Sneeuwschoenwandelen in de Lyngenalpen, Noorwegen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 8 dagen
Omschrijving

Sneeuwschoenwandelen in de legendarische Lyngenalpen 

Zachte hellingen, stralend witte bergtoppen en de donkerblauwe Noordzee. Voeg daaraan toe, een fijne exclusieve logde, verse vis, indrukwekkende natuur en de rustige en ontspannende levenswijze van de Noren, en de oneindige tourmogelijkheden. Dat alles en nog meer bieden wij met deze sneeuwschoenwandelreis in de Lyngen Alpen in Noorwegen. We hebben er zin in om samen met jullie de schoonheid van de Lyngen Alpen met sneeuwschoenen te ontdekken. Laat je verrassen door het noorderlicht, de laagstaande zon en de combinatie van sneeuw, ijs en de zee!

We hebben bewust gekozen voor data in de donkere tijden van het jaar om deze reis te organiseren. Het brengt een hele bijzondere stemming met zich mee om deze sneeuwschoen tochten te doen in de winter. De kans om het noorderlicht te zien is daardoor ook hoog! Ook zorgen we voor een goede mix tussen sportieve tochten en ontspannende tochten. Het doel is niet zoveel mogelijk bergtoppen te bedwingen, maar het tourenprogramma wordt ter plekke aan de wensen van de groep aangepast. Regelmatig zullen we ook onderweg zijn met een koplamp tijdens de touren in de winter. Maar ook de sneeuwschoenwandel tochten laten in het voorjaar zijn ook bijzonder speciaal, dan schijnt de zon namelijk bijna de hele dag door en heb je het gevoel dag de dag niet eindigt….

  • 7 originele en avontuurlijke wandeldagen
  • sneeuwschoenwandelen met uitzicht op de Noordelijke IJszee
  • tocht per boot om te gaan wandelen!
  • adembenemende ligging aan het fjord
  • sauna en jacuzzi bij de lodge
Programma
dag 1 Aankomst in de Lyngen Alpen

De start van deze sneeuwschoenwandelweek begint op het vliegveld van Tromsö, het Parijs van het Noorden. Vanuit het trefpunt rijden we in twee uur naar onze Lodge in de Lyngen Fjord. Met een beetje geluk zien we hier ook het eerste noorderlicht. Na in het inrichten van onze comfortabele onderkomen genieten we de sfeer van de op palen gebouwde lodge die direct aan de zee ligt. We zitten hier aan het einde van de straat, met de bergen van de Lyngenalpen in onze rug en we kijken naar het verwonderlijke uitzicht van het fjord.

dag 2 Sneeuwschoenwandelen naar de Fastdalshytta
[+/- 400 hm]
Na het ontbijt starten we de dag met de eerste sneeuwschoenwandeling in de Lyngen Alpen. Onze eerste tour gebruiken we, om de omgeving, de uitrusting en vooral ook elkaar beter te leren kennen. Om de groep te vormen, elkaars tempo te vinden. Daarvoor starten we gelijk vanuit de lodge met de sneeuwschoenen en wandelen we door het berkenbos, dat achter ons verblijf begint. Er volgt een stijgend en dalend pad wat ons brengt tot aan de Fastdalshytta – een kleine Noorse hut, waar we eerst een vuurtje maken, zodat we daar een fijne pauze kunnen houden. Rond om de hut trainen we het gebruik met de LVS en lawine materiaal, de sonde en schep. Daarna vervolgen we de weg weer door het bos terug naar de lodge. hier genieten we in de avond van onze privé sauna en jacuzzi, direct aan de pier.
dag 3 Rotenvikfjell of Rundtinden
[+/- 500-800 hm]

Vandaag beklimmen we een bergtop in de buurt dichtbij, die we de avond vooraf samen hebben voorbereid. De tourenmogelijkheden voor sneeuwschoenwandelaars in de Lyngen Alpen zijn onbegrensd en die gelijkmatige stijging van de hellingen zorgen ervoor dat we veel kunnen stijgen en dalen, zonder dat het onbegaanbaar wordt. De Rundtinden is een goede optie voor een dag als vandaag, de start is niet ver van de lodge. Na het eerste steile stuk richting de Fastdalstinden passeren we een kleine hut, en dan kunnen we links omhoog naar de Rotenvikfjellet (600 m) of we vervolgen de tocht verder naar de Rundtinden (900 m). We worden rijkelijk beloond met de verwonderende uitzochten van de Lyngen fjorden om ons heen en het uitzicht naar de bergen van de Rotenvikvatnet en de Fastdalstinden zijn prachtig.

dag 4 Sneeuwschoenwandelen met de veerboot!
[+/- 1.000 hm]
Nadat we gisteren de Lyngense Alpen beter hebben leren kennen rondom de Lodge, vertrekken we vandaag wat verder!  Per veerboot gaan we naar de andere kant. Hier kunnen we een lange, zacht stralend besneeuwde berg beklimmen die direct aan de uitstap van de veerboot ligt, de Giilavarri. Of we kunnen verder noordelijk beginnen, op weg naar Storhaugen, die bijna direct tegenover de Lodge ligt. Het geweldig grootse uitzicht in het diepblauwe fjord en de tegenover gelegen steile hellingen tegen de kust aan maakt de sneeuwschoenwandeling in het noorden van Noorwegen super bijzonder!
dag 5 Sneeuwschoenwandelen naar de Skyhytta van Lyngseidet
[+/- 500 hm]
Vandaag wordt het een meer ontspannen dag. Daarvoor leent zich de beklimming van de Lyngseidet naar de skihut zich perfect. We wandelen door het lichte berkenbos en bereiken een wijds plateau. De skihut ligt omlijst door een prachtig uitzicht van bergen en fjorden. Hier houden we een pauze, voordat we de afdaling via de andere kant van het dal terug maken. ‘s Avonds genieten we weer van het lekkere avondeten en de gezelligheid in onze lodge.
dag 6 Koningsetappe op de sneeuwschoenen
[+/- 1.000 hm]
Afhankelijk van de condities vandaag, staat vandaag onze koningsetappe te wachten van deze sneeuwschoenwandelreis. We varen met de boot naar een rustige afgelegen baai en direct aan de zee starten we de tocht omhoog. In een langzaam maar gestaag tempo werken we onze weg omhoog de berg op naar de gletsjer. Boven aangekomen genieten we de fantastische 360° panorama, het blauwe ijswater & de witte sneeuw is indrukwekkend. Daarna trekken we dwars over de gletsjer. Na de tocht ontspannen we de benen in onze sauna en laten we de beleving van vandaag nog eens de revue passeren.
dag 7 Afsluittour in de Lyngen Alpen
[+/- 600-1.000 hm]

De laatste sneeuwschoenwandeling van deze week staat op het programma. We hebben nu al zoveel meegemaakt en toch is de tijd voorbij gevlogen! Onvergetelijke indrukken hebben we ingepakt en bijna het hele gebied van de Lyngen Alpen hebben we gezien. Daarom zoeken we voor vandaag gezamenlijk ons droomdoel uit! Samen plannen we de wandeling, naar gelang de condities. Nog een keer genieten we van de besneeuwde bergtoppen en diepblauwe fjorden. Met deze laatste afdaling richting de oceaan nemen we afscheid en genieten we van de laatste avond samen. Onder het genot van traditioneel Noors eten bij Alfs Restaurant.

dag 8 Vertrek of verlenging

Na het ontbijt trekken we terug naar de kuststad Tromsö. Op het vliegveld nemen we afscheid en hier komt de geweldige skitourenweek tot een einde. Je kunt ervoor kiezen individueel verder te reizen of terug naar huis te reizen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 7 overnachtingen in de lodge aan de oceaan
– 8x volpension (let op: de maaltijden bereiden we gezamenlijk! Er wordt dus een actieve inbreng van je verwacht.)
– 1x Noorse avond in een restaurant
– transfers volgens programma, vanaf Tromsö                                                                                                                                                                                                                                          – gebruik sauna en jacuzzi

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis (indien gewenst regelen wij de vlucht voor je)
– verzekeringen

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in een lodge in het Westen van het Lyngenfjord. We slapen hier in meerpersoonskamers.

Vanaf: 2.234

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Noorwegen
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
5-7 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest