voor het uitzoeken.
Terug bij de hut wacht de Finse sauna.

dag 3 t/m 6

Na het dagelijkse ontbijt, maken we ons op voor weer een mooie skitour. Elke berg heeft daarbij zijn eigen karakter. De Fanessattelspitze (2.655 m) en de Pareispitze (2.794 m) zijn interessante bestemmingen, maar ook de zeer markante Monte Castello (2.817 m) en de kers op de taart, de Piz Lavarella (3.055 m), de hoogste berg van het gebied, mogen eigenlijk niet ontbreken.
De laatste dag dalen we ‘s middags weer af naar het dal, waar we deze mooie tourenweek afsluiten en afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in een meerpersoonskamer
– 5x ontbijt
– 6 dagen begeleiding door een berggids
– rugzaktransport naar de hut en terug
– huur veiligheidsuitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten (de hut biedt geen halfpension, dus avondeten is à la carte)
– evt. huur skitourenuitrusting
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

U verblijft deze week in de gezellige en comfortabele Lavarellahütte in het Naturpark Fanes-Sennes-Prags. De hut beschikt over meerpersoonskamers, keurige sanitaire voorzieningen en zelfs een Finse sauna. De keuken is in 2013 volledig verbouwd en gemoderniseerd en staat garant voor typisch Südtiroler gerechten, welke bereid worden met verse en regionale producten. Een goede wijn uit de regio bij het avondeten maakt dit “feestje” compleet.

Vanaf: 904

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over basiservaring met tourskiën. Stijgingen van 800 tot 1.200 hoogtemeters (3-5 uur). Spitzkehren tijdens het stijgen kunnen voorkomen.; het beheersen van deze techniek strekt tot aanbeveling. Zeker en veilig kunnen afdalen in parallelschwung in verschillende sneeuwsoorten is vereist. Korte, steile passages tot 35º zijn mogelijk.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten