Sneeuwschoenwandelen op de Lofoten, Noorwegen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 8 dagen
Nieuw
Omschrijving

Sneeuwschoenwandelen op de eilandenwereld van de Lofoten

Absoluut een bijzondere plek! De Lofoten in Noorwegen, met zijn woeste, ruige bergen op de eilandengroep. Niet alleen om te klimmen of om te skitouren is dit een prachtige plek, maar ook zeer geschikt voor het sneeuwschoenwandelen. Te voet laat dit ruwe landschap zich ontdekken, in winter en zomer! Ons verblijf, direct aan de Noordzee, met een bijzondere lichtinval, de verse vis en de Noorse levenswijze maken deze sneeuwschoenwandelreis een bijzondere ervaring. Met een beetje geluk krijgen we boven de donkere zee ook het schouwspel van het kleurrijke aurora borealis, het noorderlicht, te zien.

  • sneeuwschoenwandelen op de eilanden van de Lofoten
  • prachtige lichtinval door de opkomende zon en evt. het noorderlicht
  • adembenemende ligging aan het fjord
  • comfortabele lodge met sauna en wifi
Programma
dag 1 Aankomst op de Lofoten

De gegidsde sneeuwschoenwandelreis start in Evenes/ Narvik in het noorden van Noorwegen. Vanuit hier rijden we met een kleine bus, langs de diep ingesneden fjorden over de scandinavische snelweg de E10, naar Svolvaer. Dit is onze basis voor de komende week. Aangekomen op de Lofoten, oftewel de “Magic Islands”, genieten we van de lokale keuken in een restaurant. Daarna nemen we onze intrek in de Svinøya Rorbuer Lodge.

dag 2 Eerste sneeuwschoenwandeling
[5-6 uur, +/- 600-800 hm]
Na het ontbijt starten we de dag met de eerste sneeuwschoenwandeling. Deze eerste tour gebruiken we, om de omgeving, de uitrusting en vooral ook om elkaar beter te leren kennen. Om de groep te vormen, het ritme te vinden. De opwarmronde geeft gelijk ook andere routes weer die we deze week zouden kunnen lopen. De eerste dag wordt bekroond met een geniaal uitzicht over de eilandjes die samen de Lofoten vormen. Sneeuwschoenwandelen rondom de poolcirkel is zeker weten een bijzondere ervaring!
dag 3 Sneeuwschoenwandelen op de Magic Islands
[5-6 uur, +/- 600-800 hm]

Op zoek naar de “mooiste sneeuwschoenwandeling”? Dan raden we je de eilandgroep van de Lofoten aan. Er zijn hier ontelbare mogelijkheden om als sneeuwschoenwandelaar tot je recht te komen. Vandaag gaan we op zoek naar een passende wandeling voor de gehele groep, tussen de 500-800 hoogtemeters omhoog. Dat is meer dan genoeg om door een adelaarsperspectief de fjorden, de Noordzee en de kleine eilandjes in de buurt, te bewonderen.

dag 4 Hytta Tour op de Magic Islands
[5-6 uur, +/- 600-800 hm]
Kleine vissersdorpen, rode typisch Noorse hutten en bevroren meertjes, dat is wat we vandaag tegenkomen tijdens de sneeuwschoentocht. Ook bij slecht weer of zicht kunnen we probleemloos de touren door laten gaan, in de lager gelegen dalen. Altijd weer komen we een mooie ‘hytta’, otewel hutje tegen. Dit zijn open hutten waar we een vuurtje kunnen stoken, thee zetten en op kunnen warmen, en we kunnen er van ons eigen lunchpakket genieten. Terug in de lodge genieten we van de sauna en het uitzicht.
dag 5 Sneeuwschoenwandelen naar de Geitgaljetind (1.085m)
[6-7 uur, +/- 1200hm]
De meest markante bergtop van de Lofoten is de Geitgaljetind op 1.085m. Als de groep zeer fit is en de condities goed zijn, kunnen we deze top bedwingen met de sneeuwschoenen. De moeilijke tour neemt ons mee vanuit het Austnesford, diep het dal in, waar het steiler gaat worden. Vaak zijn hier stijgijzers nodig om de eerste hindernis te overwinnen, omdat de sneeuw vaak heel hard is. Vervolgens gaat het pad verder, redelijk steil tot aan de start van de bergtop. Hier kunnen we nog verder stijgen tot aan de top zelf. De afdaling neemt ons over dezelfde weg terug het dal in. Deze route wordt ook wel de “Matterhorn van de Lofoten” genoemd…
dag 6 Klein vissersdorp – Henningsvær
[2-3 uur, +/- 400 hm]
Vandaag wordt het rustiger, er blijft ook tijd over om het noordwestgelegen vissersdorpje Henningsvær te bezoeken. Het kleine dorp ligt verbonden met een brug, tussen de kleine eilandjes. Omgeven van hoge wanden, waar in de zomer veel geklommen worden, is het een ideale plaats om mooie foto’s te maken en de wilde kant van de Lofoten te ontdekken. Ook een korte sneeuwschoenwandeling vanaf de Noordzee is mogelijk.
dag 7 Afsluittour op de Lofoten
[5-6 uur, +/- 600-800 hm]

We zijn al een week onderweg met sneeuwschoenen, en vandaag kiezen we de tocht samen uit. Precies zoals deze bij ons past en bij de condities van dit moment. We hebben nog lang niet alle hoeken en toppen gezien, dus er staat sowieso een mooie tocht klaar voor ons vandaag. We sluiten vandaag af met de laatste tocht en bespreken de week nog eens samen.

dag 8 Vertrek of verlenging

Na het ontbijt trekken we terug naar Evenes/ Narvik. Op het vliegveld nemen we afscheid en hier komt de geweldige sneeuwschoenwandelweek tot een einde. Je kunt ervoor kiezen individueel verder te reizen of terug naar huis te reizen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 7 overnachtingen in de lodge aan de oceaan
– 8x halfpension met lunchpakket (de maaltijden worden gezamenlijk bereid; er wordt dus een actieve inbreng van je verwacht)
– transfers volgens programma, vanaf Evenes/ Narvik                                                                                                                                                                                                                                          – gebruik sauna en wifi

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis (indien gewenst regelen wij de vlucht voor je)
– verzekeringen

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in een lodge aan de Noordzee. We slapen hier in meerpersoonskamers.

Vanaf: 2.337

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Noorwegen
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest