SkiTransalp van de Allgäu naar de Reschensee in Zuid-Tirol

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 7 dagen
Omschrijving

Skitransalp van het Kleinwalsertal naar het Gardameer
Zomers een klassieker, in de winter daarentegen een geheime tip. Deze transalp is er in verschillende varianten: niet alleen met de mountainbike of te voet, maar ook op tourskies. We passeren tijdens deze tocht van noord naar zuid verschillende gebieden en mooie landschappen. Kontrastrijke regio’s, heerlijke beklimmingen en zeer afwisselende afdalingen en de gezellige onderkomens maken deze tocht tot een ware belevenis. Daar waar mogelijk maken we gebruik van berg- en skiliften, zodat we vol energie en met volle teugen van de afdalingen kunnen genieten.

  • transalp op skies van het Kleinwalsertal naar de Italiaanse Reschensee
  • zeer afwisselende gebieden
  • goede hotels en berghutten
Programma
dag 1 Baad – Hochalppas – Saloberkopf skigebied – Lech – Stuben – Partenen

[ca. 7 uur, +1.030 hm, -1.500 hm]
Vanaf het trefpunt in Hirschegg rijden we om ca. 07.30 uur met de bus naar Baad. Hier begint onze skitransalp door het dal omhoog naar de Hochalppas. Hier wacht de eerste afdaling naar de Hochtannbergpas. Via het skigebied Saloberkopf bereiken we Lech. Hier zoeken we de mooiste hellingen of nog een bergtop uit, voordat we afdalen naar Stuben.

dag 2 Partenen – Bielerhöhe – Wiesbadener Hütte

[ca. 4 uur, +450 hm]
‘s Ochtends bereiken we met de gondellift en de tunneltaxi de Bielerhöhe. Hier begint de klim naar de Wiesbadener Hütte. afhankelijk van de omstandigheden kunnen we nog een mooie tocht in de buurt van de hut maken en genieten van een enerverende afdaling (extra hoogtemeters en langere looptijd).

dag 3 Vermuntpas – Tuoihütte – Guarda – Ardez

[ca. 6 uur, +400 hm, -1.200 hm]
We gaan vanmorgen vroeg op weg naar de Vermuntpas. Hier wacht een prachtige afdaling over 1.150 hoogtemeters via de Tuoihütte naar Guarda. Vanaf hier nemen we de taxi naar Ardez, waar we in Hotel Alvetern of een vergelijkbaar hotel zullen overnachten.

dag 4 San Jon – S-charl – Sesvennascharte – Sesvennahütte

[ca. 6 uur, +1.000 hm, -600 hm]
We starten vandaag eerst met een korte taxirit naar San Jon en vervolgens een 2 uur durende tocht met een paardekoets naar S-charl. De ideale manier om heerlijk ontspannen te genieten van het witte sprookjeslandschap. In S-charl beginnen we de tocht van vandaag. Via de Sesvennascharte bereiken we de gelijknamige Sesvennahütte.

dag 5 Piz Rasass – Seebodenspitze – Rojental – Reschensee

[ca. 7 uur, +1.200 hm, -1.500 hm]
Vandaag staan er, als de condities het toelaten, 2 bergtoppen op het programma. Als eerste nemen we de Piz Rasass (2.941 m) op de korrel. Na een heerlijke afdaling beklimmen we de Seebodenspitze (2.859 m), voordat we door het Rojental afdalen tot in het Reschental.

dag 6 Masebenhütte – Schwarzkopf (3.002 m) – Reschensee

[ca. 6 uur, +800 hm, -2.000 hm]
Afhankelijk van de condities kiezen we vandaag tot besluit van de week een skitour in het Langtauferer Tal of voor  een tour vanuit Nauders.
Voor de tocht in het Langtauferer Tal laten we ons eerst naar de Masebenhütte brengen. Hier hebben we keuze uit beklimmingen van de Schwarzkopf (3.002 m), de Tiergartenspitze ((3.068 m) en de Mitterlochspitz (3.176 m).
Kiezen we voor Nauders, dan biedt de Mataukopf zich aan.
‘s Avonds klinken we op een prachtige week en laten we alle indrukken nog eens de revue passeren.

dag 7 Terugreis
Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 4 overnachtingen in hotels/gasthofen (2-pers.- of meerpersoonskamers)
– 2 overnachtingen in berghutten (meerpersoonskamers/lager)
– 6x halfpension
– alle transfers
– lifttickets
– veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde) in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in 2 verschillende berghutten, te weten de Wiesbadener Hütte en de Sesvenna Hütte. Daarnaast overnacht je in Alpinhotel Zerres in Partenen, Hotel Alvetern in Ardez en 2 nachten in Hotel Etschquelle in Reschen am See.

Vanaf: 2.295

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië, Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest