Staller Sattel

Staller Sattel

Tussen het Defereggental en het Antholzer Tal ligt het Staller Sattel met de schilderachtige Obersee. De Obersee, gelegen op de grens met Zuid Tirol, is het ideale startpunt voor mooie en afwisselende skitouren. De flair, en uitstekende restaurants dat het nog onbekende skitourengebied rijk is, maken dit tot een waar paradijs.

Onontdekt skitourenparadijs

Oergezellig Alpengasthaus Obersee

Oost én Zuid Tirol

Do.

Aankomst
Heenreis en aankomst in de Staller Alm im Deferregental. Na het diner bespreken we, onder het genot van een goed glas rode wijn, de skitouren van morgen.

Vr.

Rote Wand [ca. 4,5 uur, +/- 900 hm]
Via de Akstalboden en brede hellingen klimmen we naar de Rote Wand (2.818m). Bij voldoende animo is er ook nog de mogelijkheid om een skitourengipfel mee te nemen, voordat we via de Noordzijde afdalen richting de Antholzer See. Tegen het einde van de tour, hebben we nog een korte klim tegoed terug naar de Obersee.

Za.

Jägerscharte – Almerhorn [ca. 5 uur, +/- 1.000 hm]
Vanuit het hotel starten we gelijk met onze tour naar de Jägerscharte. Van hieruit stijgen we verder om dicht in de buurt te komen van de 3.000m, namelijk de Almerhorn (2.985m). Afhankelijk van de sneeuwcondities, hebben we 2 mogelijkheden voor de afdaling.

Zo.

Hinterbergkofel [ca. 5,5 uur, +/- 1.000 hm]
Na het ontbijt brengt de route van vandaag ons door het Weißenbachtal naar de Hinterbergkofel (2.725m). Na een korte afdaling, hebben we nog een zware klim naar de Innerrodelgungge in het vooruitzicht, van waaruit we via het Zinsental terug naar het dal skiën.

Inbegrepen
berggids
– 3x overnachting in meerpersoonskamer
– 3x HP

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– verzekeringen
– parkeerkosten
– materiaalhuur

€525
4 dagen
5 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over basiservaring met tourskiën. Stijgingen van 800 tot 1200 hoogtemeters (3-5 uur). Spitzkehren tijdens het stijgen kunnen voorkomen; het beheersen van deze techniek strekt dan ook tot aanbeveling. Zeker en veilig kunnen afdalen in parallelschwung is voorwaarde. Korte,steile passages tot 35º zijn mogelijk.
Groepsreis
Oostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten