SkiTransalp van de Allgäu naar Arco

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 7 dagen
Omschrijving

Skitransalp van het Kleinwalsertal naar het Gardameer
Zomers een klassieker, in de winter daarentegen een geheime tip. Deze transalp is er in verschillende varianten: niet alleen met de mountainbike of te voet, maar ook op tourskies. We passeren tijdens deze tocht van noord naar zuid verschillende gebieden en mooie landschappen. Kontrastrijke regio’s, heerlijke beklimmingen en zeer afwisselende afdalingen en de gezellige onderkomens maken deze tocht tot een ware belevenis. Daar waar mogelijk maken we gebruik van berg- en skiliften, zodat we vol energie en met volle teugen van de afdalingen kunnen genieten.

  • transalp op skies van het Kleinwalsertal naar Arco aan het Gardameer
  • zeer afwisselende gebieden
  • 2 uur durende tocht met een paardekoets
  • goede hotels en een berghut
Programma
dag 1 Baad – Hochalppas – Saloberkopf skigebied – Lech – Sonnenkopfbahn – Muttjöchl – Kristberg

[ca. 7 uur, +1.030 hm, -1.500 hm]
Vanaf het trefpunt in Hirschegg rijden we om ca. 07.30 uur met de bus naar Baad. Hier begint onze skitransalp door het dal omhoog naar de Hochalppas. Hier wacht de eerste afdaling naar de Hochtannbergpas. Via het skigebied Saloberkopf bereiken we Lech. Met de Sonnenkopfbahn gaan we omhoog en via het Muttjöchl bereiken we ons eerste onderkomen in Kristberg.

dag 2 Silbertal – Schruns – Bielerhöhe – Wiesbadener Hütte

[ca. 4 uur, +400 hm, -500 hm]
Na het ontbijt rijden we eerst met een taxi naar Zermatt. Met de berglift zweven we vervolgens naar de Klein Matterhorn. Hier beginnen we aan de klim naar de Breithorn (4.076 m). Afhankelijk van de sneeuwcondities dalen we af over de Schwärzegletscher of de Theodulgletscher naar de Gornergletscher. Tot slot volgt er nog een korte klim naar de nieuwe Monte Rosa Hütte (2.895 m)

dag 3 Vermuntpas – Tuoihütte – Guarda – Ardez

[ca. 6-7 uur, +500 hm, -1.200 hm]
We starten vanmorgen vroeg op weg naar de Vermuntpas. Hier wacht een prachtige afdaling over 1.150 hoogtemeters via de Tuoihütte naar Guarda. Vanaf hier nemen we de taxi naar Ardez, waar we in Hotel Alvetern of een vergelijkbaar hotel zullen overnachten.

dag 4 San Jon – S-charl – Sesvennahütte – Schlining

[ca. 6 uur, +1.000 hm, -1.200 hm]
We straten vandaag eerst met een korte taxirit naar San Jon en vervolgens een 2 uur durende tocht met een paardekoets naar S-charl. De ideale manier om heerlijk ontspannen te genieten van het witte sprookjeslandschap. In S-charl beginnen we de tocht van vandaag. Via de Sesvennascharte bereiken we de gelijknamige Sesvennahütte. Vanaf hiwer dalen we naar Schlinig.

dag 5 Martelltal – Martellerhütte – Fürkelascharte – Val Venezia – malga Mare – Mezzana Marilleva

[ca. 7 uur, +1.000 hm, -1.060 hm]
Met een taxi rijden we eerst naar het Martelltal. Via Schönblick en de Martellerhütte gaat het omhoog naar de Fürkelescharte. Vanaf hier steken we over naar het oosten richting de Rifugio Larcher en verder door het Val Venezia. In Malga Mare dalen we verder langs de straat af of we nemen een taxi. In Pont nemen we uiteindelijk de taxi naar Mezzana Marilleva.

dag 6 Madonna di Campiglio – Monte Turrion Basso – Bocca delle Vallazza – Lago di Molveno – Arco

[ca. 6 uur, +300 hm, -2.000 hm]
We starten met een doorsteek van het skigebied van Madonna en starten daarvoor het eerste deel met de Grosté lift om vervolgens af te dalen richting Monte Turrion Basso. Hier begint de laatste klim naar de Bocca della Vallazza gevolgd door een prachtige afdaling naar het Lago di Molveno. Via de Rifugio Croz dell’Altissimo berteiken we Baita Ciclamino. Een taxi brengt ons tot slot naar het hotel in Arco, waar we de laatste avond deze indrukwekkende week nog eens de revue laten passeren.

dag 7 Terugreis
Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 5 overnachtingen in hotels/gasthofen (2-pers.- of meerpersoonskamers)
– 1 overnachting in een berghut (m,eerpersoonskamers/lager)
– 6x halfpension
– alle transfers
– lifttickets
– veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde) in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in de 2 beste berghutten van het gebied. De nieuwe Monta Rosa Hütte is alleen al vanwege de route ernaar toe de moeite waard. Architectonisch een hoogstandje en ook de inrichting en de verzorging zijn top. De hut beschikt over douches en voor iedereen is er een eenpersoonsbed!
De Mantova Hütte ligt heel uniek boven het dal en het uitzicht is fantastisch. De verzorging is Italiaans perfect.

Vanaf: 2.195

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië, Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest