skitouren in het Sellrain

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 4 dagen
Omschrijving

3.000-ers in de Stubaier Alpen
Centraal gelegen en op korte afstand van Innsbruck staat het Sellrain met haar zacht glooiende gletsjers en steile overgangen to ver buiten Tirol bekend als eldorado voor tourskiërs. Centraal deze dagen staan verschillende prachtige bergtoppen rond het Westfalenhaus en verleidelijke, deels steile afdalingen in vergletsjerd terrein.

  • prachtige gletsjerskitochten
  • gezellige Westfalenhaus
  • centrale ligging
Programma
dag 1 Westfalenhaus

[ca. 2-3 uur, +640 hm]
Trefpunt ‘s middags op de parkeerplaats van het Alpengasthof Lüsens, ca. 45 minuten vanaf Innsbruck. Na de ontvangst en de materiaalcheck lopen we gezamenlijk naar het Westfalenhaus (2.273 m). Na ca. 30 minuten bestaat de mogelijkheid om de rugzakken met de materiaallift mee te geven.
Na aankomst op de hut wordt de kennis omtrent de lawinepieps en het zoeken naar lawineslachtoffers nog even opgefrist.

dag 2 Längentaler Weisserkogel (3.217 m)

[ca. 5-6 uur, +/-1.120 hm]
Als eerste uitdaging staat de Längentaler Weisserkogel op het programma. Vanaf de top hebben we een schitterend uitzicht over het gehele tourengebied en haar bergtoppen.

dag 3 Hohe Seeblaskogel (3.217 m)

[ca. 5-6 uur, +/-1140 hm]
Met de Hohe Seeblaskogel staat er vandaag een bergtop op het programma, die het gehele dal beheerst. De klim gaat over de hellingen van de Tatzenferner, en verder naar de uitzichtsrijke top.

dag 4 Winnebacher Weisskogel (3.182 m)

[ca. 5 uur, +940 hm, -1.540 hm]
Onze afscheidstour gaat naar de Wuinnebacher Weisskogel, een skitourenberg bij uitstek! De klim gaat via het Winnmebachjoch en de topflank naar het skidepot. Vanf hier gaan we te voet verder naar de top. Terug bij het skidepot, wacht ons een grandiose fdaling terug naar het dal. Het afscheid staat gepland in de loop van de middag (ca. 16:00 uur).

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen, meerpersoonskamer/lager
– 3x halfpension (ontbijt en avondeten)
– 4 dagen begeleiding door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

U verblijft deze week in het hooggelegen Westfalenhaus in het rustige Sellrain. De ligging van de hut is heel mooi en de verzorging door de vriendelijke hüttenwirt is goed.
U slaapt hier op het lager of zo mogelijk in een meerpersoonskamer. De hut beschikt over douches (!) en een droogruimte.

Vanaf: 694

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest