Tourskiën in het Valle Maira in Piemonte

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Omschrijving

Skiën en een heerlijke keuken gaan hand in hand in de Piemonte                                                                          Waar vind je in de Alpen nog een dal van bijna ongerepte natuur? Zonder liften, zonder veel toerisme activiteit en waar de gastvriendelijkheid hoog in het vaandel staat? Waar een eindeloze selectie skitour mogelijkheden beschikbaar is? Waar we onze sporen als allereerste in de sneeuw kunnen zetten na frisse sneeuwval? Waar lichte lariksbossen en brede open hellingen zich afwisselen? Het Valle Maira is een echt verlangen voor de skitourgangers!

Als extra genieten we deze week ook het bekende Italiaanse eten en de excellente wijn uit de Piemonte. Deze combinatie zorgt voor een goede start van een prachtige skitourenweek.

  • 6 originele en avontuurlijke skitourdagen
  • ongerepte natuur in het Valle Maria
  • Italiaanse keuken
  • comfortabel hotel

Let op: dit is een partnerreis; de voertaal is Duits (de meeste berggidsen spreken echter ook Engels)

Programma
dag 1 Aankomst in het Valle Maira, Piemonte

Deze reis start in Turijn. We bieden een transfer naar het Valle Maria, maar je kunt ook zelfstandig aankomen op de plek van bestemming. Turijn is een jonge creatieve stad die waarschijnlijk tot de meest hippe steden van Italië behoort. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals pleinen, kastelen, historische café’s en veel restaurants, de stad is overdag en ‘s avonds beide de moeite waard eens te ontdekken.
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald met de transfer om richting het Valle Maira te gaan, dat ligt op zo’n 80 km. Hier wacht de berggids al om je welkom te heten en om de skitouren van deze week te bespreken. De eerste avond genieten we dan al meteen van de fijne Italiaanse keuken.
De komende 6 dagen gaan we iedere dag een skitour doen van ongeveer 6 uur, zorg dat je daarvoor voorbereid bent!

dag 2 t/m 7 Skitouren in Valle Maira

Het Valle Maira en haar 3 zijdalen bieden meer dan 150 verschillende skitouren en is daarmee een grandioos skitouren eldorado in eenzame ongerepte natuur! Voor ieder niveau en ieder weertype is er wel een passende optie te vinden. De touren worden samen met de berggids gepland en aangepast aan de (weers)omstandigheden van die week.
De dagen starten we de skitouren direct voor de deur van het hotel of op een aantal minuten rijden met de auto. Aan bestemmingen zullen we geen gebrek hebben. Zo hebben we mogelijkheden richting de Bric Boscasso (2.589 m), Cima di Test (2.620 m) of Monte Bodoira (2.747 m) aan de ene kant, of de Monte Arpet (2.454 m), de Monte Soubeyran (2.701 m), Monte Cervet (2.984 m) of Monte Chersogno (3.026 m) aan de andere kant. Ook kunnen we kleine traverses maken vanuit Saretto naar Colle d’Enchiausa (2.885 m) of vanuit Chialvetta over de Monte Cassorso (2.776 m) naar Canosio.
De tochten zijn overgoten met indrukken, we trekken de natuur in naar gemoedelijke dalen, lichte lariksbossen, brede skihellingen, steile rotsige passages en afwisselende landschappen. Boven op de bergtoppen opent zich het fantastische uitzicht over de Seealpen van de Piemonte.
Samen met de berggids worden elke avond de skitouren voorbereid en gepland. Dagelijks zullen de tochten tussen de 1.100 en 1.400 hoogtemeters liggen, per dag houdt dat in dat je 5 tot 6 uur aan het stijgen bent. Mogelijkheden zijn er in ieder geval genoeg deze week. ‘s Avonds genieten we dan weer in het gezellige hotel waar we verblijven en proeven we misschien wel de beroemde rode wijn uit de Piemonte – de Barolo!

dag 8 vertrekdag

Met een shuttlebus rijden we terug naar Turijn, waar we afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 7 hotelovernachtingen (in 2-psk.) met halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een 4-gangen diner)
– tourenthee
– transfers volgens programma
– transfer Turijn – Val Maira en terug

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, sauna, etc.)
– evt. toeslag 1-psk.: € 357,-

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in het hotel/ pension Ceaglio. We slapen hier in tweepersoonskamers.

Vanaf: 1.684

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-8 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest