Tiefschneetraining Arlberg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wintercursussen 6 dagen
Omschrijving

tiefschneecursus op de Arlberg met hotelcomfort
Ons steunpunt in Stuben am Arlberg biedt alles wat je je maar kunt wensen. De hellingen van de Albona bieden bovendien legio afdalingsmogelijkheden en, ook niet onbelangrijk, sneeuwzekerheid tot in mei. Redenen genoeg om hier “ons kamp” op te slaan voor deze tiefschneetraining. Het hotel ligt op steenworp afstand van de pistes.
Door de kleine groep van maximaal 7 deelnemers zijn de wachttijden kort en kunnen we ons volledig focussen op datgene waarvoor we gekomen zijn: afdalingen in poeder, hoe meer hoe beter.
Tiefschnee ervaring voor deze cursus is niet vereist. Wel dien je goed uit de voeten te kunnen op rode en zwarte pistes.

Programma
za. individuele heenreis naar Stuben am Arlberg

Trefpunt en ontvangst door de berggids ‘s avonds in het hotel. Tijdens het gezamenlijk avondeten wordt het programma van deze week toegelicht.

zo t/m do.  cursus

5 volle skidagen staan ons ter beschikking, 5 dagen om te werken aan je vaardigheden buiten de geprepareerde piste. Het gebied rond de Al;bona, de huisberg van Stuben, is daarvoor uitermate geschikt.
We starten op de piste met het oefenen van de verschillende technieken, zodat de overgang naar het offpiste terrein en de diepe sneeuw soepeler verloopt. Aan de hand van videoanalyses verbeteren we jouw tiefschneetechniek.
Uiteraard wordt er ook aandacht besteedt aan het zoeken naar en bergen van lawineslachtoffers, de beoordeling van hellingen voor de volgende afdaling en de interpretatie van het actuele lawinebericht.
Donderdagavond komt er een eind aan deze cursus en nemen we afscheid van elkaar en van de Arlberg.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in een 2-persoonskamer in een ***-hotel
– 5x HP
– 6 dgn. begeleiding en organisatie door een berggids
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– 5-daagse skipas
– persoonlijke uitgaven
– evt. huur ABS-lawinerugzak
– evt. huur skimateriaal
– evt. toeslag 1-pers.kamer

Onderkomen

U overnacht tijdens deze cursus in een 2-persoonskamer in een driesterren hotel in Stuben am Arlberg op steenworp afstand van de pistes.

Vanaf: 1.375

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Duits
De voertaal tijdens deze reis is Duits.
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-7 deelnemers
Soort reis
Wintercursussen
Accommodatie(s)
hotel/gasthof
Maand
Januari
Niveau (cursussen)
**
Je hebt bij voorkeur een basiscursus doorlopen en wellicht al enige hoogtourenervaring. Je hebt gletsjer- en stijgijzerervaring. Je conditie is toereikend voor dagtochten tot 7 uur looptijd.
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest