Skitouren & Zeilen in de Lyngenalpen, Noorwegen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Omschrijving

Tourskiën & Zeilen in de Noorse Alpen 

Een geweldige beleving, met de zeilboot DUEN III het water op, en dan van eiland naar eiland om steeds weer een skitour te ondernemen. Staat dit ook op jou bucketlist? Lees verder!

Vanuit Tromsö vertrekken we met het exclusieve 12-persoons schip en doen we de tourskibergen aan in de Lyngenalpen. Dagelijks leggen we aan in afgelegen baaien of kleine vissersdorpen, waar we starten met een skitour. De tochten zitten vol met adembenemende uitzichten, het glinsterend wit van de sneeuw, het helle diepe blauw van de zee. De middag en avond brengen we door aan boord, waar we genieten van het vissen of de sauna. Een sprong in het koude Noorse water maakt de benen weer klaar voor de volgende skidag!

  • 6 originele en avontuurlijke skitourdagen
  • skitouren met uitzicht op de Noordelijke IJszee
  • skitouren & zeilen
  • exclusief gebruik privéjacht met volpension
  • hot tub op het teakhouten dek

Let op: dit is een partnerreis; de voertaal is Duits (de meeste berggidsen spreken ook Engels)

Programma
dag 1 Op naar de Tromsö

De start van deze skitourenweek begint in Tromsö, het Parijs van het Noorden. Beroemde poolonderzoekers zoals Roald Amundsen en Fridtjof Nansen startten hier vanuit Tromsø met hun schip op ontdekkingsreis. Zo ver weg willen we ons niet van de bevolking ontdoen, maar we zoeken wel de afgelegen baaien op waar je niemand tegenkomt.
We treffen elkaar op het vliegveld en na een korte transfer naar de haven wacht onze schipper al op ons. De eerste nacht brengen we door in de haven van Tromsö. De omliggende barretjes en cafés nodigen ons uit om de skitourenweek goed te starten.

dag 2 De eerste skitouren op Vanöya en Arnöya

[4-6 uur, + 900-1300 hm]
‘s Morgens vroeg verlaten we de haven met de zeilen gericht op de op 5 uur varen afstand gelegen eilanden Vanöya en  Arnöya. Het eerste ontbijt aan boord in het midden van een fjord, is echt iets bijzonders. Net zo bijzonder zijn de eerste tourskitochten op Vanöya und Arnöya. We kunnen verschillende skitourenmogelijkheden rond de 700 meter hoge bergen kiezen. Afhankelijk van de condities kiezen we samen de beste opties. Vanaf de toppen zien we daar het hele eiland en de omgeving goed liggen. Hier kunnen we onze bestemmingen voor de komende dagen uitzoeken. De afdaling brengt ons weer terug naar het schip. Vanuit hier varen we verder naar het zuidelijke gelegen Kagen. ‘s Avonds genieten we op het dek van het schip van de zonsondergang.

dag 3 Toerskiën op Kagen

[4-6 uur, +900 hm, -1.300 hm]
Op het eiland Kagen wachten verschillende langere tourskitochten op ons. Het eiland wordt niet druk bezocht, omdat het alleen te bereiken is per schip. Hier zoeken we weer samen het beste doel uit. In de loop van de middag zeilen we dan 3-4 uur verder naar het zuiden richting het eiland Ulöya. Voor wie wil is er de mogelijk om bij de schipper Øyvind over de schouder mee te kijken en wie weet zelf wel eens het stuur in eigen handen te nemen.

dag 4 Skitour naar de hoogste top van Ulöya

[4-6 uur, + 900-1.300 hm]
We starten vanuit Ulöya en zijn vandaag op weg naar de hoogste top van het eiland. Ondertussen zeilt het schip door naar Hamnnes. Boven op de top aangekomen genieten we van een pauze en dan dalen we aan de andere kant af, in heerlijke bochten, richting de zee. Geniet van het panorama op dit schiereiland. In Hamnnes vullen we onze proviand aan en verblijven we de nacht in de haven.

dag 5 Skitour op Hammnes

[4-6 uur, +900-1.300 hm]
De huisberg van Hamnnes met zijn mooie afdaling lonkt vandaag. Als alles goed gaat kunnen we tot aan Koppangen trekken vandaag.

dag 6 From sea to summit – op naar vergletsjerde Tafeltinden

[4-6 uur, +900-1.300 hm]
Niet ver van Koppangen leggen we in een kleine baai aan en beklimmen we één van de mooiste bergtoppen van het Lyngenfjord. Een korte steile passage brengt ons op de gletsjer en dan gaat het verder over een vlakke lange gletsjer tot de laatste klim naar de top. Na een welverdiende pauze wachten ons 1.400 hoogtemeters afdalen, terug naar Koppangen. Hier gaan we weer het water op en varen we naar de andere kant van het fjord, naar Nordlenangen.

dag 7 Afsluitende skitour op Ulltind

[4-6 uur, +900-1.300 hm]
De laatste skitour op Ulltind van deze week staat op het programma. Vanuit de boot starten we onze laatste tour en beklimmen we nog een top! Met een laatste uitzicht op zee dalen we af aan de andere kan richting Snarby. Hier haalt ons het schip weer op en varen we nog 3 uur door naar Tromsö. We overnachten nog een keer op het schip en sluiten samen af. We hebben nu al zoveel meegemaakt en toch is de tijd voorbij gevlogen! Onvergetelijke indrukken hebben we ingepakt en een groot gebied van de Lyngen Alpen gezien.

dag 8 Vertrek of verlenging

Na het ontbijt gaan we in Tromsö aan land en rijden we naar het vliegveld. Hier komt er een einde aan  geweldige skitourenweek en nemen we afscheid van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 7 overnachtingen op het schip (2-persoons kajuit)
– 7x volpension
– dagelijks proviand voor onderweg
– hot tub op het achterdek
– transfers volgens programma, vanaf Tromsö
– gletsjeruitrusting in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis naar/van Tromsö (indien gewenst kunnen wij de vlucht voor je boeken)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in een hotel en op het schip DUEN III. We slapen hier in twee-persoons kajuiten.

Vanaf: 3.254

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-8 deelnemers
Land
Noorwegen
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest