Tiefschneetraining Arlberg

Tiefschneetraining Arlberg

U heeft al enige offpiste ervaring, maar voelt zich af en toe nog onzeker? Vaak komt deze onzekerheid voort uit kleine technische foutjes, die echter meestal een grote uitwerking hebben. Tijdens onze tiefschneetrainingen wordt er samen met de berggids intensief aan uw skitechniek geschaafd, zodat u bij uw volgende tiefschnee-afdaling al meer kunt genieten. Bij deze training nemen wij de angst weg voor het ogenschijnlijk onbegaanbare en ongeprepareerde terrein en leren wij u op en naast de piste de juiste tiefschneetechnieken.
Ons steunpunt in Stuben am Arlberg biedt echt alles wat een skiër maar wenst. De hellingen van de Albula bied tal van mooie freerideafdalingen en bovendien sneeuwzekerheid tot in mei. Reden genoeg dus om hier onze basis voor deze tiefschneetraining op te slaan.
Vanuit het hotel sta je zo op de piste. Door de kleine groepsgrootte van slechts 7 personen zijn de wachttijden tot een minimum beperkt en kunnen we ons volledig focussen op datgene waar het deze dagen om draait: freeriden in tiefschnee!

Top freeridegebied Arlberg

Absolute sneeuwzekerheid

Video-analyse

zo.

Individuele heenreis naar Stuben
Ontvangst in het hotel door de berggids om 18.00 uur. Tijdens het avondeten wordt het programma besproken.

ma. t/m do.

Cursusdagen
5 volle skidagen hebben we tot onze beschikking om je offpiste techniek te verbeteren. Het gebied rond de Albula, de huisberg van Stuben, is daarvoor bij uitstek geschikt. Al tijdens het inskiën op de piste oefenen we gelijk de verschillende technieken, zodat de overstap naar de diepe sneeuw naast de piste al spelenderwijs en aanzienlijk eenvoudiger verloopt. Met behulp van video-analyse perfectioneren we jouw techniek.
Op het programma staan ook het zoeken en bergen van lawineslachtoffers, als mede de beoordeling van hellingen voor de volgende tiefschnee-afdaling en de interpretatie van het actuele lawinebericht.

vr.

Laatste skidag en afscheid
Ook deze laatste dag staat in het teken van de tiefschneetraining en zullen we dan ook ten volle benutten. Aan het einde van de middag sluiten de de training af en nemen we afscheid van elkaar en van de Arlberg.

Inbegrepen
– 6 dagen organisatie en begeleding door een berggids
– 5x overnachting in 2-persoonskamer in een ***-hotel
– 5x halfpension
– skipas inclusief
– video-analyse
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– evt. huur skitourenset
– evt. huur ABS-lawinerugzak
– toeslag 1-persoonskamer

€1305
6 dagen
5 - 7 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (skitouren/ freeride)

Skitourenervaring is niet vereist, maar is wel een voordeel. Stijgingen tot 800 hoogtemeters (2-4 uur). Korte, steile passages tijdens zowel de klim als de afdaling kunnen voorkomen. U beheerst de parallelschwung op zwarte pistes.
Groepsreis
Oostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten