Tourskiën in het Ortler-gebied

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 6 dagen
Omschrijving

Skitourenweek met beklimming van de Cevedale
Beklimmingen via indrukwekkende gletsjers met eindeloos lijkende uitzichten naar het zuiden en fantastische afdalingen over uitgestrekte gletsjers. Dat allemaal middenin het Ortler-gebied in het Nationalpark Stilfserjoch zorgt voor een onvergetelijke skitourenweek. De voortreffelijke Südtiroler keuken en een ontspannen saunagang in de blokhut sluiten elke skitourendag in stijl af.

  • zeer goede Tiroler keuken
  • sauna in de blokhut
  • beklimming Cevedale op skies
  • rugzaktransport naar de hut
Programma
dag 1 Zufallhütte

[ca. 0,5 uur]
Trefpunt ‘s middags om 13:00 uur op de parkeerplaats achterin het Martelltal. Na aankomst op de hut wordt het programma voor de komende dagen besproken en wordt de kennis omtrent de lawinepieps nog even opgefrist.

dag 2 Butzenspitze (3.300 m)

[ca. 5 uur, +/-1.050 hm]
Na het ontbijt maken we ons klaar voor de eerste skitour. Ons doel vandaag is de Butzenspitze, een bergtop die ons een prachtig uitzicht biedt op de Ortler en de Königsspitze. De afdaling door het Butzental is puur genieten!

dag 3 Östl. Veneziaspitze (3.320 m)

[ca. 5-6 uur, +/-1.100 hm]
Vanmorgen vertrekken we in noordoostelijke richting en bereiken we via de Schranferner de Veneziakam. De laatste meters naar de top met het kleine houten kruis doen we zonder skies. We bereiken de top via een eenvoudige rotsgraat. De afdaling gaat door deels spletenrijk gletsjerterrein.

dag 4 Cima Marmotta (3.327 m)

[ca. 5 uur, +/-1.100 hm]
De Köllkuppe behoort tot de populairste skitouren in het Martelltal. We volgen een zeer gevarieerde klim over de Hohe ferner naar de prachtige top. Het uitzicht op de Ortler is wederom magnifgiek, evenals de afdaling terug naar de hut.

dag 5 Suldenspitze (3.376 m)

[ca. 6 uur, +/-1.100 hm]
Vandaag staat er een dag met een freeride-optie op het programma: eerst beklimmen we de Suldenspitze gevolgd door een lange afdaling naar Sulden. Daarna met liften omhoog naar het Madritschjoch en tot besluit een lange afdaling naar de Zufallhütte. Kortom, een dag van de buitencategorie met volop afdalingsgenot!

dag 6 Cevedale (3.778 m)

[ca. 7-8 uur, +1,500 hm, -1,800 hm]
Onze afscheidstour en tevens de koningsetappe brengt ons op één van de bekendste skibergen van de regio, de Cevedale (3.778 m). Via het gletsjerplateau bereiken we uiteindelijk de top van de Cevedale. De beloning bestaat niet alleen uit een geweldig uitzicht, maar je wordt ook “getrakteerd” op een geweldige, lange afdaling terug naar de hut. Na een late, maar heerlijke lunch dalen we verder af naar de parkeerplaats, waar we naar verwachting rond 15:00 uur afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen, meerpersoonskamer/lager
– 5x halfpension (ontbijt en avondeten)
– 6 dagen begeleiding door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

Tijdens dit lange weekend verblijft u in de boven het prachtige Martelltal gelegen Zufallhütte (2.265 m). U slaapt hier in meerpersoonskamers of op het lager. De hut beschikt tevens over keurige sanitaire voorzieningen waaron der enkele douches. Belangrijke pluspunten voor tourenskiërs zijn de droogruimte en de unieke sauna in de net buiten de hut gelegen blokhut.
De hüttenwirt zorgt er tevens voor dat ook de inwendige mens niets tekort komt en verwent ons met heerlijke Südtiroler gerechten.

Vanaf: 1.074

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest