Basiscursus Sneeuwschoenwandelen Kleinwalsertal

Basiscursus Sneeuwschoenwandelen Kleinwalsertal

Het ABC van het sneeuwschoenwandelen …
Deze cursus biedt een grondige opleiding in sneeuwschoenwandelen met als doel zelfstandig touren te kunnen plannen en te volbrengen. Ons steunpunt voor deze 2-daagse cursus is de Schwarzwasserhütte (1.620 m.), temidden van een heerlijk winterlandschap met tal van wandelmogelijkheden en uitdagende bergtoppen.
Behandeld wordt de juiste looptechniek, de tourenplanniung aan de hand van kaartmateriaal, de beoordeling van het lawinerisico en de omgang met de technische uitrusting. Zo leert u ondermeer de omgang met de lawinepieps en het zoeken met sonde en schep.
Het vakantieplezier komt natuurlijk ook niets te kort, want nagenoeg alle cursusonderdelen worden tijdens mooie sneeuwschoenwandelingen in de omgeving van de hut behandeld.

Schwarzwasserhütte

Het ABC van sneeuwschoenwandelen gedurende één weekend

Grondige cursus in sneeuwschoenwandelen

za.

Individuele heenreis en start cursus [ca. 2,5 uur, +350 hm]
Trefpunt om 10.00 uur in Hirschegg. Na een eerste introductie in het lopen op sneeuwschoenen, begeven we ons vanaf de Auenhütte op weg door het Schwarzwassertal. Door een idyllisch winterlandschap lopen we aanvankelijk vlak, maar daarna al snel bergopwaarts richtig de Schwarzwasserhütte.
Boven aangekomen zullen we na een korte pauze het gebruik van de lawinepieps oefenen.
‘s Avonds nemen we de tijd om verschillende theoretische onderwerpen, zoals ondermeer weerkunde en tourenplanning, de revue te laten passeren.

zo.

Hehlekopf [ca. 5 uur, +430 hm, -780 hm]
Nadat we gezamenlijk de tour van vandaag voorbereid hebben, beginnen we aan de wandeling naar de top van de Hehlekopf. Onderweg zullen we een sneeuwprofiel graven om de lawinesituatie te bekijken en te beoordelen. Ook de routekeuze in het licht van veiligheid en lawinerisico zal aan bod komen.
We dalen via de Alpe Ifersgunt af naar de Auenhütte. Er wacht ons een lange afdaling, omdat we helemaal naar ons uitgangspunt teruglopen.

Inbegrepen
– 2 dagen organisatie en begeleding door een berggids
– 1x overnachting in een meerpersoonskamer op de Schwarzwasserhütte
– 1x halfpension
– huur sneeuwschoenen en stokken
– huur veiligheidsuitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen

€210
2 dagen
5 - 8 deelnemers
Internationaal
Groepsreis
Duitsland