Skitouren & Zeilen in de Lyngenalpen, Noorwegen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Nieuw
Omschrijving

Skitouren & Zeilen in de Noorse Alpen 

Een geweldige beleving, met de zeilboot DUEN III het water op, en dan van eiland naar eiland om steeds weer een skitour te ondernemen. Staat dit ook op jou bucketlist? Lees verder!

Vanuit Tromsö vertrekken we met het exclusieve 12 personen schip en doen we de skitourgebergten aan in de Lyngenalpen. Dagelijks leggen we aan in afgelegen baaien of kleine vissersdorpen waar we starten met een skitour. De tochten zitten vol met adembenemende uitzichten, het glinsterend wit van de sneeuw, het helle diepe blauw van de zee. De middag en avond brengen we door aan boord, waar we genieten van het vissen of de sauna. Een sprong in het koude Noorse water maakt de benen weer klaar voor de volgende skidag!

  • 7 originele en avontuurlijke skitourdagen
  • skitouren met uitzicht op de Noordelijke IJszee
  • skitouren & zeilen
  • privéyacht met volpension
  • sauna op het teakhouten dek
Programma
dag 1 Op naar de Tromsö

De start van deze skitourenweek begint in Tromsö, het Parijs van het Noorden. Beroemde poolonderzoekers zoals Roald Amundsen en Fridtjof Nansen startten hier vanuit Tromsø met hun schip op ontdekkingsreis. Zo ver weg willen we ons niet van de bevolking ontdoen, maar we zoeken wel de afgelegen baaien op waar je niemand tegenkomt. Ons doel deze week is de ontdekkingstocht Ski & Sail. We treffen elkaar en na een korte transfer na de haven wacht onze schipper al op ons. De eerste nacht brengen we door in de haven van Tromsö. De omliggende barretjes en cafés nodigen ons uit om de skitourenweek goed te starten.

dag 2 De eerste skitouren op Vanöya en Arnöya
[4-6 uur, + 900-1300 hm]
‘s Morgens vroeg verlaten we de haven met de zeilen gericht op de 5 uur varen, op naar de eilanden Vanöya und Arnöya. Het eerste ontbijt aan boord in het midden van een fjord, is echt iets bijzonders. Precies zo bijzonder zijn de eerste Skitouren op Vanöya und Arnöya. We kunnen verschillende skitourenmogelijkheden rondom de 700m hoge bergen kiezen. Aan de hand van de condities kiezen we samen de beste optie. Vanaf de toppen zien we daar het hele eiland en de omgeving goed liggen. Hier kunnen we onze doelen voor de komende dagen uitzoeken. De afdaling brengt ons weer terug naar het schip. Vanuit hier varen we verder naar het zuidelijke gelegen Kagen. ‘s Avonds genieten we van de zonsondergang op het dek van het schip.
dag 3 Skitouren op Kôgen
[4-6 uur, +900-1300 hm]

Op het eiland Kagen staat een langere skitour op ons te wachten. Het eiland is weinig begaan, omdat het alleen te bereiken is per schip. Hier zoeken we weer samen het beste doel uit. In de middag zeilen we dan 3-4 uur verder naar het zuiden richting het eiland Ulöya. Voor wie wil is er de mogelijk om bij de schipper Øyvind over de schouder mee te kijken en wie weet zelf wel eens het stuur in eigen handen te nemen.

dag 4 Skitour naar de hoogste top van Ulöya
[4-6 uur, + 900-1300 hm]
We starten vanuit Ulöya en zijn vandaag op weg naar de hoogste top van het eiland. Ondertussen zeilt het schip door naar Hannes. Boven op de top aangekomen genieten we een pauze en dan dalen we aan de andere kant af, in heerlijke bochten, richting de zee. Geniet het panorama op het Lyngenschiereiland. In Hammnes vullen we ons met proviand en dan verblijven we de nacht in de haven.
dag 5 Skitour op Hammnes
[4-6 uur, +900-1300 hm]
De huisberg van Hamnnes trekt ons vandaag met zijn mooie afdaling. Als alles goed gaat kunnen we tot aan Koppangen trekken vandaag.
dag 6 From sea to summit – op naar de Tafeltinden
[4-6 uur, +900-1300 hm]
Niet ver van Koppangen leggen we in een kleine baai aan en beklimmen we een van de mooiste bergtoppen van het Lyngenfjord. Een kort steil stuk en dan gaat het ver over een vlakke lange tocht op de gletsjer, waar we aankomen op de top van de Tafellanden. 1.400hm kunnen we afdalen, terug naar Koppangen. Hier gaan we weer het water op en varen we naar de andere kant van het fjord, naar Nordlenangen.
dag 7 Afsluittour Ulltind
[4-6 uur, +900-1300 hm]

De laatste skitour op Ulltind van deze week staat op het programma. Vanuit de boot starten we onze laatste tour en beklimmen we nog een top! Met een laatste uitzicht op zee dalen we af aan de andere kan richting Snarby. Hier haalt ons het schip weer op en varen we nog 3 uur door naar Tromsö. We overnachten nog een keer op het schip en sluiten samen af. We hebben nu al zoveel meegemaakt en toch is de tijd voorbij gevlogen! Onvergetelijke indrukken hebben we ingepakt en een groot gebied van de Lyngen Alpen gezien.

dag 8 Vertrek of verlenging

Na het ontbijt gaan we aan land aan de kuststad Tromsö. Op het vliegveld nemen we afscheid en hier komt de geweldige skitourenweek tot een einde. Je kunt ervoor kiezen individueel verder te reizen of terug naar huis te reizen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 7 overnachtingen op het schip (2-persoons kajuit)
– 7x volpension
– dagelijks proviand voor onderweg
– hot tub op het achterdek
– transfers volgens programma, vanaf Tromsö
– gletsjeruitrusting in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis naar/van Tromsö (indien gewenst kunnen wij de vlucht voor je boeken)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in een hotel en op het schip DUEN III. We slapen hier in twee-persoonskamers.

Vanaf: 3.154

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-8 deelnemers
Land
Noorwegen
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest