Tourskiën Silvretta Haute Route

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 6 dagen
Omschrijving

Dwars door de Silvretta
Prachtige skitourenweek door de witte bergwereld van de Silvretta.

Skihuttentochten behoren tot de koningsdiscipline van het alpinisme. De Silvretta behoort tot de mooiste skitourengebieden van de Oostalpen. Met talrijke tourenmogelijkheden in een authentiek en maagdelijk wit berglandschap, ver weg van de drukke skipistes. Deze tourenweek brengt ons niet alleen langs, maar ook op verschillende majestueuze bergtoppen en wordt daarmee een fantastische belevenis in een uniek winterparadijs.

  • gezellige berghutten
  • Piz Buin, Dreiländerspitze en Hint. Jamspitze
  • culinaire verwennerijen
Programma
dag 1 Partenen – Bielerhöhe – Berggasthof Piz Buin

Trefpunt ‘s middags om 14:00 uur op de parkeerplaats van de Vermuntbahn in Partenen. Na de controle van de uitrusting gaan we met de Vermuntbahn en de tunnel-taxi naar ons steunpunt op de Bielerhöhe. Nadat we ons geïnstalleerd hebben in het onderkomen, Berggasthof Piz Buin of een vergelijkbare  accommodatie, bespreken we de tocht van deze week.

dag 2 Berggasthof Piz Buin – Klostertal – Rote Furka – Silvretta Hütte

[ca. 6 uur, +800 hm, -500 hm]
Direct na de start vanmorgen steken we de Silvretta Stausee over en gaan verder door het Klostertal. Aansluitend vervolgen we de route via de Rote Furka naar de Silvretta Gletscher. Het laatste stuk van vandaag brengt ons op de Silvretta Hütte (2.341 m).

dag 3 Silvretta Hütte – Silvrettapas – Buin Lücke – Piz Buin – Wiesbadener Hütte

[ca. 7 uur, +1.100 hm, -1.000 hm]
Vandaag staat de Piz Buin op het programma! We starten daarom al vroeg en bereiken via de Silvrettagletscher de Silvrettapas (3.003 m). Vervolgens via de La Cudera Gletscher en de Ochsentalgletscher naar de Buin Lücke (3.045 m). Hier deponeren we onze skies en lopen we te voet naar de top van de Piz Buin (3.312 m), de hoogste berg van Vorarlberg. Na een welverdiende pauze met schitterend uitzicht, dalen we af naar het skidepot en binden de skies weer onder. Wat rest is een mooie afdaling naar de Wiesbadener Hütte (2.443 m).

dag 4 Wiesbadener Hütte – Dreiländerspitze – Vermuntpas – Tuoihütte

[ca. 5 uur, +800 hm, -1.000 hm]
We starten vanmorgen direct met de beklimming van de Dreiländerspitze (3.197 m). Hier wachten bijna 1.000 hoogtemeters aan afdaling op ons.Via de Vermuntpas (2.797 m) bereiken we de Tuoihütte (2.250 m).

dag 5 Tuoihütte – Urezzajoch – Hint. Jamspitze – Rußkopf – Jamtalhütte

[ca. 5 uur, +900 hm, -900 hm]
Van de Tuopihütte lopen we via het Urezzajoch (2.906 m) naar de top van Hintere Jamspitze (3.156 m). Hier hebben we het hoogste punt van vandaag bereikt en maken we ons op voor een wederom prachtige, lange afdaling. Vervolgens swingen we langs de Rußkopf naar beneden tot de Jamtalhütte (2.165 m), waar we de laatste huttenavond van deze week doorbrengen.

dag 6 Jamtalhütte – Totenfeldscharte – Bieltal – Bielerhöhe – Partenen

[ca. 5 uur, +800 hm, -900 hm]
De laatste klim van deze week gaat naar de ca. 700 meter hoger gelegen Totenfeldscharte (2.844 m). Vervolgens nog eenmaal met volle teugen genieten van een lange afdaling door het Bieltal naar de Bielerhöhe. Hier blikken we nog even terug op de afgelopen dagen, voordat we met de taxi en de Vermuntbahn terug gaan naar Partenen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in berghutten, meerpersoonskamer/lager
– 5x halfpension (ontbijt en avondeten)
– 6 dagen begeleiding door een berggids
– 2x berglift
– transfers
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

Tijdens deze week verblijft u in verschillende berghutten. U slaapt op het lager of in meerpersoonskamers. Sanitaire voorzieningen zijn goed en bevinden zich doorgaans op dezelfde etage.

Vanaf: 1.495

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest