Sneeuwschoenwandelen, Tannheimertal

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 4 dagen
Omschrijving

Wellness voor lichaam en geest
Tijdens onze zoektocht naar nieuwe sneeuwschoenwandelbestemmingen hebben onze berggidsen een verborgen pareltje gevonden: het Tannheimertal.
Het Tannheimertal staat onder kenners bekend als een klein juweeltje voor wintersporters. Onder bijna alle omstandigheden zijn in dit langgerekte dal in het Noorden van Tirol sneeuwschoenwandelingen mogelijk. Behalve mooie bergtoppen, lokken ook romantische wandelingen door de idyllische bosgebieden van dit dal.
Na elke wandeling wacht een ontspannende sauna en een whirlpool. De chef verwent u ‘s avonds maar al te graag met zijn culinaire specialiteiten.
Zin om mee te gaan ontdekkingsreis door het winterse Tannheimertal? Wees er dan snel bij, want de mogelijkheden zijn beperkt!

Programma
dag 1 Schattwald – Wies – Alter Hof – Zöblen

Na aankomst in het hotel en de ontvangst door onze berggids wacht onze eerste wandeling, een ontspannen inlooptocht naar de Wiesler Berg. We starten met een korte busrit naar Schattwald en lopen vervolgens naar Wies. Vanaf daar gaat het omhoog naar de Alten Hof (1.465 m). de afdaling gaat naar Gasthof  “Zugspitzblick”, waar we zullen pauzeren. Daarna lopen we verder naar Zöblen, waar we de bus terug naar Tannheim nemen.
[ca. 3 uur, +390 hm, – 380 hm]

dag 2 Bichl – Älpeletal – Alpe Älpele – Schnurschrofen – Bichl

We starten de wandeling vandaag in Bichl op 1.100 meter hoogte. We lopen door het Älpeletal omhoog naar de gelijknamige alp (1.526 m.) en vervolgens verder naar de Schnurschrofen. Hier op 1.900 meter hoogte hebben we een fantastisch uitzicht over de Tannheimer bergen. We volgen dezelfde route terug naar Bichl.
[ca. 5 uur, +/- 800 hm]

dag 3 Rauth am Gaichtpass – Krinnenspitze – Edenalpe – Nesselwängle

Vandaag beklimmen we de Krinnenspitze (2.000 m). Maar eerst nemen we de bus naar Rauth am Gaichtpass. Ook vanaf deze bergtop hebben we weer een prachtig uitzicht. Niet alleen op het hele Tannheimertal, maar ook richting Zugspitze, de Lechtaler en de Allgäuer Alpen. Tijdens de afdaling passeren we eerst de Nesselwängler Edenalpe voordat we in de Krinnenalpe uitgebreid pauzeren. De laatste hoogtemeters zweven we comfortabel met een berglift naar beneden naar Nesselwängle.
[ca. 5 uur, +860 hm, -480 hm]

dag 4 Grän – Gessenwangalpe – Füssener Jöchle – Sebenspitze – Engetal – Grän

De bus brengt ons vanmorgen eerst naar het nabijgelegen Grän. Via de Gessenwangalpe lopen we eerst naar het Füssener Jöchle (1.818 m). Als de omstandigheden goed zijn, lopen we verder naar de Sebenspitze (1.937 m). Via het Vilser Jöchle dalen we vervolgens door het Engetal af naar Grän. Met de bus terug naar Nesselwängle, waar we afscheid van elkaar nemen.
[ca. 6 uur, +780 hm, -700 hm]

Reisdetails

Inbegrepen (prijs o.b.v. 2 personen per kamer)
– 3x overnachtingen in een 2- of meerpersoonskamer
– 3x ontbijt
– 2x avondeten in het hotel (woensdag is Ruhetag)
– begeleiding door een berggids
– transfers en berglift
– sneeuwschoenen (maat 36-46) en stokken in bruikleen
– veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde) in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– toeslag 1-persoonskamer: op aanvraag

Onderkomen

U verblijft deze dagen in het Hotel-Gasthof Goldenes Kreuz in Tannheim.

Vanaf: 834

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-11 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest